Nova KBM

Obročna kartica Visa | NKBM

Se vam je že zgodilo, da ste želeli plačati večji nakup, pa ste iskali možnost, da ga ne bi bilo treba v celoti plačati takoj in bi znesek rajši razdelili na nekaj obrokov? Kredit ni edina možnost.

Začnite tipkati, kar iščete

OBROČNO PLAČEVANJE: KUPITE TAKOJ, PLAČATE PA PO DELIH

Se vam je že zgodilo, da ste želeli plačati večji nakup, pa ste iskali možnost, da ga ne bi bilo treba v celoti plačati takoj in bi znesek rajši razdelili na nekaj obrokov? Kredit ni edina možnost. Nova KBM vam ponuja kartico, ki poleg nakupa z odloženim plačilom omogoča tudi nakup na obroke.


ZANIMA ME   NAROČITE V MOBILNI BANKI

Vsi smo se že znašli v položaju, ko bi radi kupili še kaj, ne da bi preveč obremenili tekoče stanje na računu, ampak bi strošek razdelili. Kaj ponuja obročen način plačevanja s kartico Visa z odloženim plačilom Nove KBM, tokrat pojasnjuje Tilen Krtelj, vodja poslovalnice v Izoli.
 

»Tipičen primer nakupa z obročnim načinom uporabe kartice Visa z odloženim plačilom je nakup opreme za dom. Recimo, da ste izbrali sedežno garnituro za dnevno sobo, radi pa bi dodali še mizico ali kakšno luč. Če se vam zdi znesek previsok, da bi ga poravnali takoj oziroma ob naslednjem mesečnem obračunu, je možnost obročnih nakupov s kartico Visa z odloženim plačilom tista prava. Doma boste lahko takoj uredili svoj prostor, strošek pa boste razdelili na več mesecev in ga lažje poravnali ne glede na druge obveznosti,« prikaže možnosti Tilen Krtelj.

 

Nova KBM
 

ŽELIM KARTICO ZA OBROČNA PLAČILA

 

Postreže še s podobnimi primeri. »Stranka je pred kratkim obiskala tujino. Želela si je kupiti 'pametno uro', pri obisku trgovine pa je ugotovila, da lahko svoj v Sloveniji kupljeni telefon istega proizvajalca zamenja po sistemu staro za novo. Izbrala si je tudi nov telefon. Ker se ji je zdel skupni znesek previsok, je izkoristila prednost kartice Visa z odloženim plačilom Nove KBM in razdelila plačilo na več mesecev. Vrnila se je z obema izbranima izdelkoma v torbi in ju že uporablja, znesek pa bo, čeprav je nakupovala v tujini, plačala na obroke,« opisuje Krtelj.

 

Enako koristna pa je lahko kartica Visa z odloženim plačilom tudi doma, na primer v spomladanskem času. »Ko so stroški povečani zaradi urejanja doma in vrta, hkrati pa je potrebno rezervirati tudi poletni dopust, je nakupov več in si ne želite posegati pregloboko v svoj mesečni proračun. S kartico Visa 'glavobola' zaradi stroškov ne boste le prenesli v naslednji mesec, ampak si boste plačila dejansko razdelili na toliko mesecev, da boste obroke poravnavali brez težav. Na obroke pa si boste lahko razdelili tudi večje nakupe, ki jih boste opravili na spletu.Kartico Visa z odloženim plačilom lahko uporabite za plačilo na obroke doma ali v tujini, na prodajnih mestih ali na spletu.

plačilna kartica z odloženim plačilom nove kbm nakupi na obroke


Plačujte preprosto in diskretno
 

»Da lahko razdelite nakup na do 24 mesečnih obrokov, je vsekakor velika prednost, saj tako lažje obvladate svoj denarni tok in si kdaj omogočite tudi plačilo, ki ga v enem znesku ne bi zmogli pokriti. Ni pa to edina prednost obročne kreditne kartice Visa,« razlaga Tilen Krtelj.
 

Uporaba je preprosta. S to kartico na plačilnem mestu namreč plačate povsem enako, kot če bi uporabili npr. debetno kartico Visa. »Pomembno pri plačilu na fizičnem prodajnem mestu, torej v salonu pohištva ali v prodajalni telefonov iz naših začetnih primerov, je, da vam nikomur ni treba pojasnjevati, da plačujete na obroke. Ne izpolnjujete nobenih vlog za obročno plačilo, na prodajnem mestu ne podpisujete nobene dokumentacije. »Sam pogosto rečem, da imate s kartico Visa z odloženim plačilom Nove KBM svoj kredit vedno že v žepu in lahko dostopate do njega najhitreje,« pravi Krtelj.

Pri plačilu vzamete svojo kartico Visa z odloženim plačilom in z njo plačate celoten znesek. Prodajalec pogosto sploh ne ve, da imate kartico, ki omogoča obročno plačevanje, in tudi števila obrokov ne izbirate skupaj z njim, ampak sami.

»Včasih se zgodi, da stranka pove prodajalcu, da bo plačala na obroke, ta pa ji potem odgovori, da tega trgovina ne omogoča ali pa, da je treba izpolniti vlogo za potrošniški kredit. To pri kartici Visa z odloženim plačilom Nove KBM ne velja. Škoda bi bilo, da zaradi takih nesporazumov ne bi dokončali nakupa.«

Na koliko obrokov boste plačali skupni znesek, se odločite sami, potem ko nakup na prodajnem mestu že zaključite. »V približno 30 sekundah boste prejeli SMS z navodili za razdelitev plačila na obroke. Na tej točki potem s povratnim sporočilom izberete, na koliko obrokov želite plačati. Vse opravite v sporočilih, z nikomer se vam ni treba pogovarjati ali razlagati, kako boste razdelili znesek nakupa,« pojasnjuje Krtelj.

Za odločitev imate 60 minut časa. Če na sporočilo ne odgovorite, bo vaš nakup poravnan v celoti v enem obroku, kot da gre za običajen nakup z odloženim plačilom. Kaj pa, če sporočilo spregledate ali nanj pozabite pravočasno odgovoriti?

Če plačila niste razdelili na obroke v 60 minutah od opravljenega nakupa, ga lahko po novem razdelite na obroke tudi pozneje v Bank@Netu ali mBank@Netu – in to vse do konca obračunskega obdobja za kartico.

ŽELIM KARTICO ZA OBROČNA PLAČILA

 Za zneske po vaši izbiri
 

Ne glede na to, ali si boste na obroke privoščili smučanje, kupili darila ali pa poravnali kak nujen nakup, za katerega se vam zdi trenutno znesek v enem plačilu previsok – na primer nove avtomobilske gume ali pa nova očala, lahko obročno poravnate zneske med 50 EUR in 10.000 EUR v okviru svojega limita. Ko se boste odločili za kartico Visa z odloženim plačilom Nove KBM, se boste v banki glede na vaše prihodke in druge kriterije, enake kot pri drugih bančnih produktih in storitvah, dogovorili za ustrezen limit, glede na vaše poslovanje pa se bo ta v prihodnosti v dogovoru z banko lahko tudi prilagajal.

»Obstaja pa še ena možnost, ki vam omogoči še bolj fleksibilno plačevanje,« izpostavlja Krtelj. »Tudi po tem, ko že plačujete neki nakup na obroke, lahko kasneje z zneskom, ki ste ga prihranili kje drugje, obroke predčasno poplačate.«

Stanje svojih obrokov lahko ves čas ažurno spremljate. V spletni banki Bank@Net ali mobilni banki mBank@Net lahko kadarkoli preverite, koliko obrokov morate še plačati in kakšen je vaš razpoložljivi limit.
 

Primer: Izbrali ste si prenosni računalnik, ki stane 1200 evrov, znesek pa želite plačati na 12 obrokov po 100 evrov. Recimo, da znaša vaš limit na kartici prav 1200 evrov. Že po prvem plačanem obroku se bo sprostilo 100 evrov limita, po drugem še 100. Z znova razpoložljivimi 200 evri do limita lahko razpolagate in vam ni treba čakati vse leto za nov nakup. Tako lahko npr. na dva obroka kupite še izdelek, ki stane 200 evrov, in ga plačate v dveh obrokih po 100 evrov.
 

»Dobro je vedeti, da pri plačilih na obroke ne boste plačevali nobenih obresti na obroke,« poudarja naš bančnik. »Edini mesečni strošek, ki ga imate pri plačilu obroka, je fiksnih 1,50 evra ne glede na višino obroka. Letna članarina, ki jo plačujete za kartico Visa z odloženim plačilom, znaša 26 evrov.« Strankam vedno priporočamo tudi vklop storitve Varnostni SMS, ki mesečno znaša 1,50 evram omogoča pa popoln nadzor nad izvedenimi transakcijami s kartico.

 

ŽELIM KARTICO ZA OBROČNA PLAČILA

 

V izognitev nesporazumom Krtelj za vsak primer poudarja, da gre za dodatno funkcionalnost klasične kartice Visa z odloženim plačilom. »Vseh svojih obveznosti ne boste želeli plačevati na obroke. Obročna plačila so dodatna možnost uporabe kartice Visa z odloženim plačilom, ki ima svoje prednosti, ni pa namenjena na primer vsakdanjim nakupom. Tehnično lahko z njo sicer plačate tudi račun za nekaj evrov, a to nima smisla, saj bi za vsak obrok plačali še dodatnih 1,50 evra.
 Kako do kartice za obročne nakupe?


Vlogo za pridobitev kartice Visa z odloženim plačilom lahko odda vsak komitent Nove KBM. Najlažje jo naročite preko mobilne banka mBank@Net ali spletne banke Bank@Net. Za pridobitev kartice Visa z odloženim plačilom se lahko oglasite tudi v najbližji poslovalnici Nove KBM ali redni pošti v Sloveniji. Lahko pa nas pokličete na 080 17 70 ali oddate povpraševanje, da vas pokličemo mi.
 

NAROČITE KARTICO

 

»Postopki za pregled oziroma odobritev vloge za kartico so hitri. Vsekakor pa, še posebej če bi jo želeli uporabiti na počitnicah ali za nakupe daril, svetujem, da ne čakate na zadnji dan. Naročite jo ali oglasite se pri nas raje v miru kak teden prej. Če boste šli na primer na pot čez mejo, bomo lahko takrat skupaj preverili še, ali imate urejeno dobro zavarovanje za potovanje, pogledali stanje in limite na drugih karticah – skratka, potrudili se bomo, da boste lahko brezskrbno plačevali na katerem koli prodajnem mestu, kjer koli in kadar koli,« sklene pogovor o prednostih kartice Visa z odloženim plačilom Tilen Krtelj.
 Kdaj plačate nakup s kartico?
 

Kartica Visa z odloženim plačilom – nakup na obroke
Kdaj plačate? Vsak nakup, ki ste ga razdelili, plačate obročno, v 2 do 24 mesečnih obrokih.

Kartica Visa z odloženim plačilom – nakup s plačilom v naslednjem mesecu
Kdaj plačate? Strošek porabe (seštevek vseh nakupov tekočega meseca) plačate enkrat mesečno v naslednjem mesecu.

Debetna kartica Visa

Kdaj plačate? Vsak nakup poravnate takoj, ko plačate s kartico (sprotno).

Predplačniška kartica Visa 
Kdaj plačate? Vsak nakup poravnate takoj, ko plačate s kartico (sprotno). Plačilo pa se izvede iz sredstev, ki ste jih predhodno naložili na kartico.