Nova KBM

Na strehi poslovne stavbe v Mariboru zaživel urbani čebelnjak | NKBM

Na strehi poslovne stavbe v Mariboru zaživel urbani čebelnjak

Začnite tipkati, kar iščete

Na strehi poslovne stavbe v Mariboru zaživel urbani čebelnjak

20 maj 2022
OBVESTILA
 

Na današnji svetovni dan čebel smo v Novi KBM pozdravili pet čebeljih družin, katerih nov dom bo odslej v urbanem čebelnjaku na strehi poslovne stavbe banke v Mariboru. Z nasaditvijo medovitih rastlin v neposredni bližini čebelnjaka smo jim uredili bivalno okolje, v katerem verjamemo, da se bodo počutile dobro.

»Čebele varujejo in skrbijo za ekosisteme, živalske in rastlinske vrste ter s tem prispevajo h genetski in biotski raznovrstnosti. Ker si v okviru naše ESG strategije z različnimi ukrepi tudi v banki prizadevamo za ohranjanje biotske raznovrstnosti, smo se odločili, da v svoj program ESG preobrazbe vključimo tudi urbani čebelnjak. Verjamem, da bomo število urbanih čebelnjakov v prihodnje še povečevali, saj je zanimanje zanje na vseh lokacijah Nove KBM po Sloveniji s strani zaposlenih izjemno. Ker so čebele tudi pokazatelj razmer v okolju, njihova prisotnost, odsotnost oziroma številčnost nam namreč sporočajo, kdaj se z okoljem nekaj dogaja in je treba ukrepati, se veselimo se njihovih sporočil, ki jih bomo tudi s pomočjo skrbnega čebelarja redno spremljali,« je povedal predsednik uprave Nove KBM John Denhof, ki je z ambasadorjem banke Primožem Rogličem pred kratkim položil temelje urbanega čebelnjaka.

V začetnem obdobju bodo za čebele skrbeli čebelarji Čebelarske zveze društev Štajerske, ki se jim zahvaljujemo za nesebično in strokovno pomoč, kasneje pa bomo skrb za bančne čebelje družine prepustili zaposlenemu v banki, ki je zasebno čebelar in razpolaga z vsemi potrebnimi dovoljenji in strokovnim znanjem.