Nova KBM
 

Nova KBM ukrajinskim beguncem omogoča enostavno bančno poslovanje | NKBM

Nova KBM ukrajinskim beguncem omogoča enostavno bančno poslovanje

Nova KBM ukrajinskim beguncem omogoča enostavno bančno poslovanje

17 marec 2022
OBVESTILA
V Novi KBM se zavedamo, kako pomembno je opravljanje vsakodnevnih bančnih opravkov, ne glede na situacijo, v kateri se je znašla stranka. Ker si prizadevamo za enostavne in strankam prijazne rešitve, smo se odločili, da bomo bančno poslovanje olajšali ukrajinskim državljanom, ki se zaradi razmer v njihovi državi trenutno nahajajo v Sloveniji.
 

Ukrajinski državljani, ki pridobijo status osebe z začasno zaščito, lahko ob predložitvi ustrezne dokumentacije na Novi KBM brezplačno odprejo osnovni plačilni račun, ki omogoča tudi dostop do spletne in mobilne banke Bank@Net.To lahko storijo v kateri koli poslovalnici Nove KBM. 


Prav tako Nova KBM do vključno 10.6.2022 strankam, ki bodo na bankomatih Nove KBM dvigovale gotovino s karticami, izdanimi v Ukrajini, ne bo obračunavala nadomestila za dvig gotovine, ki ga sicer zaračuna za dvig gotovine tujim izdajateljem plačilnih kartic.

 

Ob tem Nova KBM prihodnje tri mesece, do vključno 10. junija 2022, svojim strankam, ki so fizične osebe, omogoča brezplačna nakazila v Ukrajino, kar pomeni, da za transakcije iz osebnih računov, ki jih bodo izvedle stranke Nove KBM v Ukrajino, ne bomo obračunali nadomestila oz. bo nadomestilo vrnjeno stranki na njen osebni račun.

 

Pregled možnosti bančnega poslovanja za ukrajinske državljane s statusom osebe z začasno zaščito:

  • poenostavljeno odpiranje osnovnega plačilnega računa,
  • dostop do spletne in mobilne banke,
  • izdaja Visa debetne kartice,
  • brezplačno vodenje računa prve 3 mesece.

 

Nova KBM omogoča tudi:

  • dvige gotovine na bankomatih Nove KBM s karticami, izdanimi v Ukrajini, brez nadomestila, ki ga banka sicer obračuna tujim izdajateljem plačilnih kartic,
  • brezplačna nakazila v Ukrajino za stranke Nove KBM, ki so fizične osebe in
  • brezplačna nakazila na račune dobrodelnih organizacij, kot sta denimo Rdeči križ sli Slovenska karitas.

 

»Enostavno bančno poslovanje je pomembno za vse stranke, ne glede na državljanstvo ali državo, v kateri bivajo. Zavedamo se, da so se številni državljani Ukrajine čez noč znašli v spremenjenih razmerah, zato je naša dolžnost, da jim po svojih močeh ublažimo stiske. S tem ustvarjamo dober zgled, ki mu lahko sledijo tudi drugi,« je povedal predsednik uprave Nove KBM John Denhof. »Ponosni smo na naše stranke, ki prek slovenskih dobrodelnih organizaciji, npr. Rdečega križa ali Slovenske karitas, pa tudi drugih, prispevajo za pomoč tistim, ki jo potrebujejo. Pri nakazilu pomoči na omenjene račune banka ne zaračuna nadomestila za transakcijo, saj smo prepričani, da tudi na tak način skupaj tlakujemo pot za njihovo stabilnejšo in varnejšo prihodnost.«
 

Novica v ukrajinskem jeziku

 

 
 
Morda vas zanima tudi...
9 feb OBVESTILA Moody's zvišal dolgoročno oceno kreditnega tveganja Nove KBM d.d. na A3 z Baa1 s stabilno oceno prihodnjih izgledov Bonitetna agencija Moody's Investors Service (»Moody's«) je dne 7. februarja 2023 zvišala dolgoročno oceno kreditnega tveganja Nove Kreditne banke Maribor d.d. (»Nova KBM«) z Baa1 na A3 in spremenila oceno prihodnjih izgledov v stabilno. Agencija je prav tako zvišala izhodiščno kreditno oceno (Baseline Credit Assessment) in prilagojeno izhodiščno oceno (Adjusted Baseline Credit Assessment) banke z ba1 na baa3 ter zvišala oceno izdanih dolžniških instrumentov banke z Ba1 na Baa3. Agencija je potrdila oceno kratkoročnega kreditnega tveganja banke, ki ostaja P-2.        Največji prevzem v zgodovini Skupine OTP uspešno zaključen 6 feb OBVESTILA Največji prevzem v zgodovini Skupine OTP uspešno zaključen Skupina OTP sporoča, da je po pridobitvi vseh zahtevanih soglasij regulatornih organov uspešno zaključila prevzem Skupine Nove KBM v Sloveniji. Gre za najbolj kompleksen in največji prevzemni postopek v zgodovini Skupine OTP, ki ji omogoča, da bo postala tržni vodja že v peti državi, obenem pa z njim dodatno utrjuje tržni položaj v Srednji in Vzhodni Evropi. Banka OTP je na slovenskem trgu prisotna preko svoje podružnice SKB banke, ki se je Skupini OTP pridružila leta 2019. Rezultat povezovanja Nove KBM in SKB banke, ki se zdaj začenja ob močni podpori Skupine OTP, bo oblikovanje vodilne finančne institucije, ki bo svojim strankam in zaposlenim zagotavljala inovativne rešitve in navdihujoče priložnosti. Med integracijo bosta banki še naprej zagotavljali enako visoko raven storitev in nespremenjen produktni portfelj. Sprememba lastništva Nove KBM za stranke ne prinaša pomembnejših sprememb. 1 feb OBVESTILA OTP prejela soglasje Agencije za varstvo konkurence za prevzem Nove KBM OTP, vodilna bančna skupina v srednji in vzhodni Evropi, je danes s pridobitvijo soglasja Agencije za varstvo konkurence izpolnila še zadnji pogoj za sklenitev transakcije prevzema Nove KBM. Kupoprodajna pogodba za prevzem Nove KBM d.d. je bila podpisana 31. maja 2021, po zaključku transakcije, ki bo sledil predvidoma v naslednjih dneh, se bo Nova KBM pridružila Skupini OTP.