Nova KBM

Nova KBM na Investment Forumu 2011 v Londonu | NKBM

V organizaciji European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) se je v Londonu danes odvil UK – Slovenia Investment Forum 2011. Srečanja se je kot predstavnik slovenske banke udeležil predsednik uprave Nove KBM, Matjaž Kovačič.

Začnite tipkati, kar iščete

Nova KBM na Investment Forumu 2011 v Londonu

12 april 2011
OBVESTILA
V organizaciji European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) se je v Londonu danes odvil UK – Slovenia Investment Forum 2011. Srečanja se je kot predstavnik slovenske banke udeležil predsednik uprave Nove KBM, Matjaž Kovačič.
 

O temah gospodarske rasti, razvoja zasebnega sektorja ter tujih naložbah v Slovenijo je danes razpravljalo več kot 150 predstavnikov britanske in slovenske delegacije na UK - Slovenia Investment Forumu 2011. Srečanja so se poleg premierja Boruta Pahorja udeležili ministri, državni sekretarji in predstavniki zunanjih zadev, finančnega, prometnega, gospodarskega, turističnega sektorja ter predstavniki tujih naložbenih agencij. Foruma se je kot predstavnik slovenske banke udeležil tudi predsednik uprave Nove KBM, Matjaž Kovačič.


V uvodni sekciji srečanja je Kovačič predstavil opažanja na temo trenutnega stanja naložb in investicij v slovenski prostor. Ob tem je poudaril, da želi Nova KBM tudi v času krize ostati pomemben partner slovenskim podjetjem, zato ohranja stabilno rast posojil. Medtem ko je bila raven kreditov gospodarstvu v preteklih letih na približno enaki ravni, sta se tako število kot vrednost kreditov v letu 2010 nekoliko povečali. Povečan interes je banka opazila za kredite, ki so namenjenim investicijam v obnovljive vire energije (sočne elektrarne, hidroelektrarne, bioplinarne,…), kljub drugačnimi splošnim trendom v bančnem sistemu pa se je v letu 2010 povečala tudi rast obsega stanovanjskih posojil glede na isto prejšnje obdobje.


Nova KBM na trgu Velike Britanije neposredno sodeluje s 36 bankami, posredno pa tudi preko poslovanja svojih strank, ki delujejo na britanskem trgu.


Na dogodku se je predsednik uprave Nove KBM sestal tudi z več potencialnimi institucionalnimi vlagatelji, ki jih je seznanil z vstopom banke na Varšavsko borzo in možnostjo nakupa novoizdanih delnic banke v postopku dokapitalizacije.


Ob zaključku srečanja je Kovačič dodal: »Skupina Nove KBM je ena vodilnih finančnih institucij na področju jugovzhodne Evrope, s katero smo na srečanju seznanili več kot sto najvišjih predstavnikov pomembnejših gospodarskih panog. Verjamem, da se bo prisotnost Nove KBM na forumu pozitivno odrazila v našem nadaljnjem poslovanju in sodelovanju s tujimi naložbeniki.«