Nova KBM

V voznem parku Nove KBM prva električna vozila | NKBM

V voznem parku Nove KBM prva električna vozila

Začnite tipkati, kar iščete

V voznem parku Nove KBM prva električna vozila

8 junij 2022
OBVESTILA
 
Ob svetovnem dnevu okolja, ki smo ga obeležili preteklo nedeljo, smo v voznem parku Nove KBM v uporabo sprejeli šest električnih vozil, ki potrjujejo našo zavezanost k zmanjševanju izpustov toplogrednih plinov. Električna vozila in polnilne postaje so na voljo na treh lokacijah banke po Sloveniji, in sicer v obeh poslovnih stavbah v Mariboru in v poslovni stavbi v Ljubljani.

''Ker se zavedamo, da se bodo številni zaposleni, ko bodo odhajali na službene poti, z uporabo električnih vozil srečali prvič, smo zanje pripravili izobraževalne minute, v katerih smo poudarili karakteristike avtomobilov, naučili smo jih pravilno polniti vozila, navdušeni pa so bili tudi nad testnimi vožnjami. S predajo teh vozil v uporabo smo naredili nov korak v e-mobilnost, ki mu bodo v letošnjem letu sledili nadaljnji. S strategijo ESG, ki smo jo v Novi KBM sprejeli lani, si prizadevamo, da se na globalne okoljske izzive odzovemo učinkovito'', je ob predstavitvi vozil povedal predsednik uprave John Denhof.

Ne samo spodbujanje trajnostne mobilnosti, v Novi KBM smo z ESG strategijo zavezani povečevati tudi lastno energetsko učinkovitost - v poslovni stavbi RCA Tezno v Mariboru smo letos uvedli sistem učinkovite rabe energije za potrebe ogrevanja in hlajenja, zamenjali žaluzije ter večji del obstoječe razsvetljave zamenjali z energetsko varčnejšimi LED-lučmi.

Verjamemo, da bomo z uporabo službenih električnih vozil dodatno zmanjšali lastni ogljični odtis, za katerega smo si v letu 2022 zadali ambiciozen cilj - v primerjavi z letom 2021 ga želimo zmanjšati za dodatnih 7 %, kar nam bo uspelo tudi z uresničitvijo zaveze, da bomo z e-vozili v letošnjem letu zamenjali vsaj 20 % našega voznega parka.