Nova KBM
 

Nova KBM podprla Zlato lisico | NKBM

Nova KBM podprla Zlato lisico

Nova KBM podprla Zlato lisico

11 januar 2019
OBVESTILA
 
Predsednik uprave Nove KBM John Denhof je v imenu banke podpisal sponzorsko pogodbo s generalnim sekretarjem Zlate lisice Srečkom Vilarjem. Tekma svetovnega pokala bo potekala 1. in 2. februarja 2019, banka pa je pokrovitelj petkovega veleslaloma. Oba žreba številk bosta prav tako potekala pred Novo KBM na trgu Leona Štuklja.

Nova KBM s tem nadaljuje z družbeno odgovornostjo, ki smo se ji zavezali. »Za banko je sponzorstvo ob družbeni odgovornosti tudi dober posel, gre namreč za vrhunski dogodek v svetovnem pokalu. Prav tako pa delimo vrednote. Športni tekmovalni duh, učinkovitost, motiviranost in uspešnost so vrednote, ki jih želimo tudi za zaposlene v Novi KBM, saj želimo postati najboljša banka 2020,« je ob podpisu sponzorske pogodbe povedal John Denhof. 
 
Fotogalerija
Morda vas zanima tudi...
9 feb OBVESTILA Moody's zvišal dolgoročno oceno kreditnega tveganja Nove KBM d.d. na A3 z Baa1 s stabilno oceno prihodnjih izgledov Bonitetna agencija Moody's Investors Service (»Moody's«) je dne 7. februarja 2023 zvišala dolgoročno oceno kreditnega tveganja Nove Kreditne banke Maribor d.d. (»Nova KBM«) z Baa1 na A3 in spremenila oceno prihodnjih izgledov v stabilno. Agencija je prav tako zvišala izhodiščno kreditno oceno (Baseline Credit Assessment) in prilagojeno izhodiščno oceno (Adjusted Baseline Credit Assessment) banke z ba1 na baa3 ter zvišala oceno izdanih dolžniških instrumentov banke z Ba1 na Baa3. Agencija je potrdila oceno kratkoročnega kreditnega tveganja banke, ki ostaja P-2.        Največji prevzem v zgodovini Skupine OTP uspešno zaključen 6 feb OBVESTILA Največji prevzem v zgodovini Skupine OTP uspešno zaključen Skupina OTP sporoča, da je po pridobitvi vseh zahtevanih soglasij regulatornih organov uspešno zaključila prevzem Skupine Nove KBM v Sloveniji. Gre za najbolj kompleksen in največji prevzemni postopek v zgodovini Skupine OTP, ki ji omogoča, da bo postala tržni vodja že v peti državi, obenem pa z njim dodatno utrjuje tržni položaj v Srednji in Vzhodni Evropi. Banka OTP je na slovenskem trgu prisotna preko svoje podružnice SKB banke, ki se je Skupini OTP pridružila leta 2019. Rezultat povezovanja Nove KBM in SKB banke, ki se zdaj začenja ob močni podpori Skupine OTP, bo oblikovanje vodilne finančne institucije, ki bo svojim strankam in zaposlenim zagotavljala inovativne rešitve in navdihujoče priložnosti. Med integracijo bosta banki še naprej zagotavljali enako visoko raven storitev in nespremenjen produktni portfelj. Sprememba lastništva Nove KBM za stranke ne prinaša pomembnejših sprememb. 1 feb OBVESTILA OTP prejela soglasje Agencije za varstvo konkurence za prevzem Nove KBM OTP, vodilna bančna skupina v srednji in vzhodni Evropi, je danes s pridobitvijo soglasja Agencije za varstvo konkurence izpolnila še zadnji pogoj za sklenitev transakcije prevzema Nove KBM. Kupoprodajna pogodba za prevzem Nove KBM d.d. je bila podpisana 31. maja 2021, po zaključku transakcije, ki bo sledil predvidoma v naslednjih dneh, se bo Nova KBM pridružila Skupini OTP.