POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Nova KBM v prvem trimesečju z 8,9 milijona evrov čistega dobička

Nova KBM v prvem trimesečju z 8,9 milijona evrov čistega dobička

 
Maribor, 30. april 2014
 
Nova KBM je danes objavila prvo informacijo o rezultatih v prvih treh mesecih letošnjega leta. Ti izkazujejo, da je banka dosegla 8,9 milijonov čistega dobička in 18,9 milijona evrov dobička pred oblikovanjem rezervacij in oslabitev, kar je približno trikrat več kot v istem obdobju lani. Kljub težavnim razmeram na finančnem trgu in spremembi lastništva v lanskem letu je Nova KBM ostala dobra, varna in likvidna banka, okrepilo se je tudi zaupanje varčevalcev vanjo.
 

Dolgovi do strank, ki niso banke, so se prvih treh mesecih letošnjega leta povečali za 76,4 milijona evrov in so ob koncu prvega trimesečja znašali 2,44 milijarde evrov, kar izkazuje, da se je zaupanje varčevalcev v banko okrepilo. Tržni delež dolgov do nebančnega sektorja je znašal 10,5 odstotka, tržni delež kreditov nebančnemu sektorju pa 7,4 odstotka. V primerjavi s koncem leta 2013 banka še beleži manjši upad neta stanja kreditov. Trend se v zadnjih mesecih postopoma izboljšuje, predvsem pri gospodarskih družbah, kjer so v banki v zadnjem letu nadgradili poslovanje z njimi tudi z aktivnejšim skrbniškim pristopom. Prav tako banka v okviru svojih prizadevanj za zagon slovenskega gospodarstva sodeluje v številnih projektih prestrukturiranja podjetjih ter finančno spremlja in podpira projekte skladno s svojo poslovno politiko.


Bilančna vsota Nove KBM je konec marca 2014 dosegla 3,99 milijarde evrov, kar je 2,1 odstotka več kot ob koncu lanskega leta. V primerjavi z enakim obdobjem lani so se za tretjino povečale čiste obresti, ki so ob koncu marca znašale 21,8 milijona evrov. Neobrestni prihodki skupaj s čistimi opravninami so znašali 14,4 milijona evrov in za več kot polovico presegli lanske. Kapital banke je znašal 543,3 milijona evrov, kapitalska ustreznost na celotni kapital pa je v skladu s pravili Basel II ob koncu marca znašala 20,49 odstotka.

Kot je razvidno iz prav tako danes objavljenega revidiranega letnega poročila za leto 2013 ter iz nerevidiranega poročila, ki ga je banka objavila že v začetku marca, sta banka in Skupina Nove KBM v vseh četrtletjih izkazovali dobiček pred oblikovanjem rezervacij in oslabitev,  zaradi slednjih pa sta v minulem letu izkazali izgubo.


Med prednostnimi nalogami v letu 2014 bosta nadaljevanje prestrukturiranja banke in Skupine v ponovno uspešno in dobičkonosno institucijo ter krepitev odnosa s strankami z oblikovanjem in zagotavljanjem kakovostne ponudbe.

 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja