Nova KBM
 

Nova KBM združuje nekatere bančne poslovalnice | NKBM

Nova KBM združuje nekatere bančne poslovalnice

Nova KBM združuje nekatere bančne poslovalnice

4 januar 2018
OBVESTILA
V Novi KBM so skladu s strategijo banke, ki zajema odličnost v poslovanju s strankami, racionalizacijo poslovne mreže ter doseganje večje učinkovitosti sprejela odločitev o združitvi nekaterih poslovalnic. V petek, 19. januarja 2018, bodo poslovalnice Branik, Renče in Miren ter poslovalnica Oplotnica pridružene bližnjim poslovalnicam Nove KBM oziroma posebnim bančnim okencem na bližnji pošti.
 
Zaposleni v teh poslovalnicah bodo premeščeni na druga ustrezna delovna mesta. Nova KBM  o združevanju poslovalnic preko direktne pošte in ostalih kanalov banke že obvešča stranke, prav tako o spremembah seznanja župane občin, v katerih se poslovalnice nahajajo. 

Nova KBM bo po združitvi poslovalnic poslovanje strank brezplačno prenesla na nove, pri čemer strankam ni potrebno storiti ničesar. Pri prenosu poslovanja ostanejo vse številke računov, kartic in direktnih bremenitev nespremenjene. Prav tako na istih mestih ostajajo bankomati. Poslovalnice Branik, Renče, Miren in Oplotnica, ki bodo zadnjič poslovale v petek, 19. januarja 2018, bodo nadomeščene s spodnjimi poslovalnicami:  
  • Poslovalnica Branik > Poslovalnica Šempeter 
  • Poslovalnica Miren > posebno bančno okence Nove KBM v Pošti Miren
  • Poslovalnica Renče > posebno bančno okence Nove KBM v Pošti Miren 
  • Poslovalnica Oplotnica > Poslovalnica Titova, Ljubljanska cesta 11 v Slovenski Bistrici, pri čemer lahko svoje storitve pa lahko stranke opravljajo tudi na posebnem bančnem okencu Nove KBM v Pošti Slovenske Konjice na Mestnem trgu 3a.

Na posebnih bančnih okencih Nove KBM bodo lahko stranke opravljale brezgotovinske storitve, odprle račun, uredile različne vrste kreditiranj in druge oblike storitev ter varčevanj oziroma storitev sodobnih bančnih poti. Osnovne bančne storitve (dvig in polog gotovine, vpogled v stanje na računu) pa lahko stranke opravijo brez nadomestila  tudi pri vseh okencih z oznako Nova KBM na skoraj 500 poštah in pogodbenih poštah po vsej Sloveniji. Poleg tega lahko vsi imetniki računa pri Novi KBM, 24 ur na dan in ne glede na delovni čas poslovalnic, poslujejo prek sodobne elektronske banke Bank@Net in mobilne banke mBank@Net.  

Reorganizacijo in optimizacijo poslovne mreže so v Novi KBM napovedali že v preteklosti. Združevanje poslovalnic je zlasti posledica sinergij, ki so bile ustvarjene s pridružitvijo PBS in KBS ter spremembe poslovnih modelov in procesov v bančnem sektorju, vključno z digitalizacijo. Nova KBM si bo še naprej prizadevala, da svojim strankam zagotavlja dostopne in kakovostne storitve, tako v poslovalnicah, na poštah kot tudi prek sodobnih prodajnih poti. 
 
Morda vas zanima tudi...
10 apr OBVESTILA Revidirano letno poročilo 2017: Skupina Nove KBM in Nova KBM v letu 2017 povečali dobiček Skupina Nove KBM je, kot izkazuje revidirano letno poročilo 2017, lansko poslovno leto sklenila z 48,3 milijona EUR čistega dobička. Nova KBM pa je imela 45,8 milijona EUR dobička. Doseženi donos na kapital je ob koncu leta 2017 znašal 6,84 % na ravni banke in 7,05 % na ravni Skupine. Količnik kapitalske ustreznosti ostaja visok in je za banko znašal 19,76 %, za Skupino pa 20,17 %. Povečala se je tudi bilančna vsota, ta pri Skupini Nova KBM znaša 4,93 milijarde EUR. 23 mar OBVESTILA Nova KBM uvaja spremembe v upravi banke in nadaljuje uresničevanje poslovne strategije V Novi KBM bo v aprilu prišlo do nekaterih upravljalskih sprememb, s katerimi banka nadaljuje uresničevanje svoje poslovne strategije. Za novega člana uprave banke je nadzorni svet imenoval Mateja Falatova, ki bo po pridobitvi regulatornih dovoljenj odgovoren za področje poslovanja z gospodarskimi družbami. Nova KBM je pomemben partner mnogih gospodarskih družb in tako prispeva k razvoju slovenskega gospodarstva. Zato banka načrtuje nadaljnjo krepitev svojega položaja na tem področju. Dosedanji podpredsednik uprave Robert Senica bo 1. aprila 2018 prevzel novo poslovno vlogo in bo sodelovanje z banko nadaljeval kot svetovalec nadzornega sveta za področje strateških odnosov z zunanjimi deležniki. 12 jan OBVESTILA Nova KBM združuje nekatere bančne poslovalnice, tudi v Oplotnici V Novi KBM so skladu s strategijo banke, ki zajema odličnost v poslovanju s strankami, racionalizacijo poslovne mreže ter doseganje večje učinkovitosti sprejela odločitev o združitvi nekaterih poslovalnic. Med temi je tudi poslovalnica Oplotnica. Poslovanje strank bo z 22. januarjem preneseno oziroma združeno s Poslovalnico Titova, Ljubljanska cesta 11 v Slovenski Bistrici. Osnovne bančne storitve bodo lahko stranke še naprej opravljale na bližnji pošti, ki je od sedanje poslovalnice oddaljena približno 100 metrov, zahtevnejše pa na posebnem bančnem okencu Nove KBM v Pošti Slovenske Konjice na Mestnem trgu 3a.