Nova KBM

Izvajanje plačilnega prometa med Velikonočnimi prazniki | NKBM

Izvajanje plačilnega prometa med Velikonočnimi prazniki

Začnite tipkati, kar iščete

Izvajanje plačilnega prometa med velikonočnimi prazniki

8 april 2022
OBVESTILA
 

Obveščamo vas, da:

- v petek, 15. aprila 2022 (veliki petek), evropski plačilni sistemi ne bodo poslovali ter nobena banka in hranilnica v Evropski uniji ne bo izvajala domačega in čezmejnega plačilnega prometa v evrih. V Novi KBM bomo v petek, 15. aprila 2022, opravljali le plačila v okviru banke.
 
- V ponedeljek, 18. aprila 2022 (velikonočni ponedeljek), je državni praznik. Slovenske banke in hranilnice ne poslujemo.
 
- Vse slovenske banke in hranilnice bomo plačilni promet v polnem obsegu izvajale v torek, 19. aprila 2022.
 
- Omejitev velja tudi za direktne obremenitve SEPA (SDD). Nalogi za direktne obremenitve SEPA za datum valute 15. 4. 2022 bodo poravnani šele v torek 19. 4. 2022, kar pomeni, da bodo šele s tem datumom obremenjeni računi plačnikov in odobreni računi prejemnikov plačil.
 
- Izvrševanje takojšnjih plačil Flik bo na omenjene dneve potekalo nemoteno. Nemoteno bo delovala storitev Flik, ki omogoča takojšnje brezplačno in enostavno pošiljanje denarja med bančnimi računi fizičnih oseb, odprtimi pri bankah in hranilnicah v Sloveniji. Več informacij o Fliku, vključno z navodili za namestitev mDenarnice@, je na voljo na spletni strani ali flik.si.