Nova KBM

Spremembe v upravi Nove KBM | NKBM

Nova KBM in Josef Gröblacher sta se, skladno z njegovim predlogom in potem ko je kot član uprave uspešno zaključil vrsto pomembnih nalog v Novi KBM, dogovorila za sporazumen zaključek dela v upravi banke.

Začnite tipkati, kar iščete

Spremembe v upravi Nove KBM

8 oktober 2018
OBVESTILA
Nova KBM in Josef Gröblacher sta se, skladno z njegovim predlogom in potem ko je kot član uprave uspešno zaključil svoje delo v Novi KBM, dogovorila za sporazumen zaključek dela v upravi banke. Gröblacher z mesta člana uprave banke odstopa in odhaja z 8. oktobrom 2018, pri čemer bo sodeloval z družbo Apollo in EBRD vsaj do konca leta 2019 kot svetovalec za strateške projekte.
 
Josef Gröblacher, ki je od leta 2017 opravljal funkcijo člana uprave banke, odgovornega za operativno poslovanje, tako prevzema priložnost za zaključek izbora ponudnikov v zvezi z uvedbo novega osrednjega bančnega IT sistema. Pred nadaljevanjem svoje karierne poti pa bo osvežil in nadgradil svoje znanje z izobraževanjem v tujini.
 
Gröblacher, ki je v Novo KBM prišel po 9 letih dela v Sberbank v Srbiji in na Madžarskem, ob svoji osebni odločitvi poudarja: "Zelo sem ponosen na dosežke v preteklih dveh letih, kot so združitev nekdanjih PBS in KBS z Novo KBM, uvedba nove digitalne rešitve za odobravanje kreditov, posodobitev IT varnostne infrastrukture in uvedba upravljanja kakovosti podatkov v banki. Najlepše se zahvaljujem celotni ekipi za trud in sodelovanje. Vsem zaposlenim v Novi KBM želim vse dobro. Prepričan sem, da se bo pozitiven razvoj Nove KBM nadaljeval." 
 
Predsednik nadzornega sveta Nove KBM dr. Andrej Fatur pravi: »Podpora Josefa Gröblacherja je bila ključnega pomena v pomembnem obdobju banke in smo zelo hvaležni za njegov prispevek.« Dodaja, da so v Novi KBM že pričeli z iskanjem novega člana oziroma nove članice uprave, ki bo prevzel področje operativnega poslovanja.  
 
Nova KBM nadaljuje z uresničevanjem svoje poslovne strategije in vizije postati najboljša banka v Sloveniji do 2020. Do imenovanja novega člana oziroma članice uprave bo banka delovala s štiričlansko upravo.