POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Nadzorni svet Nove KBM potrdil finančni načrt za leto 2015

Nadzorni svet Nove KBM potrdil finančni načrt za leto 2015

 
Maribor, 18. december 2014
 
Nadzorni svet Nove KBM d.d. se je na včerajšnji redni seji seznanil z letošnjim poslovanjem Nove KBM in Skupine Nove KBM, ki je še naprej stabilno in pozitivno. Potrdil je finančni načrt banke in Skupine za leto 2015, ki pomeni podlago za nadaljnje uresničevanje nalog iz načrta prestrukturiranja oz. zavez, danih Evropski komisiji.
 

Na včerajšnji seji se je nadzorni svet Nove KBM d.d. seznanil s poročilom o poslovanju Nove KBM in družb v Skupini Nove KBM za obdobje januar–oktober 2014. Podatki za to obdobje kažejo, da je bilo poslovanje tako na ravni banke kot Skupine v skladu z načrti oz. celo boljše od načrtov, zato v drugi največji bančni skupini pri nas ob koncu letošnjega leta načrtujejo pozitiven poslovni rezultat.


Nadzorni svet Nove KBM d.d. je soglašal s predlaganim finančnim načrtom Nove KBM d.d. in Skupine Nove KBM za leto 2015. Ta predvideva, da bo Nova KBM leto 2015 sklenila z okoli 35 milijona evrov čistega dobička, če ne bo večjih sprememb gospodarskih razmer. Tudi v letu 2015 ostaja prednostna naloga uresničevanje načrta prestrukturiranja banke in Skupine s ključnim ciljem dosegati uspešno in dobičkonosno poslovanje. Načrt prestrukturiranja banko med drugim zavezuje k postopnemu zmanjševanju bilančne vsote in finančni načrt tako predvideva, da bo bilančna vsota Nove KBM konec leta 2015 znašala 3,5 milijarde evrov. Banka bo še naprej nižala tudi operativne stroške, in sicer za 3,1 odstotka.


V skladu s finančnim načrtom za Skupino Nove KBM je za leto 2015 predviden dobiček v višini okoli 28,2 milijona evrov, njena bilančna vsota pa bo predvidoma znašala 4,3 milijarde evrov. Tako v Novi KBM kot v drugih družbah njene skupine se bo nadaljevala optimizacija poslovanja. Skupina Nove KBM bo tudi v letu 2015 uresničevala ukrepe za nadaljnjo konsolidacijo, pri čemer se bo osredotočala predvsem na strateško pomembne in dobičkonosne segmente poslovanja. Postopno preoblikovanje Skupine v letu 2015 tako med drugim zajema likvidacijo lizinških družb in Adria Banke, v okviru delne integracije PBS d.d. v Novo KBM d.d. pa se bodo v prihodnjem letu začele dejavnosti za doseganje večje stroškovne optimizacije in aktivnega upravljanja te ključne hčerinske družbe. 


Nadzorni svet se je seznanil tudi s statusom postopka privatizacije Skupine Nove KBM. Ta čas še naprej poteka druga faza privatizacije, v kateri potencialni investitorji, v skladu s postopkom prodaje, pripravijo in oddajo zavezujoče ponudbe. Nova KBM kot predmet prodaje izpolnjuje vse svoje obveznosti v postopku in potencialnim investitorjem zagotavlja potrebne informacije.

 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja