POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Standard & Poor's za eno stopnjo zvišal oceno poslovanja Nove KBM

Standard & Poor's za eno stopnjo zvišal oceno poslovanja Nove KBM

 
Maribor, 13. februar 2014
 
Bonitetna agencija Standard & Poor's je Novi KBM danes zvišala oceno poslovanja za eno stopnjo, in sicer z s »ccc« na »b« ter potrdila dolgoročno bonitetno oceno na »Bpi.« Ta odločitev je odraz prvih rezultatov izvedenih ukrepov konec lanskega leta in procesa prestrukturiranja, ki v banki in Skupini Nove KBM intenzivno poteka. Enako kot pred dobrim tednom zvišana bonitetna ocena agencije Moody's tudi ta ocena predstavlja odgovornost in zavezo, da banka nadaljuje s procesom preoblikovanja v ponovno uspešno in dobičkonosno institucijo.
 

Ocena agencije Standard & Poors upošteva dejstvo, da je Nova KBM v Sloveniji sistemsko pomembna banka. Povišanje ocene agencija med drugim utemeljuje z zmanjšanim tveganjem glede kapitalske ustreznosti in plačilne sposobnosti banke. Hkrati opozarja, da je pričakovati, da bo zaostreno gospodarsko okolje, v katerem banka deluje, tudi v naslednjem obdobju vplivalo na kakovost bančnega portfelja.


Po lanski dokapitalizaciji banke in izvedenem prenosu slabih terjatev na Družbo za upravljanje terjatev bank se je ocenjena kapitalska ustreznost Nove KBM na ravni Skupine dvignila nad 16 odstotkov,  okrepile so se  posojilne zmožnosti banke ter izboljšalo razmerje med depoziti in krediti. Načrt prestrukturiranja, ki zajema 16 krovnih zavez za ponovno vzpostavitev dobičkonosnosti in upošteva tudi napoved države, da bo banko prodala,  sta banka in Skupina že začeli izpolnjevati v lanskem letu. Potem ko je Evropska komisija lani decembra načrt uradno potrdila,  se prestrukturiranje še intenzivneje nadaljuje in že daje prve rezultate, predvsem v stroškovni optimizaciji, ukrepih za povečanje dobičkonosnosti in preoblikovanju poslovnega modela banke in Skupine Nove KBM.

 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja