POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Prodaja Marifarma strateškemu lastniku priložnost za uspešen razvoj ...

Prodaja Marifarma strateškemu lastniku priložnost za uspešen razvoj podjetja

 
Maribor, 8. avgust 2016
 
Marifarm ima novega lastnika, mednarodno družbo Arterium. S tem ko smo v Novi KBM uspešno zaključili prodajni postopek, dobiva Marifarm priložnost za razvoj.  Arterium kot strateški investitor načrtuje tesno sodelovanje z družbo Marifarm. Podjetji bosta skupaj iskali nove priložnosti na razvijajočih se trgih ter nadgrajevali in izmenjevali strokovna znanja in izkušnje, zlasti na področju raziskav in razvoja ter proizvodnje lastnih izdelkov. Novi lastnik vidi priložnosti za okrevanje in rast družbe tudi v širitvi sodelovanja s ključnimi slovenskimi proizvajalci na različnih trgih. 
 
Nova KBM je v postopku prodaje konstruktivno sodelovala tako z vodstvom družbe Marifarm kot tudi drugimi deležniki. V banki ocenjujemo, da ima družba Marifarm zdravo jedro in pričakujemo pod novim lastnikom njen nadaljnji razvoj, ki bo v dobrobit zaposlenim, lastnikom kot tudi širšemu okolju, v katerem družba deluje in posluje.  Zaključek prodaje strateškemu lastniku po mnenju banke prinaša rešitev za družbo Marifarm, ki je predhodno razglasila insolventnost, zaradi česar je bil postopek še posebno kompleksen. Zato smo v banki še posebej zadovoljni, saj uspešen zaključek postopka in aktivnosti, ki jih je izvedla banka, vidimo kot priložnost za preobrat v uspešno poslovanje in prihodnost družbe.  
 
Nova KBM je, kot največji upnik družbe  Marifarm, v preteklih poskusih za uspešno prestrukturiranje te družbe pokazala veliko mero družbene odgovornosti s podporo preteklim postopkom in večkratnim podaljševanjem plačila že zapadlih terjatev kot tudi z drugimi aktivnostmi. Banka je v postopku reševanja družbe Marifarm, ki ga je prevzela v preteklih mesecih, tako  ravnala skladno s svojo poslovno strategijo in odgovornostjo do družbenega in gospodarskega okolja, ki jo ohranja tudi po svoji aprilski privatizaciji. Tako je v začetku junija letos objavila javni razpis za  odkup terjatev ali poslovnega deleža v družbi Marifarm. Razpisne pogoje sta izpolnjevali dve kakovostni zavezujoči ponudbi, banka se je po strokovni presoji vseh kriterijev odločila za prodajo družbi Arterium. S  konverzijo terjatev v lastniški delež, preknjižbo poslovnega deleža na kupca, poravnavo kupnine in izpolnitvijo vseh drugih formalnih pogojev, je Nova KBM tako 8. avgusta 2016 prodajni postopek uspešno zaključila. 
 
Marifarm že leta posluje z izgubo, zato bodo po besedah strateškega lastnika vsa njihova prizadevanja v srednjeročnem obdobju usmerjena k temu, da bo podjetje ponovno dobičkonosno. Želijo si, da s pomočjo partnerjev v Sloveniji in Vzhodni Evropi, v prihajajočem letu ohranijo in tudi povečajo portfelj pogodbenih proizvodnih dogovorov, ki jih je podjetje podpisalo. Hkrati pa načrtujejo nadgradnjo učinkovitosti proizvodnih postopkov ter povečati izkoriščenost proizvodnih zmogljivosti.
 
Arterium posluje v panogi, ki skrbi za najbolj pomembne vrednote - človekovo zdravje in življenje. Te se zrcalijo tudi v njihovem poslanstvu, saj družba razvija, proizvaja in ponuja visoko kakovostna in učinkovita zdravila na številnih trgih, s ciljem, da se zagotovi zdravo, dolgo in produktivno življenje uporabnikov. Marifarm ocenjujejo kot družbo z resnimi poslovnimi izzivi, a z dobrim potencialom, da na temeljih človeškega kapitala in krepitve razvojno raziskovalne funkcije ter prodaje postane ponovno uspešna. Konkretne načrte bodo pripravili skupaj z vodstvom družbe in jih najprej predstavili zaposlenim.
 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja