Nova KBM

Nakup spominskih ali zbirateljskih kovancev v Novi KBM | NKBM

Nakup spominskih ali zbirateljskih kovancev v Novi KBM

Začnite tipkati, kar iščete

Nakup spominskih ali zbirateljskih kovancev v Novi KBM

26 november 2018
POSEBNE PONUDBE
Spominski in zbirateljski kovanci niso le za redne zbiratelje kovancev, temveč so lahko tudi odlično darilo ob posebnih priložnostih. Določene izdaje ali zbirke pa lahko kupite tudi v naši banki.
 
V naši banki lahko kupite sledeče kovance:

Leto 2017
  1. Zbirateljski kovanci (zlatnik, srebrnik in dvokovinski kovanec za 3 EUR) izdani ob 100. obletnici Majniške deklaracije.
  2. Spominski kovanec za 2 evra za zaznamovanje 10. obletnice uvedbe evra v Sloveniji, dogodka, ko je Slovenija postala država članica evroobmočja in del evrosistema, ki uporablja valuto evro.
  3. Zbirka evrokovancev z letnico kovanja 2017, ki jo sestavljajo: tečajni evrokovanci s slovensko nacionalno stranjo, dvokovinski zbirateljski kovanec za 3 evre, izdan ob 100. obletnici Majniške deklaracije in spominski kovanec za 2 €, izdan ob 10. obletnici uvedbe eura v Sloveniji.


Leto 2016
  1. Zbirateljski kovanci (zlatnik, srebrnik in dvokovinski kovanec za 3 EUR) izdan ob 150. obletnici Rdečega križa na Slovenskem
  2. Zbirka evrokovancev z letnico kovanja 2016, ki jo sestavljajo: tečajni evrokovanci s slovensko nacionalno stranjo, dvokovinski zbirateljski kovanec za 3 evre, izdan ob 150. obletnici Rdečega križa na Slovenskem in spominski kovanec za 2 €, izdan ob 25. obletnici osamosvojitve Republike Slovenije. 


Leto 2015
  1. Spominski kovanec za 2 € v plastični kapsuli proof kvalitete (visoki sijaj), izdan ob dogodku "Emona - Ljubljana".
  2. Zbirko evrokovancev z letnico kovanja 2015, ki jo sestavljajo: tečajni evrokovanci s slovensko nacionalno stranjo, dvokovinski zbirateljski kovanec za 3 evre, izdan ob 500. obletnici prvega slovenskega tiskanega besedila in spominski kovanec za 2 €, izdan ob dogodku Emona - Ljubljana. 


Kako do numizmatičnih kovancev?

Kupite jih lahko osebno v:
- Poslovalnici Centrala, Ulica Vita Kraigehrja 4, 2000 Maribor ali
- Poslovalnici Centrala Nova Gorica, Kidričeva ulica 11, 5000 Nova Gorica

Kontaktne podatke in delovnih čas poslovalnic najdete tukaj.

Kovance pa lahko naročite tudi na e-naslovu: numizmatika@nkbm.si.


Kaj so spominski in zbirateljski kovanci?

Spominski kovanci so po dimenziji in kemijskih ter fizičnih lastnostih enaki tečajnim kovancem za 2 evra. Imajo skupno evropsko stran in nacionalno stran z motivom, s katerim se zaznamuje dogodek širšega mednarodnega pomena oziroma večjega pomena za Republiko Slovenijo. V Sloveniji se izdajajo na podlagi Zakona o priložnostnih kovancih le ob enem dogodku na leto. Spominski kovanci so plačilno sredstvo v vseh državah članicah evroobmočja.

Zbirateljski kovanci se izdajajo ob največ dveh dogodkih na leto. Izdelani so iz zlata, srebra ali kovin, ki jih določi Republika Slovenija. Od kovancev v obtoku se razlikujejo v barvi, premeru in teži. Nominalna vrednost je izražena v evrih, vendar se razlikuje od nominalnih vrednosti tečajnih kovancev. Zbirateljski kovanci so zakonito plačilno sredstvo po njihovi nominalni vrednosti na območju RS, v drugih državah pa imajo le numizmatično vrednost. Prodajajo se po nominalni ali višji vrednosti.


  
 
Fotogalerija