Nova KBM

Slovenci 48-odstotno pripravljeni na jutri | NKBM

Nacionalna raziskava o finančni pripravljenosti na jutri je pokazala, da smo Slovenci v povprečju 48-odstotno pripravljeni na izzive jutrišnjega dne. Nova KBM je ob tem zavzela aktivno vlogo pri izboljšanju finančne kondicije Slovencev. Kako so pripravljeni na jutri, so že preverili nekateri znani Slovenci.

Začnite tipkati, kar iščete

Slovenci 48-odstotno pripravljeni na jutri

28 september 2011
OBVESTILA
Nacionalna raziskava o finančni pripravljenosti na jutri je pokazala, da smo Slovenci v povprečju 48-odstotno pripravljeni na izzive jutrišnjega dne. Nova KBM je ob tem zavzela aktivno vlogo pri izboljšanju finančne kondicije Slovencev. Kako so pripravljeni na jutri, so že preverili nekateri znani Slovenci.
 

Po nacionalni raziskavi, ki jo je izvedla raziskovalna agencija Valicon v sodelovanju z zunanjimi strokovnjaki in Novo KBM, smo Slovenci glede prihodnosti precej črnogledi, saj kar 43 odstotkov Slovencev meni, da nikoli več ne bo tako kot je bilo pred krizo, kar 44 odstotkov pa jih je prepričanih, da se bo kriza ponovila in da nas čaka še slabši jutri. Petina državljanov je prepričana, da je bogat človek, ki ima denar, enak odstotek (21) meni, da je bogat tisti, ki je zdrav. Moški in ženske so približno enako pripravljeni na jutri, so pa zato mladi najmanj pripravljeni na izzive jutrišnjega dne. Regijsko so na jutri najmanj pripravljeni v Zasavju, najbolj pa na Obali. Skoraj polovici Slovencev denar pomeni preživetje, 17 odstotkom državljanov pomeni sredstvo za doseganje ciljev, medtem ko 15 odstotkom državljanov denar pomeni vse. (več o rezultatih v prilogi)

 

Glede na rezultate raziskave so se v Novi KBM odločili, da bodo zavzeli aktivno vlogo in s svojim znanjem in izkušnjami pomagali Slovencem pri izboljšanju njihove finančne kondicije. Raziskava jim je omogočila, da so dodobra spoznali obstoječe stanje finančne pripravljenosti Slovencev, ki se je zadnja leta predvsem zaradi finančne in gospodarske krize drastično spremenilo. Na podlagi raziskave so pripravili prilagojen vprašalnik, s katerim lahko svojo pripravljenost na jutri preveri vsak posameznik.Vsem, ki si bodo želeli podrobnejših in dodatnih nasvetov, pa bodo osebno svetovali posebej usposobljeni finančni svetovalci Nove KBM.

 

Ob tej priložnosti so v Novi KBM pripravili tudi širšo komunikacijsko kampanjo, v kateri novo pozicijo zastopajo znani in uspešni Slovenci, ki so hkrati tudi komitenti Nove KBM. Tudi oni so preverili svojo pripravljenost na jutri in dosegli dobre rezultate. Odbojkarici Erika in Simona Fabjan sta 50-odstotno pripravljeni na jutri, izjemen operni pevec Janez Lotrič pa 67-odstotno.

 

Uspešen podjetnik in letalec Ivo Boscarol se zelo dobro zaveda pomena pripravljenosti na jutri, kar dokazuje tudi njegov rezultat, saj je pripravljen 100-odstotno. Ob tem je povedal: »Dandanes reči, da smo pripravljeni na prihodnost, verjetno ni najbolj enostavno. Izzivov je mnogo in verjetno se moramo prav vsi pripravljati na jutri kot da bo kriza trajala sto let in živeti tako prepričano, kot da jo znamo premagati. Verjamem, da mora biti vsak posameznik prepričan vase, da si zagotovi finančno in naložbeno stabilnost.«