Nova KBM

V Novi KBM sadimo in ohranjamo drevesa ter poslujemo brezpapirno | NKBM

V Novi KBM sadimo in ohranjamo drevesa ter poslujemo brezpapirno

Začnite tipkati, kar iščete

V Novi KBM sadimo in ohranjamo drevesa ter poslujemo brezpapirno

12 april 2022
OBVESTILA
 

Nedavni vseslovenski delovni akciji Pomladimo gozdove, ki je potekala v organizaciji družbe Slovenski državni gozdovi, smo se pridružili tudi v Novi KBM. Zaposleni smo skupaj z družinskimi člani v Kidričevem, Rakovem Škocjanu in na Trojanah posadili več kot 1000 drevesnih sadik, ki bodo v prihodnje nase vezala ogljikov dioksid, toplogredni plin, ki je glavni krivec za segrevanje ozračja in neugodne podnebne spremembe. Za ohranjanje dreves skrbimo tudi z digitalizacijo bančnih procesov in uvajanjem kulture brezpapirnega poslovanja. V zadnjih treh letih smo obseg tiskanja in uporabe papirja v Novi KBM znižali za več kot polovico in s tem dodatno ohranili skoraj 800 dreves.

V banki vlagamo v ozaveščanje zaposlenih o podnebnih temah in jih spodbujamo k sodelovanju v različnih okoljskih projektih. Z letošnjim pomlajevanjem slovenskih gozdov so naši bančniki pozitivno prispevali k varovanju okolja, zniževanju ogljičnega odtisa in hkrati s konkretnimi dejanji obeležili letošnjo 160-letnico obstoja banke.

Skrb za ohranjanje dreves je sicer eno od področij širše ESG strategije Nove KBM, s katero banka sistematično upravlja okoljske in družbene vplive ter skrbi za visoke standarde korporativnega upravljanja. Že več let znižujemo porabo papirja na praktično vseh področjih našega poslovanja. Stranke lahko tako sklenejo račun in opravljajo storitve prek spletne oz. mobilne banke, prejemajo mesečPolena obvestila in dopise v elektronski obliki, v poslovalnicah pa uporabljajo podpisne tablice. Tudi delovni procesi v banki potekajo skoraj popolnoma digitalno brez oziroma s čim manj uporabe papirja.