POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Uspešno prestrukturiranje Skupine Nove KBM in poslovanje v letu 2014

Uspešno prestrukturiranje Skupine Nove KBM in poslovanje v letu 2014

 
Maribor, 9. februar 2015
 
Skupina Nova KBM je objavila nerevidirano poročilo o poslovanju za obdobje januar–december 2014. To je bilo uspešno in stabilno, leto 2014 pa je zaznamovalo tudi organizacijsko in poslovno preoblikovanje Skupine.
 

V Skupini Nove KBM, ki jo je na dan 31. 12. 2014 poleg obvladujoče družbe Nove KBM sestavljalo 10 odvisnih družb in pridružena družba, imela pa je skupaj 1751 zaposlenih, so v letu 2014 tekle intenzivne aktivnosti konsolidacije. Postopek dezinvestiranja strateško manj pomembnih delov Skupine se je nadaljeval z likvidacijo družbe Fineko in njenim izbrisom iz sodnega registra, lani jeseni se je pričel proces zaključevanja bančnih aktivnosti za predvideno zapiranje Adria Bank, tik pred koncem leta pa še likvidacija družb KBM Leasing d.o.o. in Gorica Leasing d.o.o. Tako je bilo opravljeno ključno delo pri prestrukturiranju Skupine Nove KBM za 2014, njena konsolidacija pa se nadaljuje v letu 2015, ko bodo še bolj v ospredju bančne dejavnosti in ključne družbe Skupine. Za letos je načrtovano končanje likvidacije lizinških družb Skupine Nove KBM, ena večjih nalog pa bo tudi postopna integracija PBS d.d.


Skupina Nove KBM je v letu 2014 imela 23,3 milijona € čistega dobička, operativnih stroškov je bilo za 14,7 % manj kot v predhodnem letu, od tega stroški dela pomenijo 48,0 %. Kazalnik stroškovne učinkovitosti (CIR) Skupine se je v letu 2014 v primerjavi s predhodnim letom izboljšal in je znašal 62,14 % (2013: 64,56 %), CIR Nove KBM pa 48,94 % (2013: 54,45 %). Skupina je v letu 2014 oblikovala 44,5 milijona € neto rezervacij in oslabitev, kar je občutno manj kot v letu 2013, ter realizirala okoli 110,7 milijona € čistih obresti. Na dan 31.12.2014 je bila bilančna vsota Skupine 4,4 milijarde €, kar je v skladu z načrtom prestrukturiranja. 


Strateška usmeritev Skupine Nove KBM se v letu 2015 ne spreminja: Nova KBM in njene odvisne družbe bodo še naprej zagotavljale stroškovno učinkovito in donosno poslovanje v ključnih bančnih dejavnostih – poslovanju s prebivalstvom in gospodarskimi družbami. Pri tem bodo v središču pozornosti stranke oziroma ponudba celovitih kakovostnih in sodobnih finančnih rešitev zanje. Pri poslovanju bosta imela prednost kakovost portfelja in proaktivno upravljanje s tveganji pred rastjo obsega poslovanja. S strokovnim in odgovornim delom zaposlenih ter doslednim uresničevanjem načrta prestrukturiranja si bo Skupina Nove KBM tudi v prihodnje prizadevala izpolniti pričakovanja lastnika, komitentov, poslovnih partnerjev in drugih deležnikov Nove KBM in njenih odvisnih družb.

 
 
 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja