Nova KBM

Spletni dogodek o razgibanem dogajanju na kapitalskih trgih | NKBM

Za stranke Premium osebnega bančništva, Smart Business stranke in večje vlagatelje smo ponovno pripravili spletni investicijski večer, kjer smo v središče postavili razgibano dogajanje na kapitalskih trgih. Dogodek se je predvajal prek YouTube kanala.

Začnite tipkati, kar iščete

Spletni dogodek o razgibanem dogajanju na kapitalskih trgih

15 december 2022
PREMIUM NOVOSTI
Za stranke Premium osebnega bančništva, Smart Business stranke in večje vlagatelje smo ponovno pripravili spletni investicijski večer, kjer smo v središče postavili razgibano dogajanje na kapitalskih trgih. Dogodek se je predvajal prek YouTube kanala Nove KBM.
 

Na dogodku so sodelovali Daniel Medved, direktor Oddelka investicijskega bančništva Nove KBM, Izidor Jerman, direktor področja individualnega upravljanja premoženja Triglav Skladi, Sebastjan Javoršek, pooblaščeni predstavnik Raiffeisen Capital Management, in Aleš Šoba, direktor Sektorja upravljanja investicijskih skladov Sava Infond. Zanimivo razpravo, ki je potekala v virtualnem okolju, je povezoval novinar in urednik Mojih financ, Jure Ugovšek.

Razgibano dogajanje na kapitalskih trgih je pritegnilo veliko število strank. Pogovor je tekel o trenutni situaciji in gibanju borznih indeksov v letošnjem letu, visoki inflaciji in razlogih zanjo, pričakovanjih na kapitalskih trgih in v gospodarstvu v letu 2023 ter geopolitičnih vplivih na trge.

Na dogodku je bilo poudarjeno, da družbe za upravljanje politiko svojih skladov vse bolj usmerjajo v trajnostni razvoj ob upoštevanju ESG* dejavnikov. Pri tem velja dodati, da je v ponudbi Nove KBM že več kot 15 skladov družb, ki so v skladu z bančno ESG strategijo.

Mnenja predstavnikov posameznih družb za upravljanje so bila precej enotna. Poudarili so, da je vedno pravi čas za naložbe, da pa naj investitorji vlagajo postopoma, saj je težko predvideti, kdaj je dno in kdaj pravi čas za naložbe. Če imamo jasen cilj in opredeljen čas investiranja, nas namreč takšni pretresi, ki smo jim priča trenutno, po njihovem mnenju ne bodo prizadeli.

* ESG je kratica za Environmental, Social and Governance

 

 
 
Fotogalerija