Nova KBM

Borzno posredovanje in zakladne menice | NKBM

Zaupajte našim izkušenim svetovalcem, ki svetujejo pri vaših naložbenih odločitvah. Posredujemo pri prodaji in nakupu vrednostnih papirjev na domačem in tudi na svetovnih trgih. Prav tako posredujemo pri nakupu zakladnih menic.

Začnite tipkati, kar iščete

BORZNO POSREDOVANJE

Zavedamo se, da so za investicijske odločitve potrebne številne informacije, zato zaupajte našim izkušenim borznim posrednikom.

ZANIMA ME

Nova KBM

Borzno posredovanje


Posredujemo pri nakupu in prodaji vrednostnih papirjev na domačem trgu vrednostnih papirjev in na večini svetovnih kapitalskih trgov.
 
 
Nova KBM

Online trgovanje


Enostavno trgujete s finančnimi instrumenti ter spremljate stanje svojih naložb na enem mestu, prek Bank@Neta in mBank@Neta.
 
 
Nova KBM
Zakladne menice

Posredujemo pri nakupu zakladnih menic Repubilke Slovenije. Zakladne menice so državni vrednostni papir. Imetniki ste lahko tako fizične kot pravne osebe.
 

Kako začeti z vlaganjem na borzi in odpreti trgovalni račun?


V sklopu projekta Finančna pismenost za vse, ki ga izvaja Ljubljanska borza, boste v videoposnetku izvedeli kaj so vrednostni papirji, kako do njih, kako odpreti trgovalni račun in kakšni stroški vas pri tem čakajo. 


VIDEO
 
video priročnik - Investiranje v mobilni banki mBank@Net

Vse naložbe na enem mestu


Da bo investiranje enostavno, pregledno in dostopno tudi za vas, si oglejte demonstracijski posnetek, ki prikazuje upravljanje in spremljanje naložb v najboljši mobilni banki mBank@Net.

vzajemni skladi naložbe varčevanje borzno posredovanje

Borzno posredovanje

 
Zaupajte našim izkušenim strokovnjakom, ki vam bodo podali informacije o naložbah, produktih in storitvah na področju finančnih instrumentov.

Prav tako izvršujemo naloge imetnikov za prenos vrednostnih papirjev na osnovi kupoprodajne, darilne ali druge pogodbe, vpis in izbris zastavnih pravic ter preknjižbo vrednostnih papirjev.
 

Zakladne menice Republike Slovenije

 
Zakladne menice so nematerializirani, serijski, imenski, prenosljivi vrednostni papirji z 3, 6, 12 ali 18 mesecev. Izdajajo se v apoenih po 1.000 EUR, nominalna vrednost posamezne razpisane emisije pa je odvisna od vsakokratne odločitve izdajatelja.  Imetniki zakladnih menic so lahko tako pravne kot fizične osebe, ki podajajo naročila za vpis pri primarnih vpisnikih za zakladne menice.

Za dodatne informacije o nakupu zakladnih menic nas lahko pokličete na telefonsko številko 
02 229 2081.
 
Nova KBM

Kako do storitev investicijskega bančništva?

 
 
 
nova kbm

Že z enim klicem

 
Kliknite na ZANIMA ME, oddajte svoje podatke in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.

ZANIMA ME

Kontaktirajte nas in pomagali vam bomo poiskati za vas najboljšo rešitev.
nova kbm02 229 2081
 
nova kbm

Digitalno


Trgujete s finančnimi instrumenti in spremljate stanje svojih naložb v spletni banki Bank@Net ali mobilni banki mBank@Net.

Prenesite mobilno banko mBank@Net tukaj:

nova kbm  nova kbm
 
nova kbm

V poslovalnici

 
Storitve investicijskega bančnistva lahko opravite osebno v prostorih Oddelka investicijskega bančništva v Mariboru in Ljubljani ali v najbližji bančni poslovalnici. 

Smo najbolj dostopna banka z najširšo mrežo, kjer lahko opravljate razne bančne storitve po celi Sloveniji.
 
Splošne informacije

Nakup in prodaja vrednostnih papirjev


Posredujemo pri nakupu in prodaji vrednostnih papirjev na domačem trgu vrednostnih papirjev in na večini svetovnih kapitalskih trgov.
 

Prenos vrednostnih papirjev


Izvršujemo naloge za prenos na osnovi kupoprodajne, darilne ali druge pogodbe, vpis in izbris zastavnih pravic ter preknjižbo vrednostnih papirjev.
 

Hramba vrednostnih papirjev

 Poskrbimo tudi za hrambo vrednostnih papirjev.
 

Po opravljenem poslu

Boste prejeli obračun, ki vsebuje vse pomembne podatke o opravljeni transakciji (nakup ali prodaja, oznaka vrednostnega papirja, cena, provizija in drugi stroški). V primeru prodaje vrednostnih papirjev prejmete denarna sredstva na osebni račun najkasneje v treh delovnih dneh od dneva prodaje vrednostnih papirjev..

 
Kaj potrebujete?
Za naročilo storitev borznega posredovanja in/ali investicijskega svetovanja potrebujete:
  • veljaven osebni dokument (osebna izkaznica, potni list ali novo vozniško dovoljenje)
  • potrdilo o davčni številki,
  • številko osebnega računa (priporočamo račun pri Novi KBM zaradi hitrejšega prenosa denarnih sredstev).
Omejitev odgovornosti
 
Pri poslovanju z vrednostnimi papirji Nova KBM d.d. nastopa kot posrednik. Vrednostni papirji niso enaki bančnim depozitom; pri nakupu vrednostnih papirjev namreč investitor prevzema tveganje, da bo ob njihovi prodaji oziroma zapadlosti dobil manj, kot je vanje investiral.
 
Vse informacije, podane s strani banke, so izključno informativne narave. Banka lahko stranki poda informacije na podlagi javno dostopnih virov, za katere meni, da so zanesljivi, ne more pa prevzeti odgovornosti za morebitno neresničnost javno objavljenih informacij. Banka ne prevzema nobene odgovornosti za stroške ali izgube, ki bi bile kakorkoli povezane s tem podajanjem informacij. Priporočamo pa, da investitorji pred odločitvijo o investiranju pridobijo dodatne informacije o potencialnih investicijskih tveganjih. Prihodnja dogajanja na kapitalskih trgih niso pogojena s preteklimi gibanji in dogajanji.
Opozorilo vlagateljem
Tržno sporočilo je namenjeno informiranju vlagateljev o storitvah, ki jih Nova KBM d.d. opravlja na področju poslovanja s finančnimi instrumenti in ni priporočilo ali nasvet. Nova KBM d.d. storitve opravlja le na pobudo stranke. Investiranje v finančne instrumente je lahko tvegano.

Podrobnejše informacije o storitvah in načinu poslovanja vključno s predstavitvijo posameznih tveganj so vam na voljo v Pravilih Nove KBM pri poslovanju s finančnimi instrumenti. Dokument vam je na voljo tudi v poslovalnicah banke in v prostorih Oddelka investicijskega bančništva.