POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Fitch Ratings spremenil bonitetno oceno Nove KBM

Fitch Ratings spremenil bonitetno oceno Nove KBM

 
Maribor, 20. maj 2015
 
Bonitetna agencija Fitch Ratings je dne 19. 5. 2015 znižala oceno dolgoročnega kreditnega tveganja (IDR) Nove KBM z 'BB-' na 'B+', obeti so stabilni. Obenem je agencija za eno stopnjo zvišala oceno vitalnosti banke (Viability Rating) na 'b+' (z 'b'). Ocena zunanje podpore je bila znižana s '3' na '5', ocena praga zunanje podpore pa je bila spremenjena z 'BB-' na 'No Floor' ('brez praga').
 
Bonitetna agencija Fitch Ratings je po svetovnem pregledu bank, prejemnic državne pomoči, ki ga je najavila marca 2014, spremenila bonitetno oceno Nove KBM. Po mnenju agencije so različni ukrepi na področju zakonodaje, nadzora in politik bistveno zmanjšali možnost državne pomoči za komercialne banke v ZDA, Švici in Evropski uniji. V skladu s tem je agencija Fitch spremenila oceno zunanje podpore (Support Rating) Nove KBM s '3' na '5', oceno praga zunanje podpore pa z 'BB-' na 'No Floor' ('brez praga'). Kot posledica popravkov ocene praga zunanje podpore zdaj ocena dolgoročnega kreditnega tveganja temelji na oceni sposobnosti banke, neodvisno od zunanjih dejavnikov.
 
Zvišanje ocene vitalnosti (VR) Nove KBM temelji predvsem na uravnoteženi kakovosti aktive banke. Po mnenju agencije Fitch so možnosti, da bi morebitne prihodnje izgube iz kreditnega portfelja resneje ogrozile solventnost banke, zdaj manjše. Ocena vitalnosti banke odraža tudi njene znatne rezerve za kritje slabih posojil, primeren kapitalski blažilnik in likvidnost.
 
Agencija Fitch tudi meni, da bi pri uresničevanju načrta prestrukturiranja Novi KBM lahko pomagale razmere v gospodarskem okolju, ki so sicer še zmeraj zahtevne, a se postopoma izboljšujejo, in nekoliko boljši obeti za poslovanje gospodarskih družb.     
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja