POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Prestrukturiranje Skupine Nove KBM se odločno nadaljuje

Prestrukturiranje Skupine Nove KBM se odločno nadaljuje

 
Maribor, 10. januar 2014
 
Nadzorni svet Nove KBM se je na včerajšnji redni seji, prvi v letošnjem letu, podrobneje seznanil z izpeljanimi aktivnostmi v zvezi z dokapitalizacijo in opravljenimi obremenitvenimi testi v lanskem decembru. Nadzorniki ocenjujejo, da je uprava s strokovnimi službami vse postopke, ki so ji bili naloženi na osnovi odločb Banke Slovenije, izpeljala z vso profesionalno skrbnostjo. Ugotavljajo tudi, da aktivnosti v zvezi s prestrukturiranjem banke in Skupine Nove KBM tečejo skladno z načrtom. Nadzorniki so med drugim obravnavali tudi ključne predpostavke nastajajoče poslovne politike in finančnega načrta za leto 2014, ki predvideva dobiček. Seznanili so se tudi z odstopom Igorja Hustiča od kandidature za člana uprave banke. Uprava Nove KBM skupaj s sodelavci intenzivno nadaljuje proces preoblikovanja banke in Skupine Nove KBM v učinkovitejšo ter spet dobičkonosno finančno institucijo, v skladu z načrtom prestrukturiranja, ki ga je potrdila Evropska komisija.
 

V leto 2014 banka in Skupina Nove KBM  po izvršeni 870-milijonski dokapitalizaciji Republike Slovenije vstopata kapitalsko okrepljeni ter odločeni nadaljevati preoblikovanje v finančno institucijo z visokim izkazovanjem pozitivnih, etičnih vrednot, s čimer bosta upravičili zaupanje svojih strank in lastnikov. Banka bo, kakor je že napovedala in nakazujejo tudi rezultati pregledov, za leto 2013 zaradi potrebnih oslabitev in rezervacij še izkazala izgubo.  Banka sicer že več četrtletij zapored izkazuje dobiček pred rezervacijami in slabitvami. Na osnovi sedanjih predvidevanj je pričakovati, da bo banka v letu 2014 izkazala dobiček tudi po oblikovanih slabitvah in rezervacijah, če ne bo hujšega nepredvidenega poslabšanja gospodarskih razmer.


Načrt prestrukturiranja temelji na izhodiščih oziroma zahtevah Evropske komisije v zvezi z optimizacijo poslovanja banke in Skupine Nove KBM, dezinvestiranjem in znižanjem bilančne vsote. Skladno z načrtom  bo Nova KBM svoje poslovanje preusmerila na osnovno dejavnost ter izboljšala strukturo upravljanja in model obvladovanja tveganj, da bo zagotovila dobičkonosnost. Načrt predvideva tudi privatizacijo banke oziroma prodajo celotnega 100-odstotnega lastniškega deleža države.


Skladno z akcijskim načrtom in pogodbo, sklenjeno z DUTB, se nadaljujejo tudi  aktivnosti v zvezi s prenosom slabih terjatev na DUTB, s katero Nova KBM dobro in konstruktivno sodeluje.  V tem tednu se zaključuje obveščanje strank glede prenosa njihov terjatev na DUTB. Pravni in knjigovodski prenos vseh slabih terjatev je bil izpeljan decembra lani, fizični prenosi terjatev pa bodo potekali postopoma v 5 tranšah predvidoma do konca aprila.

 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja