POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Uprava Nove KBM na srečanju z delničarji o stanju in prihodnosti banke ...

Uprava Nove KBM na srečanju z delničarji o stanju in prihodnosti banke

 
Maribor, 23. maj 2013
 
Nova KBM je danes na portalu ljubljanske in varšavske borze ter na svoji spletni strani objavila vabilo na srečanje uprave z delničarji banke. To bo v torek, 4. junija 2013, od 10.00 do 11.30 v dvorani Minarik Hotela Habakuk v Mariboru. Tam bo slab teden kasneje, 10. junija, potekala tudi redna skupščina delničarjev banke.
 

Uprava Nove KBM bo na srečanju skupaj s strokovnimi službami predstavila predvsem poslovanje Nove KBM in Skupine Nove KBM v prvem četrtletju letošnjega leta, ukrepe za stabilizacijo in razvoj družbe in njene skupine ter aktivnosti banke v zvezi z napovedano dokapitalizacijo in krepitvijo kapitalske ustreznosti. Zaradi zagotovitve enakomernega obveščanja takoj po srečanju bodo delničarji do 30. maja banki poslali pisno prijavo in morebitna vprašanja. Prijavni obrazci so dostopni na borznih portalih in na bančni spletni strani.


Banka pripravlja to srečanje v okviru svojih odnosov z investicijsko javnostjo, nanj pa so skladno z načelom enakomerne obravnave in obveščenosti povabljeni vsi, tako mali delničarji kot tudi drugi institucionalni vlagatelji v Sloveniji in tujini. Z napovedjo srečanja se uresničujejo tudi nekatera javno izražena pričakovanja delničarjev banke, v zadnjem času predvsem Vseslovenskega združenja malih delničarjev in društva Mali delničarji Slovenije.

Aleš Hauc, predsednik uprave Nove KBM, pojasnjuje: »Skrbno spremljamo vse okoliščine, ki vplivajo na odnose z vsemi našimi delničarji. Smo v obdobju, ko se sprejemajo pomembne odločitve v zvezi s prihodnostjo naše banke. Zato smo se odločili dialog z delničarji še okrepiti in dodatno pojasniti pomembne okoliščine preteklega, sedanjega in bodočega delovanja banke.«


Banka izpolnjuje regulatorno kapitalsko ustreznost. Je likvidna,  varna, solventna in solidno posluje. Zaradi v preteklosti odobrenih slabih kreditov in neugodnih makroekonomskih okoliščin pa je še vedno v zahtevnem položaju. V zadnjem letu dni je uprava temeljito pregledala prakse preteklega poslovanja in sprejela več kot tisoč odločitev, usmerjenih v izboljšanje stanja in rezultatov banke, boljše poslovanje s strankami in bolj učinkovito delo. 


Redna letna skupščina delničarjev bo, kot je banka že sporočila, 10. junija v Mariboru. Na dnevnem redu skupščine je med drugim odločanje delničarjev o spremembah statuta glede povečanja osnovnega kapitala do višine največ 400 milijonov evrov v naslednjih petih letih, dodatnem predlogu Republike Slovenije, da se kapital pridobi do konca letošnjega leta z izdajo novih delnic v višini 300 milijonov evrov, in o novem članu nadzornega sveta, mag. Gojku Koprivcu.

 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja