POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Višja bonitetna ocena Nove KBM dober obet za prihodnje poslovanje

Višja bonitetna ocena Nove KBM dober obet za prihodnje poslovanje

 
Maribor, 31. january 2014
 
V Novi KBM pozdravljajo odločitev bonitetne hiše Moody's, ki je Novi KBM včeraj zvišala bonitetno oceno za dolgoročni dolg za eno stopnjo na Caa1 ter spremenila obete v stabilne. Zvišana bonitetna ocena predstavlja odgovornost in zavezo, da banka nadaljuje s procesom preoblikovanja v ponovno uspešno in dobičkonosno institucijo. Prav tako bo banka z ustreznimi pravnimi nadaljevala z zaščito interesov banke v zvezi z domnevnimi nepravilnostmi v preteklem poslovanju banke.
 

Aleš Hauc, predsednik uprave Nove KBM, poudarja, da bo vodstvo banke skupaj s sodelavci  odločno uresničevalo ukrepe nujno potrebnega preoblikovanja banke in Skupine v spet uspešno poslovno institucijo. V banki in Skupini bodo nadaljevali s prestrukturiranjem, z uveljavljanjem potrebnih organizacijskih in procesnih sprememb ter z ustreznimi pravnimi sredstvi ščitili interes banke zaradi domnevnih nepravilnosti v preteklem poslovanju banke. Informacije neimenovanih virov, ki jih je v zadnjem času možno zaslediti v nekaterih medijih, in za katere se zdi, da se z njimi želi ustvariti  napačen vtis o odločitvah vodstva, teh usmeritev ne bodo omajali. Prav tako bodo skladno s strateškimi izhodišči okrepili odnos in poslovanje s komitenti ter se osredotočili na osnovno bančno dejavnost.  V tej luči predstavlja višja bonitetna ocena Nove KBM dober obet za prihodnje poslovanje.


Po lanski dokapitalizaciji banke in izvedenem prenosu slabih terjatev na Družbo za upravljanje terjatev bank se je ocenjena kapitalska ustreznost Nove KBM na ravni Skupine dvignila nad 16 odstotkov,  okrepile so se  posojilne zmožnosti banke ter izboljšalo razmerje med depoziti in krediti.


Načrt prestrukturiranja, ki zajema 16 krovnih zavez za ponovno vzpostavitev dobičkonosnosti in upošteva tudi napoved države, da bo banko prodala,  sta banka in Skupina že začeli izpolnjevati v lanskem letu. Potem ko je Evropska komisija lani decembra načrt uradno potrdila,  pa se prestrukturiranje še intenzivneje nadaljuje in že daje prve rezultate. Od prihoda nove uprave v banki in celotni Skupini Nove KBM se med drugim intenzivno izvaja program racionalizacije stroškov, s katerim je banka uresničila več kot 70 ukrepov, ki so prinesli več kot 5,1 milijona evrov prihranka ter več kot 108 ukrepov v ostalih članicah skupine, ki so že prinesli 1,6 milijona evrov prihranka. V banki ocenjujejo, da bodo vsi ukrepi, od katerih se nekateri še uresničujejo,  skupno prihranili več kot 13 milijona evrov. Nova KBM ima od lani oktobra tudi varčnejšo in učinkovitejšo notranjo organiziranost.  Vse bolj se v banki približujejo tudi željam in potrebam komitentov – med drugim so okrepili razvojno funkcijo v banki, ki skrbi za nadgradnjo storitev in razvoj novih, prav tako pa so v januarju podaljšali  poslovni čas številnih poslovalnic po vsej Sloveniji.

 
 
 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja