Nova KBM

Nova KBM in Abanka pomagali otrokom za pouk od doma | NKBM

Nova KBM in Abanka sta Zavodu za šolstvo predali 172 tablic v vrednosti 40.000€, ki bodo otrokom omogočili učenje na daljavo. Donacijo je kot odličen primer družbene odgovornosti pred dnevi že izpostavila ministrica za izobraževanje Simona Kustec.

Začnite tipkati, kar iščete

Nova KBM in Abanka pomagali otrokom za pouk od doma

1 april 2020
OBVESTILA
Nova KBM in Abanka sta Zavodu za šolstvo predali 172 tablic v vrednosti 40.000€, ki bodo otrokom omogočili učenje na daljavo. Donacijo je kot odličen primer družbene odgovornosti pred dnevi že izpostavila ministrica za izobraževanje Simona Kustec.
 
Širjenje okužbe s koronavirusom je v svetu in pri nas vsakodnevne aktivnosti postavilo na glavo. Omejeno je gibanje na prostem, gospodarske in družbene aktivnosti se izvajajo v omejenem obsegu. To velja tudi za šole in druge izobraževalne institucije, ki izobraževanje izvajajo na daljavo, otroci pa se učijo in naloge opravljajo doma.

Osnovni pripomoček za tak način učenja in izvajanja izobraževanja sta tablica ali računalnik in dostop do interneta, kar pa ni samoumevna stvar v vsakem slovenskem gospodinjstvu.

Zato so se v Novi KBM in Abanki, ki je od februarja letos članica Skupine Nove KBM, odločili pomagati. Kupili so 172 tablic v vrednosti 40.000,00 EUR in jih v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport predali Zavodu za šolstvo, ki jih je danes poslal otrokom v različnih krajih v Sloveniji, ki do sedaj pouka niso mogli opravljati, saj niso imeli računalnika ali internetne povezave. Donacija je primer dobrega in hitrega sodelovanja med zasebnim in javnim sektorjem.

Nova KBM in Abanka se kot družbeno odgovorni instituciji vključujeta v pomembnejše nacionalne, regijske in lokalne dogodke, projekte in pobude ter tako prispevata k razvoju družbenega in gospodarskega okolja Slovenije.

»V času, ki nas je postavil pred velik ne samo ekonomski temveč predvsem socialni in humanitarni izziv, nismo oklevali. Da se v letu 2020 vsi otroci v Sloveniji ne morejo učiti na daljavo, ni sprejemljivo. Zato smo dali pobudo Zavodu za šolstvo in ob njihovi koordinaciji, hitrem odzivu in nasvetih nakupili potrebno opremo,« je povedal predsednik uprave Nove KBM in predsednik nadzornega sveta Abanke John Denhof.

Predsednik uprave Abanke Jože Lenič pa je dodal: »Situacija, v kateri smo se znašli, od nas terja, da stopimo skupaj in vsak po svoje prispevamo k hitrejši vrnitvi v naše normalno življenje. V Abanki že vseskozi skozi številne projekte podpiramo znanje in verjamemo, da bodo otroci tudi z našo pomočjo lažje preživeli to obdobje in imeli možnost dostopa do učnih gradiv in znanja.«
 
 
Morda vas zanima tudi...
12 apr OBVESTILA Uspešno poslovanje Nove KBM v letu 2022 in nadaljevanje rasti v Skupini OTP (Maribor,  12. aprila 2023) Nova KBM je objavila poročilo Skupine Nove KBM in banke za poslovno leto 2022. Kot izkazuje poročilo, smo utrdili svoj položaj najdostopnejše banke v Sloveniji in odlično poslovali. Svojim strankam zagotavljamo vrhunske in celovite finančne storitve ki jih lahko v veliki meri opravijo kjer koli in kadar koli.  Nova KBM je leto 2022 zaključila z dobičkom v višini 115,6 milijona evrov, Skupina Nove KBM pa 106,1 milijona evrov. Hkrati z letnim smo objavili tudi ESG poročilo, ki podrobneje predstavlja našo vizijo, dejavnosti in dosežke pri uvajanju okoljskih, družbenih vidikov v poslovanje in na področju korporativnega upravljanja. 9 feb OBVESTILA Moody's zvišal dolgoročno oceno kreditnega tveganja Nove KBM d.d. na A3 z Baa1 s stabilno oceno prihodnjih izgledov Bonitetna agencija Moody's Investors Service (»Moody's«) je dne 7. februarja 2023 zvišala dolgoročno oceno kreditnega tveganja Nove Kreditne banke Maribor d.d. (»Nova KBM«) z Baa1 na A3 in spremenila oceno prihodnjih izgledov v stabilno. Agencija je prav tako zvišala izhodiščno kreditno oceno (Baseline Credit Assessment) in prilagojeno izhodiščno oceno (Adjusted Baseline Credit Assessment) banke z ba1 na baa3 ter zvišala oceno izdanih dolžniških instrumentov banke z Ba1 na Baa3. Agencija je potrdila oceno kratkoročnega kreditnega tveganja banke, ki ostaja P-2.        Največji prevzem v zgodovini Skupine OTP uspešno zaključen 6 feb OBVESTILA Največji prevzem v zgodovini Skupine OTP uspešno zaključen Skupina OTP sporoča, da je po pridobitvi vseh zahtevanih soglasij regulatornih organov uspešno zaključila prevzem Skupine Nove KBM v Sloveniji. Gre za najbolj kompleksen in največji prevzemni postopek v zgodovini Skupine OTP, ki ji omogoča, da bo postala tržni vodja že v peti državi, obenem pa z njim dodatno utrjuje tržni položaj v Srednji in Vzhodni Evropi. Banka OTP je na slovenskem trgu prisotna preko svoje podružnice SKB banke, ki se je Skupini OTP pridružila leta 2019. Rezultat povezovanja Nove KBM in SKB banke, ki se zdaj začenja ob močni podpori Skupine OTP, bo oblikovanje vodilne finančne institucije, ki bo svojim strankam in zaposlenim zagotavljala inovativne rešitve in navdihujoče priložnosti. Med integracijo bosta banki še naprej zagotavljali enako visoko raven storitev in nespremenjen produktni portfelj. Sprememba lastništva Nove KBM za stranke ne prinaša pomembnejših sprememb.