POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Nova KBM – pomemben partner start up podjetjem

Nova KBM – pomemben partner start up podjetjem

 
Maribor, 1. april 2016
 
V Novi KBM so se letos odločili še odločneje podpreti aktivnosti za podjetnike in se kot deležnik start-up ekosistema tesneje povezati s start-up podjetji in ekipami.
 
Tako 1. in 2. aprila 2016 v sodelovanju s strateškim partnerjem, Inštitutom za raziskovanje podjetništva (IRP), organizirajo prvi Start:up Maribor Hackathon 2016. S projekti te vrste v Novi KBM dokazujejo, da je lahko sodelovanje med finančnim sektorjem in start-up podjetništvom učinkovito in koristno, ter vzpodbujajo razvoj podjetniškega ekosistema v mestu in regiji.  

Robert Senica, predsednik uprave Nove KBM, je o sodelovanju na tem področju povedal: »V Novi KBM spremljamo in pogosto tudi soustvarjamo trende pri razvoju najsodobnejših tehnologij ter bančnih in plačilnih storitev. Partnersko sodelovanje na tokratnem dogodku je del naše pomembne poslovne usmeritve, da se tesneje povežemo s start-up okoljem, ki je v finančni dejavnosti vse bolj prodorno. Na tak način gradimo nova partnerstva in dosegamo razvojne sinergije. Te pa prinašajo prednosti tako start-up pobudam, razvoju podjetništva kot našim strankam, saj izboljšujejo učinkovitost in uporabniško izkušnjo pri finančnih storitvah.«

Nova KBM - pomemben deležnik podjetniškega ekosistema

V Novi KBM si s proaktivnim pristopom in celovito ponudbo kakovostnih bančnih storitev prizadevajo biti dober poslovni partner slovenskim podjetjem in posameznikom. Banka jim omogoča ne le opravljanje bančnih storitev, ampak tudi celovito finančno svetovanje in sodobno finančno podporo v vseh obdobjih poslovanja in razvoja poslovne ideje oz. projekta. Tako v sodelovanju z IRP deluje Podjetniški center Nove KBM, ki komitentom banke zagotavlja brezplačno finančno-ekonomsko svetovanje, poslovno svetovanje in svetovanje pri pridobivanju subvencij Evropske unije, jim nudi pomoč pri uporabi poslovnih orodij in druge ugodnosti. V okviru centra organizirajo tudi izobraževanja, usposabljanja in druge podobne dogodke za podjetnike. 

Do novih inovativnih rešitev na Start:up Maribor Hackathonu

V petek in soboto (1.-2.4.2016) bo več kot 60 prijavljenih hekerjev, dizajnerjev in hustlerjev iz vse Slovenije razvijalo inovativne rešitve s področja mobilnih aplikacij, virtualne resničnosti in obogatene resničnosti. Pri delu jim bo na voljo vrhunska tehnološka oprema, in sicer več kosov Google Glass, Viarbox in celo Oculus Rift, produkt podjetja Oculus, ki ga pričenja tržiti prav te dni. Do sedaj je bil Oculus Rift na voljo le vrhunskim razvojnim podjetjem, med katerimi je tudi mariborsko podjetje EqualEyes. Podjetje Oculus za virtualno resničnost je bilo ustanovljeno leta 2012, ko je na Kickstarterju zbralo prvih 250.000 dolarjev, čez dve leti pa ga je že kupilo podjetje Facebook za kar 2 milijardi dolarjev. Ob tej priložnosti je Mark Zuckerberg, ustanovitelj Facebooka, povedal, da vidi virtualno resničnost kot naslednjo veliko računalniško platformo.

Ekipam bo v podporo več kot 15 mentorjev, izkušenih razvijalcev vrhunskih rešitev. Ekipo mentorjev bo vodil Luka Topolovec, soustanovitelj in direktor podjetja EqualEyes, ki je tudi vodil zmagovalno ekipo na lanskoletnem TechCrunch Disrupt Hackathonu v Londonu. TechCrunch Disrupt je glavna svetovna avtoriteta na področju prvih predstavitev revolucionarnih start-up podjetij, predstavljanja novih prebojnih in disruptivnih tehnologij ter vodenja diskusije s vodilnimi svetovnimi tehnološkimi inovatorji. Eden izmed njihovih ključnih programov je Disrupt  Hackathon, na katerem se zbere več kot 800 razvojnikov in inženirjev z vsega sveta. Napornih in neprekinjenih 24-ur tekmujejo v kodiranju. Iz Disrupt Hackathona so se razvila številna uspešna podjetja, pri čemer najbolj izstopa podjetje GroupeMe, ki je bilo zagnano v okviru Hackathona in ga je v nadaljevanju razvoja prevzel Skype za kar 80 milijonov dolarjev.

Kot je povedal Luka Topolovec: »Z aktivno soorganizacijo Hackathona želimo prenašati svoje izkušnje in znanje na vse hitreje razvijajočo se mariborsko start-up skupnost. Veseli nas, da so se programu Start:up Maribor pridružili Nova KBM in drugi partnerji, ki krepijo lokalni start-up ekosistem in ponujajo vedno nove priložnosti za sodelovanje in razvoj novih rešitev.” 

Najboljše rešitve bodo nagrajene

Ker je Hackathon pravo tekmovanje v kodiranju in dizajniranju inovativnih rešitev, je Nova KBM skupaj z organizatorji zagotovila privlačne nagrade. Tako bo banka za zmagovalca prispevala 1000 EUR, naloženih na predplačniško Visa kartico Nove KBM, podjetje EqualEyes pa Samsung Gear VR (Oculus). 
    
Prav tako bo Nova KBM tudi letos že tradicionalno podprla konferenco PODIM. Ponovno pričakujejo več kot 600 udeležencev, pri čemer bo cilj krepitev mreženja med udeleženci konference in izobraževanje podjetnikov. 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja