Nova KBM

Ukrepi Nove KBM za nemoteno in varno poslovanje v času širjenja koronavirusa | NKBM

V Novi KBM od začetka pojava koronavirusa v Sloveniji skrbno spremljamo situacijo in upoštevamo navodila pristojnih institucij, predvsem Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Zaradi spremenjenih razmer, ki so posledica širjenja virusa, smo sprejeli v

Začnite tipkati, kar iščete

Ukrepi Nove KBM za nemoteno in varno poslovanje v času širjenja koronavirusa

16 marec 2020
OBVESTILA
V Novi KBM od začetka pojava koronavirusa v Sloveniji skrbno spremljamo situacijo in upoštevamo navodila pristojnih institucij, predvsem Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Zaradi spremenjenih razmer, ki so posledica širjenja virusa, smo sprejeli več ukrepov, s katerimi želimo poskrbeti za nemoteno in varno poslovanje tako strank kot zaposlenih.
 
SVETUJEMO UPORABO SPLETNE IN MOBILNE BANKE

Stranke lahko veliko bančnih poslov opravijo prek spletne ali mobilne banke, kjer lahko med drugim preverijo stanje in promet na svojih računih, plačajo položnice, prenašajo sredstva med računi, opravijo plačila v tujino in sklenejo depozit ali varčevanje, in bankomatov. Tisti, ki še ne uporabljajo Bank@Neta ali mBank@Neta, si ju lahko aktivirajo v samo minuti kar od doma.

Prav tako lahko prek kontaktnega centra Nove KBM na telefonski številki 080 17 70 kadarkoli preverijo stanje na osebnem računu, zadnjih 5 transakcij na osebnem računu in stanje kredita. Nova KBM je strankam na voljo tudi na e-naslovu info@nkbm.si.

ČE JE OBISK POSLOVALNICE NUJEN

Če osebnega obiska poslovalnice ni mogoče preložiti, v Novi KBM stranke prosimo, da ob obisku v poslovalnice vstopajo posamično in pri tem ohranijo varnostno razdaljo vsaj 1,5 metra. Ravnajo naj v skladu s priporočili pristojnih inštitucij za varovanje zdravja (npr. od doma naj gredo le, če so zdravi, pred opravljanjem bančnega posla in po njem naj si razkužijo roke, kašljajo ali kihajo naj le v rokav ali robec ter naj se ne rokujejo). Na to jih opozarjajo tudi plakati ob vhodih v poslovalnice.

DELOVNI ČAS POSLOVALNIC:

Od torka, 17. marca 2020, do preklica velja skrajšan delovni čas v vseh poslovalnicah. Te bodo strankam na voljo od ponedeljka do petka med 8.30 in 13. uro.

Poslovalnica Europark in poslovalnica Rogoznica svoj delovni čas prilagajata delovnemu času nakupovalnih središč Europark v Mariboru oz. Mercator centra na Ptuju in bosta odprti od ponedeljka do petka med 10. in 14.30 uro.

Vsa specializirana bančna okenca na poštah so do nadaljnjega zaprta.

Ob tem lahko stranke spremljajo aktualne informacije z delovnim časom poslovalnic na tej povezavi.

RAVNANJE Z GOTOVINO

V banki svetujemo uporabo brezstičnih plačilnih kartic, če pa brez gotovinskega poslovanje ne gre, ob vsaki uporabi gotovine (plačila, dvigi pri bankomatih ali v poslovalnicah …) svetujemo umivanje ali razkuževanje rok.

POSLOVNI UPORABNIKI

V skladu s priporočili pristojnih organov smo v Novi KBM do preklica odpovedali nenujne osebne obiske, dogodke ali sestanke pri strankah. Seveda pa so skrbniki strankam še naprej na voljo po telefonu in prek e-pošte. Stranke, pri katerih se je zaradi spremenjenih razmer na trgu poslovanje bistveno spremenilo, naj se po telefonu ali elektronski pošti čimprej obrnejo na svoje skrbnike in skupaj bodo preučili situacijo ter poiskali možne rešitve. 
 
Morda vas zanima tudi...
12 apr OBVESTILA Uspešno poslovanje Nove KBM v letu 2022 in nadaljevanje rasti v Skupini OTP (Maribor,  12. aprila 2023) Nova KBM je objavila poročilo Skupine Nove KBM in banke za poslovno leto 2022. Kot izkazuje poročilo, smo utrdili svoj položaj najdostopnejše banke v Sloveniji in odlično poslovali. Svojim strankam zagotavljamo vrhunske in celovite finančne storitve ki jih lahko v veliki meri opravijo kjer koli in kadar koli.  Nova KBM je leto 2022 zaključila z dobičkom v višini 115,6 milijona evrov, Skupina Nove KBM pa 106,1 milijona evrov. Hkrati z letnim smo objavili tudi ESG poročilo, ki podrobneje predstavlja našo vizijo, dejavnosti in dosežke pri uvajanju okoljskih, družbenih vidikov v poslovanje in na področju korporativnega upravljanja. 9 feb OBVESTILA Moody's zvišal dolgoročno oceno kreditnega tveganja Nove KBM d.d. na A3 z Baa1 s stabilno oceno prihodnjih izgledov Bonitetna agencija Moody's Investors Service (»Moody's«) je dne 7. februarja 2023 zvišala dolgoročno oceno kreditnega tveganja Nove Kreditne banke Maribor d.d. (»Nova KBM«) z Baa1 na A3 in spremenila oceno prihodnjih izgledov v stabilno. Agencija je prav tako zvišala izhodiščno kreditno oceno (Baseline Credit Assessment) in prilagojeno izhodiščno oceno (Adjusted Baseline Credit Assessment) banke z ba1 na baa3 ter zvišala oceno izdanih dolžniških instrumentov banke z Ba1 na Baa3. Agencija je potrdila oceno kratkoročnega kreditnega tveganja banke, ki ostaja P-2.        Največji prevzem v zgodovini Skupine OTP uspešno zaključen 6 feb OBVESTILA Največji prevzem v zgodovini Skupine OTP uspešno zaključen Skupina OTP sporoča, da je po pridobitvi vseh zahtevanih soglasij regulatornih organov uspešno zaključila prevzem Skupine Nove KBM v Sloveniji. Gre za najbolj kompleksen in največji prevzemni postopek v zgodovini Skupine OTP, ki ji omogoča, da bo postala tržni vodja že v peti državi, obenem pa z njim dodatno utrjuje tržni položaj v Srednji in Vzhodni Evropi. Banka OTP je na slovenskem trgu prisotna preko svoje podružnice SKB banke, ki se je Skupini OTP pridružila leta 2019. Rezultat povezovanja Nove KBM in SKB banke, ki se zdaj začenja ob močni podpori Skupine OTP, bo oblikovanje vodilne finančne institucije, ki bo svojim strankam in zaposlenim zagotavljala inovativne rešitve in navdihujoče priložnosti. Med integracijo bosta banki še naprej zagotavljali enako visoko raven storitev in nespremenjen produktni portfelj. Sprememba lastništva Nove KBM za stranke ne prinaša pomembnejših sprememb.