Nova KBM
 

Nova KBM uvaja spremembe v upravi banke in nadaljuje uresničevanje poslovne strategije | NKBM

Nova KBM uvaja spremembe v upravi banke in nadaljuje uresničevanje poslovne strategije

23 marec 2018
OBVESTILA
V Novi KBM bo v aprilu prišlo do nekaterih upravljalskih sprememb, s katerimi banka nadaljuje uresničevanje svoje poslovne strategije. Za novega člana uprave banke je nadzorni svet imenoval Mateja Falatova, ki bo po pridobitvi regulatornih dovoljenj odgovoren za področje poslovanja z gospodarskimi družbami. Nova KBM je pomemben partner mnogih gospodarskih družb in tako prispeva k razvoju slovenskega gospodarstva. Zato banka načrtuje nadaljnjo krepitev svojega položaja na tem področju. Dosedanji podpredsednik uprave Robert Senica bo 1. aprila 2018 prevzel novo poslovno vlogo in bo sodelovanje z banko nadaljeval kot svetovalec nadzornega sveta za področje strateških odnosov z zunanjimi deležniki.
 

Do izpolniteve regulatornih zahtev bo Nova KBM delovala s štiričlansko upravo, v kateri so ob predsedniku uprave Johnu Denhofu člani uprave Jon Locke, Josef Gröblacher in Sabina Župec Kranjc.

Matej Falatov ima več kot 21 let izkušenj v bančništvu. ​​​Pred imenovanjem za člana uprave Nove KBM je bil predsednik uprave Addiko bank. Pred tem je bil v tej banki (oziroma v njeni predhodnici Hypo Alpe Adria) član uprave za poslovanje z gospodarskimi družbami.

Predsednik nadzornega sveta dr. Andrej Fatur je ob tem povedal: "Nadzorni svet je zelo zadovoljen z delom uprave banke in napredkom v Novi KBM. Imamo visoko zaupanje v vodstveno ekipo in njihovo vodenje in smo prepričani, da je uprava Nove KBM med najboljšimi v finančnem sektorju v državi."

Danes je nadzorni svet Nove KBM potrdil letno poročilo Nove KBM in Skupine Nove KBM za leto 2017. Banka in njena skupina sta v preteklem letu poslovali uspešno. Podrobnejši podatki o poslovnih rezultatih bodo razkriti v letnem poročilu, ki bo objavljeno v aprilu. Nova KBM dejavno uresničuje strategijo in ambiciozno vizijo, da do leta 2020 postane najboljša banka v Sloveniji. Pri tem se osredotoča na pet strateških stebrov: odličnost v poslovanju s strankami, rast in dobičkonosnost, učinkovito upravljanje tveganj in zagotavljanje skladnosti, operativna učinkovitost ter organizacijska kultura in razvoj zaposlenih.

Ena pomembnejših strateških osredotočenosti Nove KBM je preoblikovanje produktnega portfelja. Tako so v banki v letu 2017 uvedli nove pakete za prebivalstvo, nadgradili mobilno banko, uvedli storitve Premium za segment zahtevnejših strank in posebno ponudbo za zaposlene v podjetjih Banka na delu (Bank@Work). Marca letos so predstavili novo kreditno aplikacijo, ki strankam omogoča hitrejše, enostavnejše in preglednejše odobravanje kreditov. Ta teden se začenja tudi vseslovenska oglaševalska kampanja, ki bo podprla uvedbo tega novega produkta.

 
 
Morda vas zanima tudi...
10 apr OBVESTILA Revidirano letno poročilo 2017: Skupina Nove KBM in Nova KBM v letu 2017 povečali dobiček Skupina Nove KBM je, kot izkazuje revidirano letno poročilo 2017, lansko poslovno leto sklenila z 48,3 milijona EUR čistega dobička. Nova KBM pa je imela 45,8 milijona EUR dobička. Doseženi donos na kapital je ob koncu leta 2017 znašal 6,84 % na ravni banke in 7,05 % na ravni Skupine. Količnik kapitalske ustreznosti ostaja visok in je za banko znašal 19,76 %, za Skupino pa 20,17 %. Povečala se je tudi bilančna vsota, ta pri Skupini Nova KBM znaša 4,93 milijarde EUR. 12 jan OBVESTILA Nova KBM združuje nekatere bančne poslovalnice, tudi v Oplotnici V Novi KBM so skladu s strategijo banke, ki zajema odličnost v poslovanju s strankami, racionalizacijo poslovne mreže ter doseganje večje učinkovitosti sprejela odločitev o združitvi nekaterih poslovalnic. Med temi je tudi poslovalnica Oplotnica. Poslovanje strank bo z 22. januarjem preneseno oziroma združeno s Poslovalnico Titova, Ljubljanska cesta 11 v Slovenski Bistrici. Osnovne bančne storitve bodo lahko stranke še naprej opravljale na bližnji pošti, ki je od sedanje poslovalnice oddaljena približno 100 metrov, zahtevnejše pa na posebnem bančnem okencu Nove KBM v Pošti Slovenske Konjice na Mestnem trgu 3a. 4 jan OBVESTILA Nova KBM združuje nekatere bančne poslovalnice V Novi KBM so skladu s strategijo banke, ki zajema odličnost v poslovanju s strankami, racionalizacijo poslovne mreže ter doseganje večje učinkovitosti sprejela odločitev o združitvi nekaterih poslovalnic. V petek, 19. januarja 2018, bodo poslovalnice Branik, Renče in Miren ter poslovalnica Oplotnica pridružene bližnjim poslovalnicam Nove KBM oziroma posebnim bančnim okencem na bližnji pošti.