POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Poslovna konferenca Nove KBM in Gospodarske zbornice Srbije napoveduje ...

Poslovna konferenca Nove KBM in Gospodarske zbornice Srbije napoveduje uspešno gospodarsko sodelovanje

 
Beograd, 28. maj 2010
 
Nova KBM je v sklopu integracije srbske Credy banke v skupino Nove KBM v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Srbije organizirala dvodnevni delovni obisk visoke gospodarske delegacije. V okviru obiska so člani delegacije sodelovali na poslovni konferenci, obiskali so sedež Credy banke v Kragujevcu, kot tudi sedež Fiat avtomobilov Srbija, kjer so se pogovarjali z lokalnimi predstavniki o nadaljnjih možnostih sodelovanja.
 

S priključitvijo Credy banke v skupino Nove KBM je Nova KBM jasno pokazala svoje zanimanje za investiranje v gospodarstvo Republike Srbije. Z namero krepitve sodelovanja z vsemi relevantnimi partnerji, ki poslujejo v Republiki Srbiji, ter z namero, da čim bolj pripomore k razvoju srbskega gospodarstva, je Nova KBM v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Srbije organizirala dvodnevni obisk visoke slovenske poslovne delegacije. V okviru obiska se je odvijala tudi poslovna konferenca, katere osnovni namen je bila izmenjava izkušenj in povezovanje dveh gospodarstev, kot tudi možnost vzpostavitve novih poslovnih partnerstev.

Na poslovni konferenci Nove KBM so sodelovali predsednik uprave Nove KBM Matjaž Kovačič, gospodarski ataše Ambasade Republike Slovenije v Beogradu Slobodan Šešum, svetovalec Gospodarske zbornice Srbije Mitar Pržulj in minister za gospodarstvo in regionalni razvoj Republike Srbije Mlađan Dinkić. Poslovna konferenca, ki je ponudila informacije o številnih izkušnjah obeh gospodarstev, se je zaključila v pozitivnem vzdušju, sodelujoči pa so se strinjali, da je pred državama uspešna prihodnost s številnimi novimi vzajemnimi gospodarskimi priložnostmi.


»Trenutna makroekonomska situacija v Srbiji je kljub nestabilnosti svetovnega gospodarstva dobra in stabilna. Vesel sem, da so razvojne potenciale našega gospodarstva opazili tudi v Novi KBM. Investicija v Credy banko in dodatna vlaganja bodo omogočila stabilen razvoj banke, hkrati pa bodo podpora srednjim in velikim strankam iz regije, ki so na dobri poti, da postanejo vodilni igralci na področju industrije. Prepričan sem, da se bo sodelovanje, ki se je začelo z investicijo v Credy banko, nadaljevalo korektno in profesionalno in da bo v prihodnosti samo pridobivalo na pomembnosti. Gre namreč za pomembne obveznosti, ki srbskemu gospodarstvu v teh težkih časih predstavljajo spodbudo in upanje za prihodnost« je ob zaključku poslovne konference povedal minister za gospodarstvo in regionalni razvoj Republike Srbije Mlađan Dinkić.


Predsednik uprave Nove KBM Matjaž Kovačič je ob tej priložnosti predstavil razloge za vstop na srbski trg in predstavil strategijo banke za regijo. »Vstop Nove KBM na srbski trg pomeni pomemben korak naprej pri uresničitvi strateških ciljev družbe, med katerimi je tudi širjenje na trge JV Evrope. Sodelovanje je izjemno pomembno tudi za slovensko gospodarstvo, saj bodo slovenske banke na srbskem trgu okrepile poslovne vezi med državama in omogočile številne nove priložnosti na gospodarskem področju. Prepričan sem, da je pred nami uspešna prihodnost in da bomo skupaj uspeli razviti velik potencial Credy banke« je izjavil gospod Kovačič.

S prevzemom, vrednim 10 milijonov evrov, je 5. marca letos Nova KBM integrirala Credy banko kot 14. članico skupine Nove KBM. Nova KBM je finančni steber družbenega in ekonomskega napredka v okolju, v katerem posluje. Poleg tega je ena vodilnih slovenskih finančnih institucij z več kot 400.000 strankami ter druga največja banka v Sloveniji. Rezultati skupine Nove KBM so v prvem četrtletju letos kljub nestabilnemu gospodarskemu okolju presegli pričakovane rezultate in tako je skupina letos v primerjavi z enakim obdobjem lani čisti dobiček povečala za 4,5-krat.


Bruto dobiček skupine Nove KBM iz rednega poslovanja je v obdobju od 1.1. do 31.3.2010. znašal 14.726 tisoč evrov in je s tem za 6,65-krat višji od bruto dobička v enakem obdobju v letu 2009. Realizacija dobička glede na načrt skupine za leto 2010 je 35 odstotkov.

 
 
Fotogalerija
 
  •  
  •  
 
 
 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja