POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Komentar Nove KBM k znižanju ocene agencije Fitch

Komentar Nove KBM k znižanju ocene agencije Fitch

 
Maribor, 5. april 2013
 
Znižanje bonitetne ocene Nove KBM agencije Fitch je bilo pričakovano glede na predhodno znižanje bonitete države za dve stopnji (27. januarja letos), glede na metodologijo, ki jo bonitetna agencija uporablja in dejstvo, da banka potrebuje svež kapital za nadaljnji razvoj, kar je banka že sama sporočala in v zvezi s tem že potekajo ustrezne aktivnosti.
 

Banka  je likvidna, solventna in varna ter izpolnjuje regulatorno kapitalsko ustreznost. Bonitetna ocena ne vpliva na redno poslovanje ali na varnost prihrankov naših strank niti banki ne daje nobenih novih zahtev. Prav tako bonitetna ocena ne bo vplivala na obseg financiranja na mednarodnih finančnih trgih, saj smo tam že poravnali večino obveznosti, banka pa ima dovolj lastnih virov za potrebe financiranja svojih strank.


S predvidenimi aktivnostmi v prihodnjih mesecih, med katerimi je tudi dokapitalizacija, banka načrtuje zagotavljanje priporočene kapitalske ustreznosti po zahtevah Evropskega bančnega organa EBA.  Med drugimi prednostnimi nalogami banke so prestrukturiranje banke in skupine, dezinvestiranje, čiščenje kreditnega porfelja, aktivno reševanje slabih kreditov,  zniževanje stroškov in povečanje dobičkonosnosti in  donosa na kapital, pri čemer velja poudariti, da je banka v lanskem letu izkazovala dobiček pred rezervacijami in slabitvami.


Bonitetne agencije spremljajo tudi pripravljenost in sposobnost lastnikov bank. Na uresničevanje ukrepov in razvojnih prioritet banke bodo zagotovo pozitivno vplivale hitre odločitve vlade, ki bodo pospešile sanacijo finančnega sistema v Sloveniji. Vsaka aktivnost v smeri stabilizacije državnega proračuna in krepitve gospodarstva bo pozitivno vplivala na ocene bank v državni lasti.

 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja