POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Izjava nadzornega sveta Nove KBM d.d. ob 31. redni seji

Izjava nadzornega sveta Nove KBM d.d. ob 31. redni seji

 
Maribor, 27. februar 2015
 
Upoštevaje dejansko stanje v zvezi s predsednikom uprave Nove KBM d.d. g. Alešem Haucem so člani nadzornega sveta v skladu s temeljnimi pravili o skrbnosti ocenili, da je v najboljšem interesu Nove KBM, da se ustrezno uredi razmerje s predsednikom uprave g. Haucem. Člani nadzornega sveta so pridobili pravno mnenje, ki analizira možnosti, ki so na voljo nadzornemu svetu v dani situaciji, in so sprejeli naslednjo odločitev, za katero menijo, da je v tej situaciji v najboljšem interesu Nove KBM:
 

Nadzorni svet Nove KBM sporoča, da je na današnji 31. redni seji sprejel sklep o odpoklicu gospoda Aleša Hauca z mesta predsednika uprave Nove KBM zaradi nesposobnosti voditi posle iz zdravstvenih razlogov, zaradi česar niso nastale okoliščine, ki bi utemeljevale izplačilo odpravnine ali nadomestila za izplačilo konkurenčne klavzule. Uprava banke bo g. Alešu Haucu ponudila novo pogodbo o zaposlitvi za drugo ustrezno delovno mesto.


Nadzorni svet ceni prizadevanja g. Hauca v preteklih dveh letih, saj se je Nova KBM vrnila na pot uspešne in dobičkonosne bančne skupine. Minuli leti sta bili zelo zahtevni tako za vodstvo banke kot druge zaposlene, opravljeno pa je bilo obsežno delo v sklopu uresničevanja načrta prestrukturiranja in zavez banke in Republike Slovenije, danih Evropski komisiji. Rezultat teh prizadevanj je po več letih težav in izgub ponovno pozitivno poslovanje Nove KBM in celotne Skupine Nove KBM.


Tako je zdaj Nova KBM veliko bolje pripravljena na prihodnje izzive, pri čemer ostaja osrednja naloga vodstva banke in njenih zaposlenih nadaljnje uresničevanje načrta prestrukturiranja Nove KBM in zavez Evropski komisiji.


Nadzorni svet je na današnji seji sprejel sklep, da imenuje gospoda Roberta Senico za predsednika uprave Nove KBM, mag. Sabina Župec Kranjc pa ostaja članica uprave banke. Z imenovanjem predsednika uprave je tako zagotovljena nadaljnja operativnost uprave, ustrezno korporativno upravljanje banke in njeno nemoteno poslovanje tudi v prihodnje. Nadzorni svet pričakuje, da bo poslovanje Nove KBM tudi v prihodnje nemoteno, uspešno in  učinkovito ter v skladu z zastavljenimi poslovnimi cilji in potrjenim finančnim načrtom za leto 2015.


Nadzorni svet Nove KBM d.d.

 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja