Nova KBM

Nova KBM in Abanka skupaj v še močnejšo banko | NKBM

Nova KBM in Abanka skupaj v še močnejšo banko

Začnite tipkati, kar iščete

Nova KBM in Abanka skupaj v še močnejšo banko

1 september 2020
OBVESTILA
Po pridobitvi dovoljenja bančnih regulatorjev sta se Nova KBM d.d. in Abanka d.d. z današnjim dnem uradno združili. Doslej največja združitev v bančnem sektorju pri nas prinaša močno banko s trdnimi temelji in celovito ponudbo sodobnih in kakovostnih finančnih storitev po meri strank.
 
Da bo za stranke poslovanje čim bolj nemoteno, bodo po pravni združitvi, torej tudi po 1. septembru, storitve opravljale enako kot doslej, t. j. v poslovalnicah oz. poslovnih enotah ter v spletni ali mobilni banki, ki jih uporabljajo že zdaj. Stranke Nove KBM torej do operativne združitve bank ne bodo opravljale poslov v dosedanjih poslovalnicah Abanke in obratno. O vseh spremembah v zvezi s tem jih bomo pravočasno obvestili.

V začetku leta 2021, potem ko bodo povezani tudi informacijski sistemi, bosta vsem strankam na voljo poenotena ponudba produktov in storitev ter največja mreža več kot 960 bančnih točk, vključno s poslovalnicami in bankomati združene banke, specializiranimi bančnimi okenci in poštami po vsej Sloveniji.

Banki sta že pred formalno pravno združitvijo poskrbeli za izboljšave za stranke, npr. z nadgradnjo nekaterih funkcionalnosti elektronskih poti in s poenotenjem mreže bankomatov, ki je strankam obeh bank na voljo že od aprila za brezplačno opravljanje najpogostejših storitev. Še več ugodnosti lahko stranke pričakujejo v prihodnje, predvsem na področju digitalnega bančništva. Postopoma bodo lahko vse več produktov sklenile prek mobilnih naprav in kontaktnega centra, torej brez obiska poslovalnice.