POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Nova KBM na Investment Forumu 2011 v Londonu

Nova KBM na Investment Forumu 2011 v Londonu

 
Maribor, 12. april 2011
 
V organizaciji European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) se je v Londonu danes odvil UK – Slovenia Investment Forum 2011. Srečanja se je kot predstavnik slovenske banke udeležil predsednik uprave Nove KBM, Matjaž Kovačič.
 

O temah gospodarske rasti, razvoja zasebnega sektorja ter tujih naložbah v Slovenijo je danes razpravljalo več kot 150 predstavnikov britanske in slovenske delegacije na UK - Slovenia Investment Forumu 2011. Srečanja so se poleg premierja Boruta Pahorja udeležili ministri, državni sekretarji in predstavniki zunanjih zadev, finančnega, prometnega, gospodarskega, turističnega sektorja ter predstavniki tujih naložbenih agencij. Foruma se je kot predstavnik slovenske banke udeležil tudi predsednik uprave Nove KBM, Matjaž Kovačič.


V uvodni sekciji srečanja je Kovačič predstavil opažanja na temo trenutnega stanja naložb in investicij v slovenski prostor. Ob tem je poudaril, da želi Nova KBM tudi v času krize ostati pomemben partner slovenskim podjetjem, zato ohranja stabilno rast posojil. Medtem ko je bila raven kreditov gospodarstvu v preteklih letih na približno enaki ravni, sta se tako število kot vrednost kreditov v letu 2010 nekoliko povečali. Povečan interes je banka opazila za kredite, ki so namenjenim investicijam v obnovljive vire energije (sočne elektrarne, hidroelektrarne, bioplinarne,…), kljub drugačnimi splošnim trendom v bančnem sistemu pa se je v letu 2010 povečala tudi rast obsega stanovanjskih posojil glede na isto prejšnje obdobje.


Nova KBM na trgu Velike Britanije neposredno sodeluje s 36 bankami, posredno pa tudi preko poslovanja svojih strank, ki delujejo na britanskem trgu.


Na dogodku se je predsednik uprave Nove KBM sestal tudi z več potencialnimi institucionalnimi vlagatelji, ki jih je seznanil z vstopom banke na Varšavsko borzo in možnostjo nakupa novoizdanih delnic banke v postopku dokapitalizacije.


Ob zaključku srečanja je Kovačič dodal: »Skupina Nove KBM je ena vodilnih finančnih institucij na področju jugovzhodne Evrope, s katero smo na srečanju seznanili več kot sto najvišjih predstavnikov pomembnejših gospodarskih panog. Verjamem, da se bo prisotnost Nove KBM na forumu pozitivno odrazila v našem nadaljnjem poslovanju in sodelovanju s tujimi naložbeniki.«

 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja