Nova KBM

Vaš ekološki odtis | NKBM

Ekološki odtis meri naravne vire in ekosistemske storitve, ki jih človek uporablja, ter jih primerja z njihovo biološko zmogljivostjo obnavljanja. Velja za enega najbolj celostnih kazalcev trajnosti, ki nam pove, koliko človek vpliva na okolje.

Začnite tipkati, kar iščete

EKOLOŠKI ODTIS

Človeška dejavnost izkorišča naravne vire na takšen način, da se ti ne obnavljajo dovolj hitro, da bi nadomestili odvzeto. S kazalnikom ekološkega odtisa skušamo ugotoviti, kako hitro porabimo naravne vire, ki bi nam sicer morali zadoščati za celo leto.


IZRAČUN EKOLOŠKEGA ODTISA

 

Nova KBM

ZAKAJ KALKULATOR EKOLOŠKEGA ODTISA?

Inštitut za zdravje in okolje je v sodelovanju z Global Footprint Network pripravil slovensko različico kalkulatorja ekološkega odtisa, ki izračuna ekološki odtis posameznika glede na njegovo vedenje in navade. Predstavlja prvi korak k večji ozaveščenosti o pomenu ekološkega odtisa in tudi dejanske spremembe v vedenju posameznikov. Slednje lahko znatno pripomore k doseganju cilja iz Strategije razvoja Slovenije do leta 2030 za zmanjševanje ekološkega odtisa na prebivalca.

Nova KBM

Nova KBM si prizadeva tudi za ozaveščanje svojih strank na področju trajnostnega razvoja. Inštitut za zdravje in okolje je pripravil kalkulator ekološkega odtisa in vabimo vas, da si izračunate svoj ekološki odtis, ki ga z načinom življenja puščate na našem planetu. Ob tem poudarjamo, da so rezultati informativne narave in namenjeni predvsem vašemu razmisleku, s čim lahko sami v prihodnje prispevate k bolj čistemu in zdravemu naravnemu okolju.

IZRAČUN EKOLOŠKEGA ODTISA

PRAVNO OBVESTILO