Nova KBM
 

Nova KBM je prejela certifikat Najugodnejša banka 2019 | NKBM

Nova KBM je prejela certifikat Najugodnejša banka 2019

Nova KBM je prejela certifikat Najugodnejša banka 2019

23 september 2019
OBVESTILA
 

Nova KBM je v raziskavi Najugodnejša banka 2019 osvojila 1. mesto v kategoriji NAJUGODNEJŠA BANKA 2019 in s tem prejela tudi Certifikat »Najugodnejša banka 2019« revije Moje finance.

Uredništvo Moje finance vsako leto pripravi poglobljeno neodvisno strokovno raziskavo med bankami na slovenskem trgu, ki jo nato objavi v reviji in na spletu, za bralce pa je to ena od najpomembnejših vsebin skozi leto.

Letos so 11. leto zapored poiskali najugodnejšo banko, pri čemer so upoštevali naj osnovno košarico bančnih storitev, naj depozit, naj stanovanjsko posojilo in naj potrošniško posojilo.

Nova KBM je že ob prihodu novega lastnika in novega vodstva napovedala, da bodo za stranke izboljšali in poenostavili produkte. S tem smo na dobri poti, da v letu 2020 postane najboljša banka v Sloveniji.

 
 
Morda vas zanima tudi...
9 feb OBVESTILA Moody's zvišal dolgoročno oceno kreditnega tveganja Nove KBM d.d. na A3 z Baa1 s stabilno oceno prihodnjih izgledov Bonitetna agencija Moody's Investors Service (»Moody's«) je dne 7. februarja 2023 zvišala dolgoročno oceno kreditnega tveganja Nove Kreditne banke Maribor d.d. (»Nova KBM«) z Baa1 na A3 in spremenila oceno prihodnjih izgledov v stabilno. Agencija je prav tako zvišala izhodiščno kreditno oceno (Baseline Credit Assessment) in prilagojeno izhodiščno oceno (Adjusted Baseline Credit Assessment) banke z ba1 na baa3 ter zvišala oceno izdanih dolžniških instrumentov banke z Ba1 na Baa3. Agencija je potrdila oceno kratkoročnega kreditnega tveganja banke, ki ostaja P-2.        Največji prevzem v zgodovini Skupine OTP uspešno zaključen 6 feb OBVESTILA Največji prevzem v zgodovini Skupine OTP uspešno zaključen Skupina OTP sporoča, da je po pridobitvi vseh zahtevanih soglasij regulatornih organov uspešno zaključila prevzem Skupine Nove KBM v Sloveniji. Gre za najbolj kompleksen in največji prevzemni postopek v zgodovini Skupine OTP, ki ji omogoča, da bo postala tržni vodja že v peti državi, obenem pa z njim dodatno utrjuje tržni položaj v Srednji in Vzhodni Evropi. Banka OTP je na slovenskem trgu prisotna preko svoje podružnice SKB banke, ki se je Skupini OTP pridružila leta 2019. Rezultat povezovanja Nove KBM in SKB banke, ki se zdaj začenja ob močni podpori Skupine OTP, bo oblikovanje vodilne finančne institucije, ki bo svojim strankam in zaposlenim zagotavljala inovativne rešitve in navdihujoče priložnosti. Med integracijo bosta banki še naprej zagotavljali enako visoko raven storitev in nespremenjen produktni portfelj. Sprememba lastništva Nove KBM za stranke ne prinaša pomembnejših sprememb. 1 feb OBVESTILA OTP prejela soglasje Agencije za varstvo konkurence za prevzem Nove KBM OTP, vodilna bančna skupina v srednji in vzhodni Evropi, je danes s pridobitvijo soglasja Agencije za varstvo konkurence izpolnila še zadnji pogoj za sklenitev transakcije prevzema Nove KBM. Kupoprodajna pogodba za prevzem Nove KBM d.d. je bila podpisana 31. maja 2021, po zaključku transakcije, ki bo sledil predvidoma v naslednjih dneh, se bo Nova KBM pridružila Skupini OTP.