Nova KBM
 

Sum in prijava nedovoljenega ravnanja | NKBM

Nova KBM posluje trajno in uspešno ter je pri tem zavezana k spoštovanju vseh pravnih in etičnih zahtev.

SUM IN PRIJAVA NEDOVOLJENEGA RAVNANJA

Nova KBM posluje trajno in uspešno ter je pri tem zavezana k spoštovanju vseh pravnih in etičnih zahtev. Naša odgovornost je, da poslujemo v skladu z najvišjimi profesionalnimi in etičnimi standardi ter prakso. Da bi upravičili zaupanje strank, poslovnih partnerjev in zaposlenih, sta najpomembnejši poštenost in transparentnost poslovanja.

PRIJAVA SUMA
Banka vse večjo pozornost namenja prepoznavanju in preprečevanju nedovoljenih ravnanj. Primeri nedovoljenega ravnanja namreč lahko ogrozijo ugled banke, ji povzročijo finančno izgubo, regulatorne sankcije, prizadenejo njene zaposlene, komitente, izvajalce, dobavitelje in vse druge deležnike, ki sodelujejo ali pa želijo sodelovati z banko. Banka je dolžna v svojem interesnem okolju preprečiti vsako obliko nedovoljenega ravnanja, ki pomeni kršitev pravil z vidika skladnosti poslovanja, prav tako pa zgodnje zaznavanje prispeva k zmanjševanju neželenih ravnanj in vzpostavljanju preventivne strategije.

V Novi KBM smo sprejeli ničelno toleranco za vse vrste nedovoljenega ravnanja, s čimer jasno sporočamo našo zavezo k aktivnemu zagotavljanju poštenega, odgovornega in zakonitega poslovanja.

K večji učinkovitosti pri preprečevanju, odkrivanju in raziskovanju nedovoljenih ravnanj lahko prispevate tudi vi, tako da nas obvestite o sumu ali izvedbi nedovoljenega ravnanja.

V primeru prijave suma nedovoljenega ravnanja v dobri veri prijavitelj ne nosi nobenih negativnih posledic. Banka zagotavlja vsem prijaviteljem, ki v dobri veri prijavijo sum nedovoljenega ravnanja, varstvo pred morebitnimi negativnimi posledicami zaradi podane prijave. Banka ne dopušča, da se nad prijaviteljem, ki v dobri veri prijavi sum nedovoljenega ravnanja, izvaja pritisk oz. kakršnakoli vrsta diskriminacije v obliki povračilnih ukrepov. Zagotovitev zaščite prijavitelja pomeni varovanje zaupnosti njegovih osebnih podatkov. Osebni podatki o prijavitelju se smejo posredovati tretjim osebam le s posebnim soglasjem prijavitelja ali če obstaja zakonska podlaga, da se identiteta prijavitelja mora razkriti.

Prijave so lahko tudi anonimne. V tem primeru se prijava preveri v obsegu navedenih dejstev.
 
 

ŽELITE VEČ INFORMACIJ ALI PRIJAVITI SUM NEDOVOLJENEGA RAVNANJA?

PREBERITE TUDI

varni na speltu - splosno.jpg

VARNOST SPLETNEGA POSLOVANJA


Zavedamo se pomena varnosti, zato v elektronskem bančništvu uporabljamo najsodobnejše oblike varnega poslovanja preko spleta.


PREBERITE VEČ
 
varni na speltu - splosno.jpg
varno kartice.jpg

KAKO VARNO NAKUPOVATI S PLAČILNIMI KARTICAMI NA SPLETU?


Plačilna kartica ima enako vrednost kot denar, zato je treba z njo varno ravnati.


PREBERITE VEČ
 
varno kartice.jpg
varni-na-spletu-760x380.png

VARNI NA INTERNETU


Vse, kar morate vedeti o spletni varnosti - na enem mestu! Preberite nasvete o varnem spletnem bančništvu, nakupovanju in druge.

PREBERITE VEČ
 
varni-na-spletu-760x380.png