Nova KBM

Varnostna SMS sporočila | NKBM

S storitvijo Varnostni SMS imate nadzor nad svojo porabo s plačilnimi karticami. Zagotovite si dodatni nivo varnosti pri poslovanju in nadzor nad porabo s plačilnimi karticami.

Začnite tipkati, kar iščete

SMS SPOROČILA

Za vse, ki želite imeti nadzor in pregledne informacije
glede porabe s plačilnimi karticami.


ZANIMA ME

Nova KBM
Nadzor
 

Višji nivo varnosti poslovanja s plačilno kartico in nadzor nad porabo, saj prejmete sporočilo ob plačilu doma, v tujini, na spletu ali dvigu na bankomatu.*
Ob nepooblaščeni uporabi imate možnost takojšnjega ukrepanja.

 
 

Nova KBM
Informiranost


Sporočilo vsebuje ključne informacije: opis transakcije, datum, valuto, v kateri je bila transakcija opravljena, in protivrednost v EUR, pribitek na referenčni tečaj ECB***, zadnje štiri številke vaše kartice, znesek, kraj, državo in telefonsko številko, ki jo pokličite v primeru suma zlorabe vaše kartice. Seznanjeni ste tudi s prostim limitom na kartici.**

 

Nova KBM
Enostavnost


Storitev lahko sklenete za eno ali več kartic.
Za imetnike paketa komplet je storitev za debetno Visa kartico brezplačna.
 
 

Nova KBM
Transparentnost


Če imetnik kartice nima vklopljene storitve Varnostni SMS, bo sporočilo o pribitku na tečaj ECB poslano na mobilno številko, ki jo ima banka v svojem sistemu, povezano z uporabljeno plačilno kartico.
Za več podrobnosti kliknite tukaj.
 
* t.i. offline plačila so izvzeta in varnostnega sms sporočila ne boste prejeli; npr. plačilo cestnine na določenih avtocestah; manjša brezstična plačila.

** Samo pri karticah z odloženim plačilom Visa.

*** Nova KBM za transakcije s karticami uporablja tečaje Vise. Informacijo o pribitku boste prejeli ob izvajanju plačilnih transakcij, ki vključujejo menjavo valut v valuti EEA, ki ni EUR.

 
Nova KBM

Pogosta vprašanja in odgovoriZ 19. aprilom 2021 je pričela veljati Uredba o čezmejnih plačilih, katere namen je strankam zagotoviti lažjo primerjavo tečajev, po katerih izvaja pretvorbo banka izdajateljica plačilne kartice oz. ponudnik takojšnje pretvorbe valut na bankomatih ali prodajnih mestih v Evropskem gospodarskem prostoru (EGP).

 
 
Spremembe za stranke

Banka bo v prihodnje imetnikom plačilnih kartic ob izvajanju plačilnih transakcij, ki vključujejo menjavo valut v valuti EEA, ki ni EUR (npr. hrvaška kuna, češka krona, madžarski forint itd.), posredovala SMS sporočilo z informacijami v povezavi s pretvorbo valut, vključno z odstotnim pribitkom na zadnji razpoložljivi referenčni tečaj ECB.

Nova KBM za transakcije s karticami uporablja tečaje Vise. Če želite pred izvedbo transakcije preveriti okvirne devizne tečaje, ki jih uporablja banka za izvedbo kartičnih transakcij, lahko to storite na nkbm.si.

 

SMS sporočilo

SMS sporočilo o uporabljenem pribitku bo imetnik kartice, s katero je bila transakcija izvedena, prejel v primeru, da se pretvorba transakcije izvede po tečaju, ki ga uporablja izdajateljica kartice.

Banka te storitve ne bo dodatno zaračunavala.

Če na kartici ni vklopljena storitev Varnostni SMS, bo sporočilo o pribitku na referenčni tečaj ECB poslano na mobilno številko, ki jo ima banka v svojem sistemu, povezano z uporabljeno plačilno kartico.

Če je za kartico vklopljena storitev Varnostni SMS, bo sporočilo o pribitku na referenčni tečaj ECB del prejetega Varnostnega SMS sporočila.

Če banka nima nobene mobilne številke, povezane s kartico za plačilo v tuji valuti, imetnik kartice ne bo prejel nobenega sporočila.

Omejitve odgovornosti

Menjalni tečaj evra ECB, ki se uporablja za izračun pribitka na referenčni tečaj ECB, se lahko dnevno spreminja. Obrestna mera ECB se uporablja samo za referenco in ni tečaj, ki ga banka uporablja za pretvorno transakcij z bančnimi karticami. Za pretvorbo se uporabljajo tečaji Vise.

Menjalni tečaj Vise, ki ga banka uporablja za pretvorbo valut, se lahko dnevno spreminja. Najnovejši tečaj si lahko ogledate tukaj.
 
Odjava

Imetnik kartice lahko odjavi prejemanje SMS sporočil, povezanih z menjalnim tečajem.

  • Če na kartici ni vklopljena storitev Varnostni SMS, se po odjavi sporočila ne bodo več pošiljala.
  • Če je za kartico vklopljena storitev Varnostni SMS, se bo z odjavo izklopila storitev Varnostni SMS, kar pomeni, da obvestil o izvedenih transakcijah ne boste več prejemali.

Če želite onemogočiti prejemanje informacij o tujih valutah, nas kontaktirajte:

  • z obiskom katerekoli poslovalnice Nove KBM ali
  • s klicem v naš Kontaktni center od ponedeljka do petka med 8. in 19. uro na brezplačno telefonsko številko 080 17 70.

Odjava bo urejena v enem tednu.

Evropski gospodarski prostor

Uredba velja za nekatere transakcije z debetnimi in kreditnimi karticami, ki se izvajajo v valutah zunaj evropskega gospodarskega prostora (EGP). EGP je mednarodni sporazum, ki države članice Evropske unije in tri države evropskega združenja za prosto trgovino (Islandija, Lihtenštajn in Norveška) povezuje na notranji trg, ki omogoča prost pretok oseb, blaga, storitev in kapitala.


Države EGP, ki ne uporabljajo evra, so:

država

valuta

Akronim

Bolgarija

bolgarski lev

BGN

Češka

češka krona

CZK

Danska

danska krona

DKK

Madžarska

madžarski forint

HUF

Islandija

islandska krona

ISK

Lihtenštajn

švicarski frank

CHF

Norveška

norveška krona

NOK

Poljska

poljski zlot

PLN

Romunija

romunski lev

RON

Švedska

švedska krona

SEK

Kako do varnostnega SMSa? Sklenitev je enostavna.


 
 
nova kbm

Že z enim klicem

 
Kliknite na ZANIMA ME, oddajte svoje podatke in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.

ZANIMA ME

Kontaktirajte nas in pomagali vam bomo poiskati za vas najboljšo rešitev.
nova kbm080 17 70
 
nova kbm

Digitalno

 
Varnostni SMS lahko naročite v spletni banki Bank@Net ali mobilni banki mBank@Net.

Prenesite mobilno banko mBank@Net tukaj:


nova kbm  nova kbm
 
nova kbm

V poslovalnici

 
Smo najbolj dostopna banka z najširšo mrežo, kjer lahko naročite varnostni SMS in opravljate razne druge storitve po celi Sloveniji v:
  • bančnih poslovalnicah,
  • specializiranih bančnih okencih na izbranih poštah,
  • vseh poštah v Sloveniji (izvzete pogodbene pošte).