Nova KBM

Pri težavah z odplačili posojil možne rešitve iščemo skupaj | NKBM

V Novi KBM razmere, povezane z epidemijo koronavirusa, skrbno spremljamo. Zavedamo se, da spremenjene gospodarske razmere, ki so posledica epidemije, občutite tudi naše stranke. V tej povezavi je bil med drugim sprejet tudi Zakon o interventnem ukrepu odl

Začnite tipkati, kar iščete

Pri težavah z odplačili posojil možne rešitve iščemo skupaj

28 marec 2020
OBVESTILA
V Novi KBM razmere, povezane z epidemijo koronavirusa, skrbno spremljamo. Zavedamo se, da spremenjene gospodarske razmere, ki so posledica epidemije, občutite tudi naše stranke.
 
V Uradnem listu Republike Slovenije je bil v soboto, 28. marca, objavljen Zakon o interventnem ukrepu odloga plačila obveznosti kreditojemalcev (ZIUOPOK), ki kreditojemalcem omogoča zaprositi za do 12-mesečni odlog plačila obveznosti iz kreditne pogodbe (tako imenovani moratorij). Zakon stopi v veljavo en dan po objavi v Uradnem listu, torej bo z vidika poslovanja banke v uporabi od ponedeljka, 30. marca, naprej.

V Novi KBM se na začetek veljave zakona intenzivno pripravljamo, zlasti z vidika priprave standardizirane vloge in drugih s tem povezanih obrazcev, na podlagi katerih boste kreditojemalci lahko hitro in učinkovito zaprosili za naveden moratorij.

Vloga bo pripravljena ločeno za vse kreditojemalce, kot jih opredeljuje ZIUOPOK.

Še zmeraj pa so pravnim subjektom, zasebnikom in podjetnikom v primeru dodatnih vprašanj prek telefona ali elektronske pošte na voljo njihovi skrbniki.