POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Delničarji Nove KBM zmanjšali število članov nadzornega sveta

Delničarji Nove KBM zmanjšali število članov nadzornega sveta

 
Maribor, 27. junij 2014
 
Delničarji Nove KBM d.d. so na današnji skupščini s spremembo Statuta banke zmanjšali število članov nadzornega sveta s sedem na šest. S temi spremembami banka uresničuje priporočila Evropske komisije o zmanjšanju števila članov nadzornega sveta. Skupščina se je seznanila z doseženim poslovnim izidom Nove KBM d.d. in Skupine Nove KBM za leto 2013. Upravi banke in nadzornemu svetu je podelila razrešnico za poslovno leto 2013. Za revidiranje računovodskih izkazov Nove KBM d.d. in Skupine Nove KBM za leto 2014 so delničarji imenovali družbo Deloitte Revizija d.o.o., Ljubljana. Delničarji so se seznanili tudi s Politiko ocenjevanja primernosti članov organov vodenja ali nadzora in nosilcev ključnih funkcij.
 

Skupščina delničarjev Nove KBM d.d. je sprejela spremembe in dopolnitve Statuta Nove KBM d.d. Z zmanjšanjem števila članov nadzornega sveta s sedem na šest banka tudi nadalje uresničuje priporočila Evropske komisije o zmanjšanju števila članov nadzornega sveta banke. Nadzorni svet namreč od marca 2014, z odstopno izjavo člana dr. Egona Žižmonda, opravlja operativno funkcijo v sestavi šestih članov. Prav tako je skupščina sprejela sklep, po katerem članom uprave Nove KBM ne pripada plačilo iz naslova opravljanja funkcije člana nadzornega sveta v podrejeni družbi Skupine Nova KBM, razen povračila stroškov v skladu z vsakokratnim sklepom skupščine podrejene družbe. 


Delničarji so se seznanili z doseženim poslovnim izidom Nove KBM d.d. in Skupine Nove KBM za leto 2013. Banka bo izgubo pokrila iz kapitalskih rezerv in rezerv iz dobička. Delničarji banke so za poslovno leto 2013 podelili razrešnico upravi banke in nadzornemu svetu. Prav tako so se seznanili z informacijo o prejemkih članov organov vodenja in nadzora v  letu 2013.


Za revidiranje računovodskih izkazov Nove KBM d.d. in Skupine Nove KBM za leto 2014 so imenovali družbo Deloitte Revizija d.o.o., Ljubljana, seznanili pa so se tudi s Politiko ocenjevanja primernosti članov organov vodenja ali nadzora in nosilcev ključnih funkcij (Politika fit & proper). Obravnavana politika je sestavni del dokumentacije, ki opredeljuje pravila, kriterije in mehanizme upravljanja in nadzora korporativnega upravljanja Nove KBM. Namen te politike je skupaj z drugimi strategijami s področja korporativnega upravljanja banke, v obliki sistemsko povezane celote v Novi KBM d.d., zagotoviti preudarno vodenje in krepitev upravljanja s tveganji.

 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja