POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Fitch Ratings zvišal bonitetno oceno Nove KBM  

Fitch Ratings zvišal bonitetno oceno Nove KBM  

 
Maribor, 12. May 2016
 
Bonitetna agencija Fitch Ratings je danes zvišala oceno dolgoročnega kreditnega tveganja Nove KBM na 'BB-' z 'B+', obeti so stabilni. Zvišanje ocene je odraz poslovanja banke v lanskem letu, ki ga je banka zaključila z dobičkom, za skoraj tretjino nižjim obsegom nedonosnih terjatev in izboljšano kakovostjo bančne aktive.   
 
Hkrati je agencija Fitch za eno stopnjo zvišala oceno vitalnosti banke (Viability Rating) na 'bb-' (z 'b+'). Ocena zunanje podpore ('5') in ocena praga zunanje podpore ('No Floor' oz. 'brez praga') sta ostali enaki. Zvišanje ocene vitalnosti Nove KBM izraža predvsem izboljšanje kakovosti bančne aktive, ki je rezultat postopnega zniževanja nedonosnih terjatev iz preteklosti, ter izboljšane kapitalske ustreznosti in likvidnosti banke. Višja ocena je dosežena tudi zaradi postopnega izboljšanja razmer v bančnem okolju ter postopkov prestrukturiranja gospodarskih družb.
 
Po mnenju agencije Fitch ključni izzivi Nove KBM in drugih ocenjenih slovenskih bank ostajajo nadaljnje zniževanje obsega nedonosnih terjatev, stroškovna učinkovitost, zagotavljanje dobičkonosnosti ter okrepitev posojilne aktivnosti. Na slednje še vedno vpliva nizko povpraševanje ter določene omejitve glede novih posojil, ki jih opredeljujejo zaveze iz načrta prestrukturiranja banke. Fitch med drugim ocenjuje, da ima Nova KBM  za nedonosne terjatve (to so terjatve iz bonitetnih razredov D in E ter z zamudo več kot 90 dni) ustrezno kritje v oslabitvah ter da so vidni rezultati pri poplačilih in izterjavah.
 
Predsednik uprave Nove KBM Robert Senica o zvišanju bonitetne ocene in prihodnjih obetih:  »Višja bonitetna ocena je spodbudna za prihodnje poslovanje, ob tem pa je tudi nedavna sprememba lastništva pomembna strateška priložnost za nadaljnjo rast in razvoj banke.  Med prednostnimi cilji, ki jih izpolnjujemo pod okriljem novih lastnikov, skladom Apollo in EBRD, so zlasti krepitev tržnega položaja, zagotavljanje kakovostnega finančnega partnerstva prebivalstvu in pravnim osebam ter uspešno poslovanje v dobrobit vseh, ki z banko poslujejo.«
 
Nova KBM je leto 2015 zaključila s 34,4 mio € čistega dobička, Skupina pa s 16,9 mio € čistega dobička. Banka je uspešno uresničevala načrt prestrukturiranja, učinkovito obvladovala stroške, povečala tržne deleže po bilančni vsoti, depozitih in kreditih, za 31% znižala neto znesek nedonosnih terjatev ter sodelovala v več projektih prestrukturiranja gospodarskih družb. 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja