POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Poslovni dan z Novo KBM: kaj imajo skupnega podjetniki in vrhunski ...

Poslovni dan z Novo KBM: kaj imajo skupnega podjetniki in vrhunski športniki

 
Maribor, 12. June 2015
 
Kaj potrebujejo podjetja za dolgoročni uspeh? Kako pristopiti do banke, da bo ta lahko učinkovito podprla podjetje pri njegovem razvoju? Kaj se podjetniki lahko naučijo od vrhunskih športnikov? Kako ostati v dobri formi? Na ta in mnoga druga vprašanja so na včerajšnjem Poslovnem dnevu z Novo KBM v hotelu Perla v Novi Gorici skušali odgovoriti udeleženci okrogle mize: Andrea Massi, smučarski trener, Erik Mlinar, direktor podjetja Mlinar+Mlinar d.o.o., Zmago Petrič, lastnik podjetja Petrič d.o.o., mag. Maja Tomanič Vidovič, direktorica Slovenskega podjetniškega sklada, in Jernej Močnik, izvršilni direktor Področja poslovanja z gospodarskimi družbami pri Novi KBM.
 
Čeprav se morda na prvi pogled zdi, da vrhunski šport in podjetništvo nimata veliko skupnega, je včerajšnja okrogla miza na Poslovnem dnevu z Novo KBM pokazala prav nasprotno: sogovorniki so se strinjali, da jih družijo podobne lastnosti in izzivi. Andrea Massi, smučarski trener, je menil, da »je tako v športu kot poslu pot do uspeha izredno zahtevna. Za doseganje vrhunskih rezultatov je pomembno imeti ob sebi zvesto ekipo, četudi majhno, ki si prizadeva za čim bolj kvalitetno delo. Seveda pomaga, če imaš sponzorske in druge partnerje, s katerimi si zaupaš. Treba je biti trdno na tleh, obenem pa imeti ambiciozne cilje.«

 

Predstavniki malih in srednje velikih podjetij ter gospodarskih družb iz primorske regije, ki so se zbrali na dogodku, so se med drugim strinjali, da so tovrstni pogovori dobrodošli, saj je posredovanje izkušenj tistih, ki so že uspeli, pomembno ne le zaradi iskanja novih poslovnih priložnosti, temveč predvsem zato, ker podjetniki potrebujejo prave usmeritve. 

 

»V Novi KBM smo podjetnikom prisluhnili in z našo celovito ponudbo storitev jim zagotavljamo finančno podporo. Obenem smo jim na voljo kot svetovalci pri razvoju njihovih projektov. Pomembno je,  da stranke in njihove poslovne modele dobro poznamo. Želimo si, da bi nas podjetja seznanila s svojimi načrti že na samem začetku razvoja poslovne ideje, saj lahko banka tako zagotovi bolj kakovostno in primerno podporo razvoju podjetja,« je med drugim poudaril predsednik uprave Nove KBM Robert Senica. Podjetje Mlinar+Mlinar d.o.o. je na trgu že okoli 50 let, svojo priložnost pa je našlo v izdelavi pohištva po meri. Direktor podjetja Erik Mlinar pravi: »Poskušamo biti drugačni od drugih, recept za uspeh pa so trdo delo, vztrajnost in pozitivna energija. Brez zanesljive in kakovostne banke pa si poslovanja sploh ne predstavljam.« Tudi Zmago Petrič, ki vodi podjetje s 25-letno tradicijo, je izpostavil pomen partnerstva med banko in stranko. Po njegovem mnenju je pri poslu treba verjeti vase in vztrajati, predvsem pa delati to, kar rad delaš in v kar verjameš.

 

Čeprav Slovenija počasi izhaja iz gospodarske krize, je marsikatero podjetje še vedno v precej težkem položaju. Robert Senica je ocenil, da se kreditna aktivnost v slovenskem bančnem sistemu sicer krepi, vendar je po drugi strani še zmeraj precej podjetij, ki jih pesti prezadolženost. »Zaradi zaostrenih predpisov na področju upravljanja s tveganji banke še več pozornosti kot v preteklosti namenjamo spremljanju poslovne kondicije podjetij. Predvsem nas zanimajo njihovi poslovni načrti in projekcije o prihodnjih denarnih tokovih. V Novi KBM si aktivno prizadevamo, da s poenostavitvijo nekaterih internih postopkov strankam s kakovostnimi poslovnimi modeli in dobrim poslovanjem olajšamo poti do financiranja njihovega poslovanja,« je še povedal Robert Senica. Predsednik uprave Nove KBM je navedel tudi podatek, da so svetovalci banke do konca letošnjega maja opravili že okoli 1500 osebnih obiskov pri komitentih. 

 

Gostje včerajšnjega dogodka so se odrekli honorarju za sodelovanje in skupaj z Novo KBM sredstva prispevali v dobrodelne namene: Andrea Massi je donacijo namenil Oddelku za invalidno mladino Splošne bolnišnice Nova Gorica, Erik Mlinar Rotary clubu Idrija, Zmago Petrič pa Škofijski Karitas Koper.
 
 
 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja