Nova KBM

ESG novice in dogodki | NKBM

Naša glavna zaveza je celovita ESG preobrazba, ki temelji na premišljeni strategiji in naši odločenosti, da soustvarjamo boljši svet.

Začnite tipkati, kar iščete

ESG NOVICE IN DOGODKI

Spremljajte aktualne novice o naših aktivnostih, dogodkih in dosežkih na področju družbene odgovornosti, trajnostnega razvoja in ESG.

Nova KBM
12. 12. 2023


Nova KBM prejela certifikat Green Star in se ponovno uvrstila med »zelene voditelje«

Nova KBM je za leto 2022 ponovno prejela certifikat Green Star z oceno štirih zvezdic, kar jo uvršča v kategorijo zelenih voditeljev.

Več o tem
 

Nova KBM
17. 8. 2023


Povezani v skupino lahko delujemo bolje - tudi v dobrodelne namene

V Novi KBM že vrsto let dosledno uresničujemo strategijo družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja (ESG). Lani smo jo nadgradili s še ambicioznejšimi cilji, saj se zavedamo izzivov, ki jih prinašajo podnebne spremembe tako za naše poslovanje kot za okolje, v katerem živimo in delamo. Pod okriljem Skupine OTP to usmeritev nadaljujemo z isto zavzetostjo. 

Več o tem
 

Nova KBM
15. 7. 2023


Čebele v našem Urbanem čebelnjaku pridelale prvi med

Čebele v panjih urbanega čebelnjaka na strehi poslovne stavbe v Mariboru so opravile odlično delo in po pričevanjih izkušenih čebelarjev Zveze društev čebelarjev Štajerske, ki nam pomagajo pri vzdrževanju našega urbanega čebelnjaka, pridelale največ medu daleč naokrog. 

 

Več o tem
 

Nova KBM
30. 9. 2022


Nova KBM prejela certifikat Green Star in se uvrstila med zelene voditelje
 

Nova KBM je uspešno pridobila certifikat Green Star za leto 2021 z oceno štirih zvezdic, kar jo uvršča v kategorijo »zeleni voditelj«. Izdajatelj certifikata, Partnerstvo za trajno gospodarstvo (CER), je prepoznal naš napredek in ugotovil, da Nova KMB že dlje časa stopa po poti zelene preobrazbe, ima zastavljene cilje in ukrepe za trajnostno poslovanje ter podnebno ukrepanje.

Več o tem
 

Nova KBM
20. 5. 2022


Na strehi poslovne stavbe v Mariboru zaživel urbani čebelnjak

Na današnji svetovni dan čebel smo v Novi KBM pozdravili pet čebeljih družin, katerih nov dom bo odslej v urbanem čebelnjaku na strehi poslovne stavbe banke v Mariboru. Z nasaditvijo medovitih rastlin v neposredni bližini čebelnjaka smo jim uredili bivalno okolje, v katerem verjamemo, da se bodo počutile dobro.

Več o tem
 

Nova KBM
12. 1. 2022


Nova KBM prejela mednarodno priznanje za trajnostno financiranje
 

Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD) je že 15. leto zapored podelila nagrade za trajnostni razvoj in izjemne dosežke pri soočanju z izzivi na področju podnebnih sprememb, spodbujanju rabe bolj trajnostnih oblik energije ali uveljavljanju boljše okoljske in družbene učinkovitosti. Neodvisni ocenjevalci so prejeli kar 62 nominacij, v kategoriji finančne institucije pa je bronasto priznanje prejela Nova KBM s projektom izdaje podrejene trajnostne obveznice Tier 2.

Več o tem
 

Nova KBM
8. 6. 2022


V voznem parku Nove KBM prva električna vozila

Ob svetovnem dnevu okolja, ki smo ga obeležili preteklo nedeljo, smo v voznem parku Nove KBM v uporabo sprejeli šest električnih vozil, ki potrjujejo našo zavezanost k zmanjševanju izpustov toplogrednih plinov. Električna vozila in polnilne postaje so na voljo na treh lokacijah banke po Sloveniji, in sicer v obeh poslovnih stavbah v Mariboru in v poslovni stavbi v Ljubljani.

Več o tem
 

Nova KBM
12. 4. 2022


V Novi KBM sadimo in ohranjamo drevesa ter poslujemo brezpapirno

Nedavni vseslovenski delovni akciji Pomladimo gozdove, ki je potekala v organizaciji družbe Slovenski državni gozdovi, smo se pridružili tudi v Novi KBM. Zaposleni smo skupaj z družinskimi člani v Kidričevem, Rakovem Škocjanu in na Trojanah posadili več kot 1000 drevesnih sadik, ki bodo v prihodnje nase vezala ogljikov dioksid, toplogredni plin, ki je glavni krivec za segrevanje ozračja in neugodne podnebne spremembe.

Več o tem
 

Nova KBM
11.12. 2021


Že drugo leto prejeli strateško nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2021


Nova KBM družbeno odgovornost prepoznava kot pomembno na strateški ravni, saj krepi prizadevanja za vključevanje družbene odgovornosti v temeljni proces in ima že zaposlen kader s certifikati na področju družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja,« so v utemeljitvi zapisali ocenjevalci nagrade HORUS, ki jo podeljuje Inštitut za razvoj družbene odgovornosti.
 

Več o tem
 

Nova KBM
22. 4. 2022


Poganjanje trajnostne mobilnosti spodbujata tudi Primož in Lora Roglič

Izposojo koles za službene in zasebne namene smo iz Ljubljane, kjer je bila med zaposlenimi odlično sprejeta, pred kratkim razširili še v Maribor, kjer je zaposlenim na voljo 10 koles, ki si jih lahko kadar koli izposodijo in dodatno poganjajo naša prizadevanja za prehod v nizkoogljično družbo.

Več o tem
 

Nova KBM
1.10. 2021


Za nemoteno in varno bančno poslovanje starejših


Letošnji 1. oktober, mednarodni dan starejših, v Novi KBM zaznamujemo z izdajo nove zloženke, namenjene ranljivim skupinam strank. Da bi tistim, ki iz različnih razlogov ne morejo do banke oz. ne morejo upravljati osebnih financ, olajšali bančno poslovanje, smo v posebni zloženki zbrali informacije, kako ravnati v takšnih situacijah. To je še en korak v prizadevanjih Nove KBM za višjo finančno pismenost strank in preprečevanje prevar, kar sta tudi pomembni temi v sklopu bančne ESG strategije, osredotočene na celostno vodenje okoljskih, družbenih in upravljavskih vidikov.

Več o tem