POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Nova KBM postala večinski lastnik Credy banke

Nova KBM postala večinski lastnik Credy banke

 
Kragujevac, 5. March 2010
 
S svečanim podpisom pogodbe delničarjev med Republiko Srbijo in Novo Kreditno banko Maribor d.d. (NKBM) je izvršena dokapitalizacija kragujevške Credy banke. Nova KBM je z dokapitalizacijo, vredno približno 10 milijonov evrov, postala lastnik 55,10-odstotnega svežnja delnic, ki jih je imela Vlada Republike Srbije v tej banki. Credy banka je 14. članica Skupine Nove KBM, vodilne finančne skupine v regiji.
 

»Dokapitalizacija Credy banke a.d. Kragujevac s strani Nove Kreditne banke Maribor predstavlja direktno tujo investicijo vredno približno 10 milijonov evrov. Ta investicija je pomembna ne samo za Credy banko, ampak zaradi vstopa novega investitorja na naš trg za celoten finančni sektor Srbije. Republika Srbija ostaja lastnik 24,8 odstotkov kapitala Credy banke, v naslednjih emisijah pa ima možnost izvršiti dokapitalizacijo banke in zadržati obstoječi delež v kapitalu. Ta transakcija je v skladu s sprejeto strategijo Vlade o upravljanju z delnicami bank v lasti Republike Srbije. Z navedeno investicijo in dodatnim vlaganjem bo omogočen stabilen razvoj banke in podpora srednjim in velikim strankam iz regije, ki so na dobri poti, da postanejo industrijsko vodilni. Pri tem so to vlaganje in prevzete obveznosti pomembne in pridobivajo na teži, saj prihajajo sredi finančne krize«, je izjavila Diana Dragutinović, ministrica za finance v Vladi Srbije.


»Vstop Nove KBM na srbski trg predstavlja pomemben korak naprej v doseganju strateških ciljev podjetja, vključno s širjenjem na trg jugovzhodne Evrope. Dimenzija posla je takšna, da za Novo KBM ne predstavlja bistvenega sistemskega tveganja poslovanja, sodelovanje pa je izjemno pomembno tudi za slovensko gospodarstvo, saj bo prisotnost slovenske banke na srbskem trgu okrepila poslovne vezi med državama in omogočila številne nove vzajemne poslovne možnosti« je izjavil predsednik uprave Nove KBM Matjaž Kovačič. Matjaž Kovačič je še dodal: »Trg Srbije velja za enega najbolj perspektivnih finančnih trgov v jugovzhodni Evropi, srbski bančni sistem pa ima velik potencial in velike možnosti razvoja.«


»S priključitvijo Skupini Nove KBM ima Credy banka veliko priložnost za nadaljnjo rast in razvoj, kar bo Credy banki omogočilo pridobitev dodatnih znanj in možnosti za razvoj novih, zapletenejših bančnih proizvodov, tako za prebivalce kot za pravne osebe, pa tudi možnost postati moderna banka, prepoznavna po inovativnosti, prilagodljivosti in potrebah strank«, je izjavil Milovan Bošković, predsednik izvršnega odbora Credy banke.


Govorci so na današnji novinarski konferenci izrazili zadovoljstvo, da je bilo tudi uradno potrjeno sodelovanje, ki je bilo od začetka profesionalno, korektno in je temeljilo na medsebojnem razumevanju.

 
 
Photogallery
 
  •  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja