POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiNovice in dogodki Poslovni dan z Novo KBM: kaj imajo skupnega podjetniki in vrhunski športniki

Poslovni dan z Novo KBM: kaj imajo skupnega podjetniki in vrhunski športniki

 
Maribor, 5. junij 2015
 
Kaj potrebujejo podjetja za dolgoročni uspeh? Kako pristopiti do banke, da bo ta lahko učinkovito podprla podjetje pri njegovem razvoju? Kaj se podjetniki lahko naučijo od vrhunskih športnikov? Kako ostati v dobri formi? Na ta in mnoga druga vprašanja so na včerajšnjem Poslovnem dnevu z Novo KBM v hotelu Habakuk v Mariboru skušali odgovoriti udeleženci okrogle mize: boksarski šampion Dejan Zavec, Janko Kodila iz podjetja Kodila d.o.o., mag. Maja Tomanič Vidovič, direktorica Slovenskega podjetniškega sklada, in Jernej Močnik, izvršilni direktor Področja poslovanja z gospodarskimi družbami pri Novi KBM.
 
Čeprav se morda na prvi pogled zdi, da vrhunski šport in podjetništvo nimata veliko skupnega, je včerajšnja okrogla miza na Poslovnem dnevu z Novo KBM pokazala prav nasprotno: sogovorniki so se strinjali, da jih družijo podobne lastnosti in izzivi. Dejan Zavec, aktualni svetovni prvak v boksu in lastnik podjetja ITNDZ d.o.o., je menil, da sta za uspeh tako v podjetništvu kot v športu ključna predvsem kakovost in vztrajnost. »Denar je zame sredstvo za preživljanje, vendar se ne obremenjujem z zaslužkom, ampak me predvsem zanima rezultat. Če trdo delaš, ta prej ali slej pride, z njim pa vse ostalo,« je izpostavil priljubljeni športnik.

 

Predstavniki malih in srednje velikih podjetij ter gospodarskih družb iz štajerske regije, ki so se zbrali na dogodku, so se med drugim strinjali, da so tovrstni pogovori dobrodošli, saj je posredovanje izkušenj tistih, ki so že uspeli, pomembno ne le zaradi iskanja novih poslovnih priložnosti, temveč predvsem zato, ker podjetniki potrebujejo prave usmeritve. 

 

»V Novi KBM smo podjetnikom prisluhnili in z našo celovito ponudbo storitev jim zagotavljamo finančno podporo. Obenem smo jim na voljo kot svetovalci pri razvoju njihovih projektov. Pomembno je,  da stranke in njihove poslovne modele dobro poznamo. Želimo si, da bi nas podjetja seznanila s svojimi načrti že na samem začetku razvoja poslovne ideje, saj lahko banka tako zagotovi bolj kakovostno in primerno podporo razvoju podjetja,« je med drugim poudaril predsednik uprave Nove KBM Robert Senica. Janko Kodila, lastnik podjetja Kodila d.o.o. in prejemnik več nagrad za dosežke v podjetništvu, se je strinjal, da je za učinkovito sodelovanje pomembna intenzivna izmenjava informacij med podjetnikom in banko oz. dialog z bančnim skrbnikom. »Nenehen razvoj poslovne dejavnosti je namreč porok za uspeh,« je dodal.

 

Čeprav Slovenija počasi izhaja iz gospodarske krize, je marsikatero podjetje še vedno v precej težkem položaju. Robert Senica je ocenil, da se kreditna aktivnost v slovenskem bančnem sistemu sicer krepi, vendar je po drugi strani še zmeraj precej podjetij, ki jih pesti prezadolženost. »Zaradi zaostrenih predpisov na področju upravljanja s tveganji banke še več pozornosti kot v preteklosti namenjamo spremljanju poslovne kondicije podjetij. Predvsem nas zanimajo njihovi poslovni načrti in projekcije o prihodnjih denarnih tokovih. V Novi KBM si aktivno prizadevamo, da s poenostavitvijo nekaterih internih postopkov strankam s kakovostnimi poslovnimi modeli in dobrim poslovanjem olajšamo poti do financiranja njihovega poslovanja,« je še povedal Robert Senica. Predsednik uprave Nove KBM je navedel tudi podatek, da so svetovalci banke do konca letošnjega maja opravili že okoli 1500 osebnih obiskov pri komitentih. 

 

Gosta včerajšnjega dogodka sta se odrekla honorarju za sodelovanje in skupaj z Novo KBM sredstva prispevala v dobrodelne namene: Dejan Zavec je donacijo namenil Osnovni šoli dr. Ljudevita Pivka Ptuj, Janko Kodila pa društvu Mozaik.
 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja