Nova KBM

Nova KBM uvaja spremembe v upravi banke in nadaljuje uresničevanje poslovne strategije | NKBM

Začnite tipkati, kar iščete

Nova KBM uvaja spremembe v upravi banke in nadaljuje uresničevanje poslovne strategije

23 marec 2018
OBVESTILA
V Novi KBM bo v aprilu prišlo do nekaterih upravljalskih sprememb, s katerimi banka nadaljuje uresničevanje svoje poslovne strategije. Za novega člana uprave banke je nadzorni svet imenoval Mateja Falatova, ki bo po pridobitvi regulatornih dovoljenj odgovoren za področje poslovanja z gospodarskimi družbami. Nova KBM je pomemben partner mnogih gospodarskih družb in tako prispeva k razvoju slovenskega gospodarstva. Zato banka načrtuje nadaljnjo krepitev svojega položaja na tem področju. Dosedanji podpredsednik uprave Robert Senica bo 1. aprila 2018 prevzel novo poslovno vlogo in bo sodelovanje z banko nadaljeval kot svetovalec nadzornega sveta za področje strateških odnosov z zunanjimi deležniki.
 

Do izpolniteve regulatornih zahtev bo Nova KBM delovala s štiričlansko upravo, v kateri so ob predsedniku uprave Johnu Denhofu člani uprave Jon Locke, Josef Gröblacher in Sabina Župec Kranjc.

Matej Falatov ima več kot 21 let izkušenj v bančništvu. ​​​Pred imenovanjem za člana uprave Nove KBM je bil predsednik uprave Addiko bank. Pred tem je bil v tej banki (oziroma v njeni predhodnici Hypo Alpe Adria) član uprave za poslovanje z gospodarskimi družbami.

Predsednik nadzornega sveta dr. Andrej Fatur je ob tem povedal: "Nadzorni svet je zelo zadovoljen z delom uprave banke in napredkom v Novi KBM. Imamo visoko zaupanje v vodstveno ekipo in njihovo vodenje in smo prepričani, da je uprava Nove KBM med najboljšimi v finančnem sektorju v državi."

Danes je nadzorni svet Nove KBM potrdil letno poročilo Nove KBM in Skupine Nove KBM za leto 2017. Banka in njena skupina sta v preteklem letu poslovali uspešno. Podrobnejši podatki o poslovnih rezultatih bodo razkriti v letnem poročilu, ki bo objavljeno v aprilu. Nova KBM dejavno uresničuje strategijo in ambiciozno vizijo, da do leta 2020 postane najboljša banka v Sloveniji. Pri tem se osredotoča na pet strateških stebrov: odličnost v poslovanju s strankami, rast in dobičkonosnost, učinkovito upravljanje tveganj in zagotavljanje skladnosti, operativna učinkovitost ter organizacijska kultura in razvoj zaposlenih.

Ena pomembnejših strateških osredotočenosti Nove KBM je preoblikovanje produktnega portfelja. Tako so v banki v letu 2017 uvedli nove pakete za prebivalstvo, nadgradili mobilno banko, uvedli storitve Premium za segment zahtevnejših strank in posebno ponudbo za zaposlene v podjetjih Banka na delu (Bank@Work). Marca letos so predstavili novo kreditno aplikacijo, ki strankam omogoča hitrejše, enostavnejše in preglednejše odobravanje kreditov. Ta teden se začenja tudi vseslovenska oglaševalska kampanja, ki bo podprla uvedbo tega novega produkta.

 
 
Morda vas zanima tudi...
12 apr OBVESTILA Uspešno poslovanje Nove KBM v letu 2022 in nadaljevanje rasti v Skupini OTP (Maribor,  12. aprila 2023) Nova KBM je objavila poročilo Skupine Nove KBM in banke za poslovno leto 2022. Kot izkazuje poročilo, smo utrdili svoj položaj najdostopnejše banke v Sloveniji in odlično poslovali. Svojim strankam zagotavljamo vrhunske in celovite finančne storitve ki jih lahko v veliki meri opravijo kjer koli in kadar koli.  Nova KBM je leto 2022 zaključila z dobičkom v višini 115,6 milijona evrov, Skupina Nove KBM pa 106,1 milijona evrov. Hkrati z letnim smo objavili tudi ESG poročilo, ki podrobneje predstavlja našo vizijo, dejavnosti in dosežke pri uvajanju okoljskih, družbenih vidikov v poslovanje in na področju korporativnega upravljanja. 9 feb OBVESTILA Moody's zvišal dolgoročno oceno kreditnega tveganja Nove KBM d.d. na A3 z Baa1 s stabilno oceno prihodnjih izgledov Bonitetna agencija Moody's Investors Service (»Moody's«) je dne 7. februarja 2023 zvišala dolgoročno oceno kreditnega tveganja Nove Kreditne banke Maribor d.d. (»Nova KBM«) z Baa1 na A3 in spremenila oceno prihodnjih izgledov v stabilno. Agencija je prav tako zvišala izhodiščno kreditno oceno (Baseline Credit Assessment) in prilagojeno izhodiščno oceno (Adjusted Baseline Credit Assessment) banke z ba1 na baa3 ter zvišala oceno izdanih dolžniških instrumentov banke z Ba1 na Baa3. Agencija je potrdila oceno kratkoročnega kreditnega tveganja banke, ki ostaja P-2.        Največji prevzem v zgodovini Skupine OTP uspešno zaključen 6 feb OBVESTILA Največji prevzem v zgodovini Skupine OTP uspešno zaključen Skupina OTP sporoča, da je po pridobitvi vseh zahtevanih soglasij regulatornih organov uspešno zaključila prevzem Skupine Nove KBM v Sloveniji. Gre za najbolj kompleksen in največji prevzemni postopek v zgodovini Skupine OTP, ki ji omogoča, da bo postala tržni vodja že v peti državi, obenem pa z njim dodatno utrjuje tržni položaj v Srednji in Vzhodni Evropi. Banka OTP je na slovenskem trgu prisotna preko svoje podružnice SKB banke, ki se je Skupini OTP pridružila leta 2019. Rezultat povezovanja Nove KBM in SKB banke, ki se zdaj začenja ob močni podpori Skupine OTP, bo oblikovanje vodilne finančne institucije, ki bo svojim strankam in zaposlenim zagotavljala inovativne rešitve in navdihujoče priložnosti. Med integracijo bosta banki še naprej zagotavljali enako visoko raven storitev in nespremenjen produktni portfelj. Sprememba lastništva Nove KBM za stranke ne prinaša pomembnejših sprememb.