Nova KBM

eBank@Net com | NKBM

eBank@Net com

Začnite tipkati, kar iščete

EBANK@NET COM

Elektronska banka za poslovne uporabnike.
 

Nova KBM

Preglednost

Dostop do vseh računov, odprtih tudi na drugih bankah.

POSTANITE UPORABNIK
 

Nova KBM

Zmogljivost

Možnost prenosa večjega števila dokumentov (plačilnih nalogov, e-računov,…)

 
 

Nova KBM

Varnost

Dostop s kvalificiranim digitalnim potrdilom Halcom CA.


 
 

Kaj omogoča elektronska banka eBank@Net com?

 
Omogoča celovito opravljanje domačega in tujega plačilnega prometa. Je več bančna rešitev, ki omogoča poslovanje z vsemi poslovnimi računi, odprtimi pri več bankah. Zaradi visoke zmogljivosti je omogočeno poslovanje z večjim številom dokumentov (plačilnih nalogov, E-računov, SEPA direktnih bremenitev,…).
 
NKBM__PK-RACUN_2020_760x380_SAJ_0008_shutterstock_584803402_laptop.png?master=40

Personal


Samostojna, enouporabniška različica za manjša in srednje velika podjetja, kjer je ena oseba pooblaščena za dostop do elektronske banke.
 
NKBM__PK-RACUN_2020_760x380_SAJ_0008_shutterstock_584803402_laptop.png?master=40
podjetja-in-prevare-760x380.jpg?master=40

Corporate


Mrežna, večuporabniška različica omogoča hkratni dostop vsem uporabnikom, ki so pooblaščeni za dostop do elektronske banke.
 
podjetja-in-prevare-760x380.jpg?master=40
vzajemni skladi naložbe varčevanje borzno posredovanje

B2B


Nadgrajena mrežna različica omogoča neposredno izmenjavo dokumentov med informacijskim sistemom podjetja (ERP) in informacijskim sistemom banke.
 
vzajemni skladi naložbe varčevanje borzno posredovanje
Funkcionalnosti elektronske banke eBank@Net com
 • Pregled poslovnih računov, odprtih pri Novi KBM in tudi računov, odprtih pri drugih bankah, ki ponujajo elektronsko banko Halcom HalEBank.
 • Ustvarjanje plačilnih nalogov v domačem in tujem plačilnem prometu.
 • Shranjevanje predlog plačilnih nalogov.
 • Prejemanje in izdajanje E-računov.
 • Poslovanje s SEPA direktnimi bremenitvami.
 • Pošiljanje množičnih plačil.
 • Izmenjavo dokumentov z računovodsko aplikacijo podjetja v različnih oblikah datotek (Tkdis, SWIFT, B2B, SEPA ISO Xml).
 • Informativni pregled tečajnic.
 • Na voljo je v slovenskem in angleškem jeziku.
Dostopanje do elektronske banke eBank@Net com
Kvalificirano digitalno potrdilo Halcom CA:
 • Na pametni kartici ali USB ključu
 • Možnost naročila pri Novi KBM
 • Visoka stopnja varnosti
Nova KBM

Če ste že uporabnik elektronske banke (Halcom HalEBank) pri kateri drugi banki, do računa Nove KBM dostopate preko iste ikone, ki jo imate že shranjeno na namizju vašega računalnika, in z obstoječim kvalificiranim digitalnim potrdilom Halcom CA.

Pogosta vprašanja pri uporabi elektronske banke eBank@Net com

Trenutno uporabljam spletno banko Poslovni Bank@Net com, rad pa bi pričel tudi z uporabo elektronske banke eBank@Net com (Halcom Hal E-bank). Kaj moram storiti?
Sočasna uporaba spletne banke Poslovni Bank@Net in Halcom rešitve (elektronske banke eBank@Net com, spletne banke Bank@Net com in mobilne banke mBank@Net com) ni mogoče. V kolikor želite pričeti uporabljati eno ali več Halcom digitalnih rešitev, se oglasite pri svojemu bančnemu skrbniku, pri katerem boste izpolnili prijavne obrazce za odprtje želenih kanalov. Od trenutka prijave elektronske banke eBank@Net com, spletne banke Bank@Net com in/ali mobilne banke mBank@Net com, bo vaša spletna banka Poslovni Bank@Net na voljo le še za pregledovanje zgodovine transakcij.
Kako namestim elektronsko banko eBank@Net com (Halcom Hal E-bank/Personal) na svoj računalnik?
Pred namestitvijo se prepričajte, da:
 1. Strojna oprema zadošča vsaj osnovnim zahtevam. Običajno je kritična predvsem količina prostora na trdem disku. Elektronska banka eBank@Net com (Halcom Hal E-bank) potrebuje približno 200 MB, velikost podatkovne baze – odvisno od števila zapisov, ki jih želite hraniti v datotekah.
 2. Različica operacijskega sistema Windows, ki ga uporabljate, deluje nemoteno. Morebitne napake odpravite pred namestitvijo programske opreme Hal E-Bank.

Za delo s Hal E-Bank so podprti le operacijski sistemi Microsoft Windows, ki jih podpira proizvajalec.
 
 • Za prenos programa Hal E-Bank/Personal 22.0.00, kliknite tukaj. 
 • Na sredini spletne strani s klikom na gumb Shrani (ang. Save) shranite datoteko v poljubno mapo.
 • Zatem poiščite datoteko Personal E-Bank in jo zaženite s klikom na gumb Zaženi (ang. Run). Odpre se čarovnik za namestitev programske opreme Hal E-Bank/Personal.
 • V oknu »Dobrodošli v InstallShield wizard za Hal E-Bank/Personal« izberite možnost Naprej (ang. Next).
 • Pri vprašanju »Ali sprejemate licenčne pogoje« izberite možnost Da (ang. Yes).
 • Pri vrsti oz. tipu namestitve izberite Namestitev po meri ali Nadgradnja (odvisno od izbire namestitve) in kliknite na gumb Naprej (ang. Next).
 • V naslednjem koraku izberite (oz. pustite odkljukani) možnosti Program Files in Nexus Personal ter zatem kliknite na gumb Naprej (ang. Next).
 • Čarovnik za namestitev vam ponudi mapo, v katero bo namestil Hal E-Bank/Personal (običajno je to mapa C:\Program Files\Halcom\Personal E-Bank). Če ta mapa še ne obstaja, vam svetujemo, da izberete ponujeno mapo in kliknete na gumb Naprej (ang. Next).
 • S klikom na gumb Dokončaj (ang. Finish) zaključite namestitev Hal E-Bank/Personal. Nato se bo pojavilo okno, da se je uspešno namestil program Nexus Personal. Zatem je treba opraviti še ponovni zagon (ang. Restart) računalnika.
Opozoriti velja, da za delovanje elektronske banke eBank@Net com (Halcom Hal E-bank) potrebujete še, gonilnik za čitalnik pametne kartice/ključ USB ENA ZA VSE, ki ustreza vašemu tipu operacijskega sistema Windows. V kolikor ga vaš tip operacijskega sistema Windows ne namesti samodejno, ga namestite ročno s klikom tukaj.
Kako po namestitvi elektronske banke eBank@Net com (Halcom Hal E-bank) na nov računalnik prenesem celotni arhiv iz elektronske banke na prejšnjem računalniku v elektronsko banko na novem računalniku?
Arhiv je potrebno prenesti pred prvim zagonom nove namestitve elektronske banke eBank@Net com (Halcom Hal E-bank), torej še pred prvim vstopom v elektronsko banko, nameščeno na novem računalniku.
 • Najprej na starem računalniku zaprite e-banko. Nato odprite namestitveno mapo stare namestitve elektronske banke na starem računalniku. To lahko storite na sledeči način. Na namizju računalnika (ang. Desktop) z desnim miškinim klikom kliknite na ikono, bližnjico e-banke, nato z levim miškinim klikom kliknite na Lastnosti (ang. Properties) in zatem z levim miškinim klikom kliknite na Najdi cilj oz. Odpri mesto datoteke (ang. Find target oz. Open file location). Na ta način se vam bo odprla namestitvena mapa elektronske banke. V namestitveni mapi stare namestitve elektronske banke na starem računalniku zaženite program PersonalEbankMigrationWin.exe (zaženite tisti program PersonalEbankMigrationWin.exe, ki se že v osnovi nahaja v stari namestitveni mapi e-banke). V oknu, ki se odpre, preberite opozorilo in kliknite na gumb Shrani.
 Nova KBM
 • V naslednjem oknu, ki se odpre, preberite obvestilo in kliknite na gumb Da (ang. Yes).
 Nova KBM
 • Nato izberite lokacijo, kamor boste shranili datoteko z arhivskimi podatki (izberite npr. namizje (ang. Desktop) in kliknite na gumb OK.
 Nova KBM
 • Počakajte, da se prenos podatkov zaključi in zatem kliknite na gumb OK.
 Nova KBM
 • Nato preberite obvestilo in kliknite na gumb OK.
 Nova KBM
 • Stisnjena (»zazipana«) datoteka z arhivskimi podatki (PersonalEBankMigration_XX.X.X.XX.zip) se sedaj nahaja na lokaciji, kamor ste jo shranili (npr. na namizju (ang. Desktop)). Imena te datoteke ne spreminjajte. Predmetno datoteko prenesite na nov računalnik (npr. na namizje (ang. Desktop)). Na novem računalniku naj bo novo nameščena e-banka zaprta. Nato odprite namestitveno mapo nove namestitve e-banke na novem računalniku ter v njej zaženite program PersonalEbankMigrationWin.exe (zaženite tisti program PersonalEbankMigrationWin.exe, ki se že v osnovi nahaja v novi namestitveni mapi e-banke). To je potrebno storiti še pred prvim zagonom e-banke na novem računalniku. V oknu, ki se odpre, preberite opozorilo in kliknite na gumb Naloži.
 Nova KBM
 • Nato izberite preneseno stisnjeno (»zazipano«) datoteko z arhivskimi podatki (PersonalEBankMigration_XX.X.X.XX.zip) – z lokacije, kamor ste si jo predhodno shranili brez spreminjanja njenega imena – in kliknite na gumb Odpri (ang. Open).
 Nova KBM
 • Počakajte, da se prenos podatkov zaključi in zatem kliknite na gumb OK.
 Nova KBM
 • S tem ste prenesli arhiv e-bančnih podatkov iz starega računalnika na novega.
OPOZORILO: Arhiv je potrebno prenesti pred prvim zagonom nove namestitve elektronske banke eBank@Net com (Halcom Hal E-bank), torej pred prvim vstopom v elektronsko banko, nameščeno na novem računalniku.
Kako namestim elektronsko banko eBank@Net com - Halcom Hal E-bank/Corporate - na svoj računalnik?
Za namestitev različice Corporate boste potrebovali pomoč tehnika, zato prosimo oddajte naročilo na namestitev tukaj.
Kako nadgradim elektronsko banko eBank@Net com (Halcom Hal E-bank)?
V kolikor uporabljate različico Hal E-bank Personal, novo različico namestite tako, da kliknete na spodaj označeni gumb s krožnima puščicama.

Nova KBM

Zatem potrdite z izbiro gumba Da.

Nova KBM

Nato izberite gumb Update.

Nova KBM

Elektronska banka se bo po posodobitvi zaprla, zato se ponovno prijavite.

V kolikor uporabljate različico Hal E-bank Corporate, pa prosimo, da za namestitev nove različice sledite postopku, ki je opisan na tej spletni strani.
Sem že uporabnik elektronske banke Halcom Hal E-bank na drugi banki. Sedaj želim v Halcom Hal E-bank poslovati tudi s poslovnim računom Nove KBM. Kaj mi svetujete?
Najprej morate v Novi KBM izpolniti obrazce za prijavo računa Nove KBM v elektronsko banko eBank@Net com (Hal E-bank).

Do računa Nove KBM boste v elektronski banki Halcom Hal E-bank dostopali preko iste ikone, ki jo že imate nameščeno na namizju svojega računalnika. V elektronsko banko boste vstopali z obstoječim kvalificiranim digitalnim potrdilom Halcom CA in obstoječo številko PIN. Vse, kar boste morali storiti, je, da boste Novo KBM ročno dodali v eBank@Net com.

Banko Nova KBM v elektronsko banko eBank@Net com dodate tako, da sledite naslednjim korakom:
 1. V orodni vrstici izberite Komunikacija
 2. Izberite Moja prva povezava na banko
 3. Kliknite Poveži se
 4. Izberete Nova KBM

Potrdite izbiro z vnosom PIN številke svojega kvalificiranega digitalnega potrdila Halcom. Na ta način boste v aplikacijo dodali Novo KBM, vsi vaši računi Nove KBM pa bodo dodani samodejno.

Nova KBM
V elektronsko banko eBank@Net com (Halcom Hal E-bank) poskušam dodati Novo KBM, pa mi ne uspe (Nove KBM ni na seznamu bank). Kaj naj storim?
V kolikor se Nova KBM ne pojavi na seznamu bank, najverjetneje nimate nameščene zadnje različice elektronske banke eBank@Net com. Zato prosimo, da jo namestite tako, da kliknete na spodaj označeni gumb s krožnima puščicama.

Nova KBM

V kolikor uporabljate različico Hal E-bank Corporate, pa prosimo, da za namestitev nove različice sledite postopku, ki je opisan na tej spletni strani.
Kako namestiti programsko opremo Nexus Personal?

Pogoj za dostopanje do eBank@Net com je, da imate na računalniku nameščeno programsko opremo Nexus Personal. Za namestitev programa sledite video navodilom.

Kako pravilno pripraviti pakete nalogov v xml formatu in v skladu s SEPA standardi?

V eBank@Net com (Hal E-bank) je mogoče uvoziti datoteko le, če je ta pripravljena v XML formatu in v skladu s SEPA standardi. Standardi in priročniki so na voljo na spletni strani Združenja bank Slovenije in so vam v pomoč pri preverjanju napak pri pripravi paketov.

Kako do spletne banke?

Nova KBM
 

Posvetujte se z nami


Potrebujete več informacij?
Kontaktirajte naše skrbnike, ki vam bodo z veseljem pomagali pri vaši končni odločitvi.


 
 
Nova KBM
 

Pošljite povpraševanje


Smo vas prepričali z našo ponudbo?
Pošljite nam vaše povpraševanje.
ZANIMA ME