Nova KBM

mBank@Net com – Izjava o varovanju zasebnosti | NKBM

mBank@Net com – Izjava o varovanju zasebnosti

Začnite tipkati, kar iščete

mBank@Net com – Izjava o varovanju zasebnosti

V Novi KBM d.d. (v nadaljevanju upravljavec podatkov oz. Nova KBM) se zavedamo pomena varstva osebnih podatkov. Kot upravljavec vaših osebnih podatkov smo zavezani k varovanju vaših osebnih podatkov in k spoštovanju vaše zasebnosti. V Izjavi o varovanju zasebnosti mBank@Net com (v nadaljevanju Izjava o zasebnosti) je opisano, katere osebne podatke v zvezi z vašo uporabo aplikacije mBank@Net com (v nadaljevanju storitev) zbiramo in zakaj, kako jih zbiramo in s kom jih lahko delimo. Izjava o zasebnosti določa tudi načine, kako se lahko obrnete na nas, če imate vprašanja ali skrbi glede zasebnosti podatkov.

S sprejemom Splošnih pogojev poslovanja za uporabo elektronske banke eBank@Net com, spletne banke Bank@Net com in mobilne banke mBank@Net com, katerih sestavni del je ta Izjava o zasebnosti, se strinjate z zbiranjem in uporabo oziroma obdelavo osebnih podatkov v skladu s to Izjavo o zasebnosti.
 
1. Kaj je pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov?
Obdelava osebnih podatkov je potrebna za izvajanje pogodbe, katere pogodbena stranka ste in na katero se nanašajo osebni podatki. Upravljavec podatkov je v skladu s pogodbo dolžan zagotavljati storitve, ki so opredeljene v Splošnih pogojih poslovanja za uporabo elektronske banke eBank@Net com, spletne banke Bank@Net com in mobilne banke mBank@Net com.
 
2. Katere podatke zbiramo in obdelujemo pri storitvi mBank@Net com?
 
Podatki v anonimizirani obliki
Spodaj so navedeni podatki, ki jih aplikacija mBank@Net com zbira za namene statistične analize, posodabljanja mobilne aplikacije, testiranje in preverjanje ustreznosti mobilnih naprav, prilagajanje funkcionalnosti potrebam uporabnikov, optimiziranje delovanja mobilne aplikacije, izboljšanje varnosti in uporabniške izkušnje ter prilagajanje vsebine interesom uporabnikov. Podatki se zbirajo s pomočjo analitičnega orodja Firebase in so v anonimizirani obliki:

  • Podatki o napravi (znamka, model, serijska številka naprave, različica operacijskega sistema).
  • Podatki o mobilni aplikaciji in aktivnosti uporabnika znotraj aplikacije (različico mobilne aplikacije, kako dolgo uporabljate mobilno aplikacijo in katere funkcionalnosti mobilne aplikacije uporabljate ter kako npr. do katerih oken in/ali funkcionalnosti dostopate in koliko časa ipd.).
 
Podatke o uporabi dovoljenj v vaši napravi
Da bi mobilna aplikacija pravilno delovala, potrebuje dostop do podatkov in komponent vaše naprave, kot je opisano spodaj:

Dovoljenja za napravo z operacijskim sistemom Android:
- INTERNET, ki aplikaciji zagotovi dostop do interneta.
- ACCESS_NETWORK_STATE, ki preveri, če je naprava povezana z internetom.
- Uporaba čitalnika prstnih odtisov (USE_FINGERPRINT), ki se uporablja za biometrično prijavo.

Dovoljenja za napravo z operacijskim sistemom Android (ki jih uporabnik lahko sprejme ali zavrne):
- Kamera (CAMERA), ki se uporablja za skeniranje QR kode.
- Lokacija (približna ACCESS_COARSE_LOCATION in točna ACCESS_FINE_LOCATION), za prikaz oddaljenosti od poslovalnic in bankomatov.
- Obvestila (POST_NOTIFICATIONS).

Dovoljenja za napravo z operacijskim sistemom iOS:
- Kamera, ki omogoča skeniranje QR kode.
- FaceID, za odklepanje mobilne aplikacije z biometrijo.
- Lokacija, za prikaz oddaljenosti od poslovalnic in bankomatov.
 
POZOR: V nastavitvah svoje mobilne naprave lahko kadarkoli omejite dostop do svojih osebnih podatkov v mobilni aplikaciji mBank@Net com! Toda morate se zavedati, da bodo ob omejenem dostopu nekatere funkcije onemogočene, kar lahko povzroči nepravilno delovanje mobilne aplikacije.
 
 
3. Za kakšen namen uporabljamo zbrane podatke
Podatke, vključno z osebnimi podatki, o vas in vaši napravi uporabljamo, hranimo in obdelujemo zato, da vam zagotovimo storitve v okviru Splošnih pogojev poslovanja za uporabo elektronske banke eBank@Net com, spletne banke Bank@Net com in mobilne banke mBank@Net com.
 
4. S kom delimo podatke
  • Ponudniki storitev: Osebne podatke lahko delimo s zaupanja vrednimi ponudniki storitev, ki nam pomagajo pri delovanju, vzdrževanju in varovanju aplikacije. Ti ponudniki storitev so zavezani s pogodbenimi obveznostmi za zaščito zaupnosti in varnosti vaših informacij.
  • Zakonske zahteve: Osebne podatke lahko razkrijemo, če to zahteva zakon, sodna odredba ali regulativa vlade, ali če verjamemo, da je takšna razkritja potrebna za varovanje naših pravic, varnosti uporabnikov ali za izpolnjevanje sodnega postopka ali pravnega postopka.
  • Poslovni prenosi: V primeru združitve, prevzema ali prodaje celotnega ali dela naših sredstev se lahko vaši osebni podatki prenesejo na prevzemajoče podjetje ali vpletene stranke kot del transakcije.


5. Potisna obvestila in možnosti odjave
V mobilni aplikaciji lahko prejmete potisno sporočilo ob prejemu plačilnega naloga v podpis, prejemu e-računa, prejemu sporočila banke ali ob pomembnih posodobitvah aplikacije. Od prejema potisnih obvestil se lahko odjavite znotraj mobilne aplikacije.
 
6. Varnost
V Novi KBM dajemo poudarek na varnosti vaših osebnih podatkov. Za preprečitev nepooblaščenega dostopa ali razkritja vaših osebnih podatkov smo sprejeli fizične, tehnične, elektronske, organizacijske in postopkovne zaščitne ukrepe, ki so skladni z veljavno zakonodajo. Dostop do vaših osebnih podatkov dovolimo le osebam, ki so pooblaščene za obdelavo tovrstnih podatkov in se morajo z njimi seznaniti zato, da vam zagotovijo storitev. Te osebe so zavezane varovanju zaupnosti.
 
7. Hramba
Osebne podatke hranimo tako dolgo, kot je potrebno za izpolnitev namenov, navedenih v tej Izjavi o varovanju zasebnosti, razen če je zakonodaja določa daljše obdobje hrambe. Ko osebni podatki niso več potrebni, jih bomo varno odstranili v skladu z veljavnimi zakoni in predpisi.
 
8. Kje lahko dobite več informacij o varstvu osebnih podatkov
Če imate kakršnakoli vprašanja, povezana z varstvom oz. obdelavo vaših osebnih podatkov, se lahko obrnete na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov, ki je dosegljiva na elektronskem naslovu »dpo@nkbm.si«. Nova KBM je kot upravljavec vaših osebnih podatkov z namenom uresničevanja načela poštene in pregledne obdelave pripravila tudi Splošne informacije o varstvu osebnih podatkov, ki vam na enem mestu omogočajo pridobitev vseh relevantnih informacij katere se nanašajo na vaše osebne podatke.
 
9. Spremembe te izjave o varovanju zasebnosti
Pridržujemo si pravico, da to Izjavo o zasebnosti kadar koli spremenimo skladno s tem členom. Če jo spremenimo, bomo spremenjeno Izjavo o zasebnosti objavili na svojem spletnem mestu.