Nova KBM

Izjemno uspešna izdaja obveznice Nove KBM | NKBM

Izjemno uspešna izdaja obveznice Nove KBM

Začnite tipkati, kar iščete

Izjemno uspešna izdaja obveznice Nove KBM

3 april 2024
OBVESTILA
 
 
Nova KBM je 25. marca 2024 uspešno zaključila prodajo obveznic v višini 300 milijonov evrov s štiriletno ročnostjo z možnostjo odpoklica po treh letih. Transakcija je pritegnila veliko število investitorjev, knjiga naročil je presegla 2 milijardi evrov, kar predstavlja 6,7-kratni presežek vpisa oz. največjo knjigo naročil slovenskih finančnih institucij v zgodovini in CEE regiji v zadnjih letih. Obveznice z obrestno mero 4,750 % letno so bile izdane 3. aprila 2024. Banka je obveznice izdala z namenom izpolnjevanja regulatornih zahtev (MREL) in v splošne bančne namene. 

Obveznice z ISIN kodo XS2793675534 in bonitetno oceno Baa2 (Moody's) so bile ponujene dobro poučenim vlagateljem zunaj Združenih držav Amerike. Obveznice so uvrščene v trgovanje na Luksemburško borzo vrednostnih papirjev, Euro MTF trg.

Izdajo obveznic so za Novo KBM organizirale banke BNP Paribas, Erste Group, Goldman Sachs Bank Europe SE, OTP Bank Nyrt, Citigroup in UniCredit Bank AG (Joint Bookrunners). Pri izdaji so sodelovali pravni svetovalci Wolf Theiss in Linklaters.