Nova KBM
 

Nova KBM uvaja spremembe v upravi banke in nadaljuje uresničevanje poslovne strategije | NKBM

Nova KBM uvaja spremembe v upravi banke in nadaljuje uresničevanje poslovne strategije

23 marec 2018
OBVESTILA
V Novi KBM bo v aprilu prišlo do nekaterih upravljalskih sprememb, s katerimi banka nadaljuje uresničevanje svoje poslovne strategije. Za novega člana uprave banke je nadzorni svet imenoval Mateja Falatova, ki bo po pridobitvi regulatornih dovoljenj odgovoren za področje poslovanja z gospodarskimi družbami. Nova KBM je pomemben partner mnogih gospodarskih družb in tako prispeva k razvoju slovenskega gospodarstva. Zato banka načrtuje nadaljnjo krepitev svojega položaja na tem področju. Dosedanji podpredsednik uprave Robert Senica bo 1. aprila 2018 prevzel novo poslovno vlogo in bo sodelovanje z banko nadaljeval kot svetovalec nadzornega sveta za področje strateških odnosov z zunanjimi deležniki.
 

Do izpolniteve regulatornih zahtev bo Nova KBM delovala s štiričlansko upravo, v kateri so ob predsedniku uprave Johnu Denhofu člani uprave Jon Locke, Josef Gröblacher in Sabina Župec Kranjc.

Matej Falatov ima več kot 21 let izkušenj v bančništvu. ​​​Pred imenovanjem za člana uprave Nove KBM je bil predsednik uprave Addiko bank. Pred tem je bil v tej banki (oziroma v njeni predhodnici Hypo Alpe Adria) član uprave za poslovanje z gospodarskimi družbami.

Predsednik nadzornega sveta dr. Andrej Fatur je ob tem povedal: "Nadzorni svet je zelo zadovoljen z delom uprave banke in napredkom v Novi KBM. Imamo visoko zaupanje v vodstveno ekipo in njihovo vodenje in smo prepričani, da je uprava Nove KBM med najboljšimi v finančnem sektorju v državi."

Danes je nadzorni svet Nove KBM potrdil letno poročilo Nove KBM in Skupine Nove KBM za leto 2017. Banka in njena skupina sta v preteklem letu poslovali uspešno. Podrobnejši podatki o poslovnih rezultatih bodo razkriti v letnem poročilu, ki bo objavljeno v aprilu. Nova KBM dejavno uresničuje strategijo in ambiciozno vizijo, da do leta 2020 postane najboljša banka v Sloveniji. Pri tem se osredotoča na pet strateških stebrov: odličnost v poslovanju s strankami, rast in dobičkonosnost, učinkovito upravljanje tveganj in zagotavljanje skladnosti, operativna učinkovitost ter organizacijska kultura in razvoj zaposlenih.

Ena pomembnejših strateških osredotočenosti Nove KBM je preoblikovanje produktnega portfelja. Tako so v banki v letu 2017 uvedli nove pakete za prebivalstvo, nadgradili mobilno banko, uvedli storitve Premium za segment zahtevnejših strank in posebno ponudbo za zaposlene v podjetjih Banka na delu (Bank@Work). Marca letos so predstavili novo kreditno aplikacijo, ki strankam omogoča hitrejše, enostavnejše in preglednejše odobravanje kreditov. Ta teden se začenja tudi vseslovenska oglaševalska kampanja, ki bo podprla uvedbo tega novega produkta.

 
 
Morda vas zanima tudi...
Največji prevzem v zgodovini Skupine OTP uspešno zaključen 6 feb OBVESTILA Največji prevzem v zgodovini Skupine OTP uspešno zaključen Skupina OTP sporoča, da je po pridobitvi vseh zahtevanih soglasij regulatornih organov uspešno zaključila prevzem Skupine Nove KBM v Sloveniji. Gre za najbolj kompleksen in največji prevzemni postopek v zgodovini Skupine OTP, ki ji omogoča, da bo postala tržni vodja že v peti državi, obenem pa z njim dodatno utrjuje tržni položaj v Srednji in Vzhodni Evropi. Banka OTP je na slovenskem trgu prisotna preko svoje podružnice SKB banke, ki se je Skupini OTP pridružila leta 2019. Rezultat povezovanja Nove KBM in SKB banke, ki se zdaj začenja ob močni podpori Skupine OTP, bo oblikovanje vodilne finančne institucije, ki bo svojim strankam in zaposlenim zagotavljala inovativne rešitve in navdihujoče priložnosti. Med integracijo bosta banki še naprej zagotavljali enako visoko raven storitev in nespremenjen produktni portfelj. Sprememba lastništva Nove KBM za stranke ne prinaša pomembnejših sprememb. 1 feb OBVESTILA OTP prejela soglasje Agencije za varstvo konkurence za prevzem Nove KBM OTP, vodilna bančna skupina v srednji in vzhodni Evropi, je danes s pridobitvijo soglasja Agencije za varstvo konkurence izpolnila še zadnji pogoj za sklenitev transakcije prevzema Nove KBM. Kupoprodajna pogodba za prevzem Nove KBM d.d. je bila podpisana 31. maja 2021, po zaključku transakcije, ki bo sledil predvidoma v naslednjih dneh, se bo Nova KBM pridružila Skupini OTP. 6 apr OBVESTILA Letno poročilo 2021: Uspešno in trajnostno poslovanje Skupine Nove KBM (Maribor, 6. aprila 2022) Nova KBM je objavila poročilo Skupine Nove KBM in banke za poslovno leto 2021. Kot izkazuje poročilo, je banka utrdila svoj položaj najdostopnejše banke v Sloveniji in odlično poslovala. Svojim strankam zagotavlja celovite finančne storitve v največji poslovni mreži, ki vključuje tudi strateško partnerstvo s Pošto Slovenije, ter prek odličnih, večkrat nagrajenih spletnih in digitalnih platform. Nova KBM je leto 2021 zaključila z dobičkom v višini 108,9 milijona evrov, Skupina Nove KBM pa 112,6 milijona evrov.