POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Nova KBM podprla novo investicijo družbe Impol

Nova KBM podprla novo investicijo družbe Impol

 
Maribor, 22. april 2014
 
Družba Impol iz Slovenske Bistrice bo z novimi finančnimi sredstvi, ki jih je s kreditom prispevala tudi Nova KBM, lahko optimalno izkoristila nove livarniške zmogljivosti in tako okrepila svoj tržni položaj.
 

Predsednik uprave skupine Impol Jernej Čokl  je ob sklenitvi kreditne pogodbe z Novo KBM izrazil zadovoljstvo, da je banka kot finančni partner prepoznala potencial investicije: »V Impolu smo v letu 2013 zaključili investicijo v povečanje livarniških zmogljivosti, za kar smo že pridobili tudi okoljevarstveno dovoljenje. Investicija nam omogoča načrtovano povečanje obsega poslovanja. V letošnjem letu se je povpraševanje po naših izdelkih še dodatno povečalo nad načrtovani obseg, saj so se tržne razmere izboljšale. Z namenom, da bi zadostili potrebam naših kupcev, smo se morali usposobiti z dodatnimi finančnimi sredstvi za dolgoročno financiranje obratnega kapitala. Tako bomo lahko nadaljevali s kakovostnejšim uresničevanjem svojih poslovnih ciljev in pridobivanjem novih kupcev.«


Impol je vodilni slovenski proizvajalec aluminijastih izdelkov in eden največjih slovenskih izvoznikov, ki je z ustrezno poslovno politiko tudi v času krize uspel ohraniti dobro poslovanje. Kljub še vedno zaostrenim gospodarskim razmeram so napovedi za poslovanje družbe Impol dobre. V letu 2014 načrtujejo prihodke v višini 464 milijonov evrov in dobiček pred obdavčitvijo v višini 16 milijonov evrov.


S financiranjem posla v Novi KBM izpolnjujejo svoje poslanstvo biti kakovosten finančni partner podjetjem in prispevati k ponovnemu zagonu slovenskega gospodarstva. »V sklenjenem poslu smo prepoznali dober poslovni model in dodano vrednost za podjetje ter za širšo družbo in ga skladno z našo kreditno politiko podprli,« pojasnjuje Aleš Hauc, predsednik uprave Nove KBM. Dodaja, da so v banki v zadnjem letu nadgradili poslovanje z gospodarskimi družbami tudi z aktivnejšim skrbniškim pristopom in tesnejšim odnosom s strankami. Samo v prvih dveh mesecih letošnjega leta so v banki obravnavali več kot 1300 kreditnih poslov za gospodarstvo ter ob številnih reprogramih odobrili več kot 150 novih poslov.

V skupini Impol in Novi KBM, ki sodelujeta že vrsto let, ob sklenitvi posla poudarjajo, da sta zdrav bančni sistem in zdravo gospodarstvo pomembna in medsebojno povezana cilja. Zato morajo imeti oboji, bančniki in gospodarstveniki, imeti zmožnost prevzemanja odgovornosti in voljo ter znanje uresničevati podjetniške potenciale.


Več informacij: Nina Juhart Potočnik, Impol, tel: 031-703/890, e-pošta:

 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja