Nova KBM

Spremenjen ZPlaSSIED | NKBM

Z 22. februarjem 2018 začne veljati spremenjen Zakon o plačilnih storitvah, storitvah izdajanja elektronskega denarja in plačilnih sistemih (ZPlaSSIED)e

Začnite tipkati, kar iščete

Z 22. februarjem 2018 začne veljati spremenjen Zakon o plačilnih storitvah, storitvah izdajanja elektronskega denarja in plačilnih sistemih (ZPlaSSIED)

1 februar 2018
OBVESTILA
Z 22. februarjem 2018 začne veljati spremenjen Zakon o plačilnih storitvah, storitvah izdajanja elektronskega denarja in plačilnih sistemih (ZPlaSSIED), ki v slovenski pravni red prenaša evropsko direktivo o plačilnih storitvah (PSD2 - Payment Services Directive). Cilja PSD2 sta predvsem višja stopnja varnosti plačil in varstvo potrošnikov.
 
Spoštovani!

Obveščamo vas, da smo v skladu z zakonodajo spremenili splošne pogoje, ki se nanašajo na opravljanje plačilnih storitev. V celoti so objavljeni tukaj, med ključnimi spremembami pa so:

  • v primeru kraje ali zlorabe plačilnih kartic ter varnostnih elementov za uporabo spletne banke in mobilne banke boste lahko varnostne elemente preklicali kadarkoli, saj bo Nova KBM omogočila preklic 24 ur na dan / 7 dni v tednu;
  • v primeru kraje ali zlorabe plačilne kartice se zniža znesek, ki ga krije potrošnik do trenutka prijave/kraje plačilne kartice, in sicer z dosedanjih 150,00 € na 50,00 €;
  • trgovci potrošniku ne bodo smeli več zaračunavati dodatne provizije za transakcije s plačilnimi karticami;
  • v primeru ukinitve transakcijskega računa potrošnika banka lahko zaračuna strošek ukinitve računa samo za račune, zaprte v 6 mesecih od odprtja računa;
  • pri izvršitvi domačih in čezmejnih plačilnih transakcij v katerikoli valuti plačnik in prejemnik plačila poravnata vsak svoje stroške ponudniku plačilnih storitev (plačilna opcija SHA).

Spremenjeni splošni pogoji so na voljo tudi v vseh poslovalnicah Nove KBM. Banka lahko uporabniku na njegovo zahtevo posreduje spremenjene splošne pogoje tudi v papirni obliki.

Za več informacij smo vam z veseljem na voljo v najbližji poslovalnici Nove KBM, na brezplačni telefonski številki 080 17 70 ali na e-naslovu info@nkbm.si. Zahvaljujemo se vam za razumevanje in se veselimo nadaljnjega sodelovanja z vami.

DOBRO JE VEDETI: V skladu z direktivo PSD2 bodo lahko banke, hranilnice in drugi ponudniki plačilnih storitev v EU ponujali novi plačilni storitvi, in sicer storitev odreditve plačil in storitev zagotavljanja informacij o računih. Opravljali jih bodo lahko registrirani ponudniki z vašim izrecnim dovoljenjem oziroma soglasjem, ki ga boste podali s pomočjo varnostnih elementov za spletno in mobilno banko (uporabniško ime, PIN, enkratno geslo SecurId, enkratno geslo (SMS) za dodatno potrjevanje zahtev), podobno kot že danes potrjujete plačila v spletnem bančništvu. Svetujemo vam, da svojih overitvenih elementov ne posredujete nepreverjenim tretjim ponudnikom oz. tretjim ponudnikom brez dovoljenja za opravljanje tovrstnih storitev. Register ponudnikov z dovoljenjem za opravljanje novih plačilnih storitev bo objavljen na spletni strani Banke Slovenije (https://www.bsi.si).