POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Nadzorni svet: Dokapitalizacija bo prispevala k razvoju banke

Nadzorni svet: Dokapitalizacija bo prispevala k razvoju banke

 
Maribor, 13. junij 2013
 
Nadzorni svet Nove KBM je danes med aktualnimi poslovnimi temami obravnaval tudi aktivnosti banke v zvezi s sprejetimi sklepi na ponedeljkovi skupščini delničarjev. Potrjen znesek za predvideno dokapitalizacijo v višini 400 milijonov evrov bo po mnenju nadzornikov in na osnovi sedanjih predvidevanj zadostoval za trajnejšo kapitalsko ustreznost, prispeval pa bo tudi k razvoju banke v učinkovitejšo in ponovno dobičkonosno finančno institucijo.
 

Nadzorniki, med katerimi je od 10. junija po sklepu delničarjev na skupščini tudi Aljoša Tomaž,  so se danes  seznanili z aktualnimi poslovnimi temami v banki in Skupine, ki  še vedno delujeta v zaostreni gospodarski situaciji.  Uprava nadaljuje z ukrepi za zmanjšanje izpostavljenosti banke, čiščenjem kreditnega portfelja, prav tako pa je pripravljena za prenos prvega svežnja slabih terjatev na Družbo za upravljanje terjatev bank, ki se bo začel  predvidoma julija. Nadzorniki podpirajo  tudi druge odločitve uprave s pričakovanim pozitivnim vplivom na v zmanjšanje vseh vrst bančnih tveganj, optimizacijo kreditnega portfelja in izboljšanje poslovanja banke.


Nova KBM je pomembna banka za stabilnost finančnega sistema države. Ima razvojni potencial, kakovostne storitve ter prispeva k razvoju okolja, v katerem deluje. Banka je s svojo skupino dobro likvidna,  varna in izpolnjuje regulatorne kapitalske zahteve. To pa so temeljni cilji delovanja banke, katerim so podrejeni vsi ostali cilji.  Vse države v Evropski uniji so po maastrichski pogodbi dolžne skrbeti za stabilnost svojega finančnega  sistema. V tej luči gre razumeti odločitve države v zvezi z nujno dokapitalizacijo bank, ki so v državni lasti, tudi Nove KBM, napovedi o prodaji državnega deleža v banki ter položaj vseh sedanjih delničarjev banke.


Nadzorniki podpirajo stališče uprave banke, da je pri odločitvi o morebitnem strateškem partnerju banke ob ustrezni kupnini pomembno predvsem njegovo dobro poznavanje bančnega sektorja. Pomembno je tudi, da ne zasleduje le donosa, temveč da z dobrim razumevanjem bančnega poslovanja, potreb komitentov in s primernim odnosom do zaposlenih prispeva k stabilnemu razvoju banke in njene skupine.

 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja