Nova KBM

Spremembe v upravi Nove KBM | NKBM

Nova KBM in Josef Gröblacher sta se, skladno z njegovim predlogom in potem ko je kot član uprave uspešno zaključil vrsto pomembnih nalog v Novi KBM, dogovorila za sporazumen zaključek dela v upravi banke.

Začnite tipkati, kar iščete

Spremembe v upravi Nove KBM

8 oktober 2018
OBVESTILA
Nova KBM in Josef Gröblacher sta se, skladno z njegovim predlogom in potem ko je kot član uprave uspešno zaključil svoje delo v Novi KBM, dogovorila za sporazumen zaključek dela v upravi banke. Gröblacher z mesta člana uprave banke odstopa in odhaja z 8. oktobrom 2018, pri čemer bo sodeloval z družbo Apollo in EBRD vsaj do konca leta 2019 kot svetovalec za strateške projekte.
 
Josef Gröblacher, ki je od leta 2017 opravljal funkcijo člana uprave banke, odgovornega za operativno poslovanje, tako prevzema priložnost za zaključek izbora ponudnikov v zvezi z uvedbo novega osrednjega bančnega IT sistema. Pred nadaljevanjem svoje karierne poti pa bo osvežil in nadgradil svoje znanje z izobraževanjem v tujini.
 
Gröblacher, ki je v Novo KBM prišel po 9 letih dela v Sberbank v Srbiji in na Madžarskem, ob svoji osebni odločitvi poudarja: "Zelo sem ponosen na dosežke v preteklih dveh letih, kot so združitev nekdanjih PBS in KBS z Novo KBM, uvedba nove digitalne rešitve za odobravanje kreditov, posodobitev IT varnostne infrastrukture in uvedba upravljanja kakovosti podatkov v banki. Najlepše se zahvaljujem celotni ekipi za trud in sodelovanje. Vsem zaposlenim v Novi KBM želim vse dobro. Prepričan sem, da se bo pozitiven razvoj Nove KBM nadaljeval." 
 
Predsednik nadzornega sveta Nove KBM dr. Andrej Fatur pravi: »Podpora Josefa Gröblacherja je bila ključnega pomena v pomembnem obdobju banke in smo zelo hvaležni za njegov prispevek.« Dodaja, da so v Novi KBM že pričeli z iskanjem novega člana oziroma nove članice uprave, ki bo prevzel področje operativnega poslovanja.  
 
Nova KBM nadaljuje z uresničevanjem svoje poslovne strategije in vizije postati najboljša banka v Sloveniji do 2020. Do imenovanja novega člana oziroma članice uprave bo banka delovala s štiričlansko upravo.
 
  
 
Morda vas zanima tudi...
12 apr OBVESTILA Uspešno poslovanje Nove KBM v letu 2022 in nadaljevanje rasti v Skupini OTP (Maribor,  12. aprila 2023) Nova KBM je objavila poročilo Skupine Nove KBM in banke za poslovno leto 2022. Kot izkazuje poročilo, smo utrdili svoj položaj najdostopnejše banke v Sloveniji in odlično poslovali. Svojim strankam zagotavljamo vrhunske in celovite finančne storitve ki jih lahko v veliki meri opravijo kjer koli in kadar koli.  Nova KBM je leto 2022 zaključila z dobičkom v višini 115,6 milijona evrov, Skupina Nove KBM pa 106,1 milijona evrov. Hkrati z letnim smo objavili tudi ESG poročilo, ki podrobneje predstavlja našo vizijo, dejavnosti in dosežke pri uvajanju okoljskih, družbenih vidikov v poslovanje in na področju korporativnega upravljanja. 9 feb OBVESTILA Moody's zvišal dolgoročno oceno kreditnega tveganja Nove KBM d.d. na A3 z Baa1 s stabilno oceno prihodnjih izgledov Bonitetna agencija Moody's Investors Service (»Moody's«) je dne 7. februarja 2023 zvišala dolgoročno oceno kreditnega tveganja Nove Kreditne banke Maribor d.d. (»Nova KBM«) z Baa1 na A3 in spremenila oceno prihodnjih izgledov v stabilno. Agencija je prav tako zvišala izhodiščno kreditno oceno (Baseline Credit Assessment) in prilagojeno izhodiščno oceno (Adjusted Baseline Credit Assessment) banke z ba1 na baa3 ter zvišala oceno izdanih dolžniških instrumentov banke z Ba1 na Baa3. Agencija je potrdila oceno kratkoročnega kreditnega tveganja banke, ki ostaja P-2.        Največji prevzem v zgodovini Skupine OTP uspešno zaključen 6 feb OBVESTILA Največji prevzem v zgodovini Skupine OTP uspešno zaključen Skupina OTP sporoča, da je po pridobitvi vseh zahtevanih soglasij regulatornih organov uspešno zaključila prevzem Skupine Nove KBM v Sloveniji. Gre za najbolj kompleksen in največji prevzemni postopek v zgodovini Skupine OTP, ki ji omogoča, da bo postala tržni vodja že v peti državi, obenem pa z njim dodatno utrjuje tržni položaj v Srednji in Vzhodni Evropi. Banka OTP je na slovenskem trgu prisotna preko svoje podružnice SKB banke, ki se je Skupini OTP pridružila leta 2019. Rezultat povezovanja Nove KBM in SKB banke, ki se zdaj začenja ob močni podpori Skupine OTP, bo oblikovanje vodilne finančne institucije, ki bo svojim strankam in zaposlenim zagotavljala inovativne rešitve in navdihujoče priložnosti. Med integracijo bosta banki še naprej zagotavljali enako visoko raven storitev in nespremenjen produktni portfelj. Sprememba lastništva Nove KBM za stranke ne prinaša pomembnejših sprememb.