POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Z novim letom na čelu banke nova uprava

Z novim letom na čelu banke nova uprava

 
Maribor, 8. december 2011
 
Danes so v Novi KBM na srečanju z novinarji predstavili sprejete sklepe včerajšnje redne seje članov nadzornega sveta, ki vplivajo na spremembe v vodstvu banke. Mesto dosedanjega predsednika uprave banke Matjaža Kovačiča bo s 1. januarjem 2012 prevzel dosedanji član uprave, mag. Andrej Plos. Do nadaljnjega ostaja uprava Nove KBM dvočlanska.
 

Na današnji novinarski konferenci so člani uprave, skupaj s predsednikom nadzornega sveta Nove KBM, dr. Dušanom Jovanovičem, predstavili najpomembnejše sklepe sprejete na včerajšnji seji nadzornega sveta. Del seje so namreč namenili obravnavi sklepov, ki vplivajo na spremembe v upravi banke. Uprava ostaja dvočlanska, poleg mag. Andreja Plosa, ki bo z novim letom imenovan za predsednika uprave, ostaja v upravi še naprej tudi dosedanja članica Manja Skernišak. V primeru mandatarstva, ki ga opredeljuje statut, ostane na delovnem mestu do imenovanja novega vodstva.


Predsednik nadzornega sveta dr. Dušan Jovanovič je spremembe v vodstvu banke, glede na otežene gospodarske razmere, v katerih banka posluje, komentiral kot primerne. »Namen odločitve nadzornega sveta je zagotoviti banki stabilnost, strokovno kontinuiteto, pritok novih idej za nadaljnji razvoj, boljše poslovne rezultate ter s tem vzpodbuditi rast tečaja delnic, zato se nam je zdelo sprejetje sklepa o sporazumnem prenehanju mandata predsedniku uprave g. Kovačiču smiselno.« Izrazil je zaupanje v prihodnje novo vodstvo in nadaljnje konstruktivno sodelovanje. G. Plos je po njegovih besedah mandatar z mandatom, kot ga je opravljal kot član uprave.


Predsednik uprave banke Matjaž Kovačič je glede odločitve o svojem odstopu povedal: »Prepričan sem, da smo kot vztrajna in uravnotežena ekipa uspešno izpolnjevali cilje, ki smo si jih zadali in po svojih najboljših močeh premagovali ovire v teh ostrih ekonomskih  razmerah. Novemu vodstvu želim uspešno delo tudi naprej. Ker se je opažalo, da zaupanja s strani večinskega lastnika v delo uprave  ni več, smo se v vodstvu  zavedali, da je lahko to za družbo slabo. Banka je vsekakor drugačna kot pred leti, vključno s kotacijo na domači borzi kot v tujini, verjamem, da je bila na dobri razvojni poti, je pa res, da je kriza pustila posledice tudi na našem poslovanju. Zato menim, da  je g. Plos, ki je že doslej skrbel za spremljavo in kontrolo poslovanja banke, spremljavo komerciale in službo strateškega razvoja, več kot odlična zamenjava.« Na vprašanja, kje se nadaljuje njegova delovna pot, je Kovačič odgovoril, da si bo za začetek vzel nekaj časa za oddih. Za dejanja  uprave pod njegovim vodstvom pa je dejal, da so bila usmerjenja v spoštovanje zakonodaje in v zagotavljanje skrbnosti poslovanja.


Mag. Andrej Plos, ki bo tako s 1. januarjem 2012 prevzel vodenje banke, je na današnjem srečanju z novinarji izrazil prepričanje, da aktualne spremembe na vrhu nikakor ne bodo vplivale na nadaljnje stabilno poslovanje banke in da bo delo potekalo v skladu z zastavljeno strategijo. »Banka ima vizijo o tem, s katerimi komitenti in na katerih trgih želi poslovati. Prvi korak bo plan za 2012, ki seveda že nastaja v težkih okoliščinah in z vrsto izzivov. Banka je kapitalsko ustrezna, finančno stabilna, izziv za nas naprej bo predvsem izboljšanje donosnosti. Prav tega se bo tudi uprava v prihodnje temeljito lotila. O novi ekipi že razmišljam, vendar za enkrat imen še ne bi razkrival, preden ne stečejo pogovori,« je še zaključil mag. Plos.

 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja